De beste bestrating deals
Ontvang offertes en bespaar tot 40%
 

Gratis en vrijblijvend

Homedeal.be Bestrating Terras aanleggen

Terras aanleggen

Minimale kosten
€ 400
Gemiddelde kosten
€ 800
Maximale kosten
€ 2.500
Dit project kost gemiddeld tussen de
€ 655 - € 945

Je slaat je tuindeur open en het eerst waar je je voet op zet is je terras. Dat moet er dan natuurlijk wel netjes uitzien. Wil jij een mooi en stevig terras aanleggen, maar heb je geen idee hoeveel het je gaat kosten? Lees dan vooral verder.

Wat kost een terras aanleggen?

Het laten aanleggen van een terras kost gemiddeld € 800. Per m2 kan je rekening houden met een prijs van € 70 voor het aanleggen van je terras, inclusief alle materialen en stratenmaker. De grootste invloed op de prijs is welk type steen je kiest en uiteraard om hoeveel m2 het gaat. Bekijk onderstaand wat de gemiddelde kosten zijn per onderdeel van het terras.

gemiddeld kost.

StratenmakerPrijs, incl. btw
Per m²€ 10 - € 20
Per uur€ 30 - € 60
MateriaalPrijs. incl. btw
Grind/split€ 10 - € 12 per m2
Tegels€ 15 - € 65 per m2
Ophoog- en voegzand€ 50 - € 70 per m3

Zo goedkoop mogelijk een terras laten aanleggen?

Wil je van de zomer heerlijk genieten van een mooi terras, maar niet de hoofdprijs betalen? Vraag dan op Homedeal tot wel 6 gratis en vrijblijvende offertes op van stratenmakers bij jou uit de buurt. Binnen 48 uur heb je de prijsinformatie in huis en kan het vergelijken beginnen. In de praktijk blijkt dat het prijsverschil tussen stratenmakers kan oplopen tot wel 40%. Vergelijken loont waardoor je gaat besparen op de kosten voor de aanleg van je terras.

Prijsvoorbeelden terras aanleggen

Voordelig terras aanleggen:
De voordeligste optie is om voor klinkers of betonnen waaltjes te gaan en een makkelijk legpatroon, zoals tegels die om en om geplaatst worden. Je betaalt hiervoor gemiddeld € 600 bij 20 m². Alle bedragen zijn inclusief tegels en het laten leggen door een stratenmaker.

Gemiddeld terras aanleggen:
In de meeste gevallen wordt gebruik gemaakt van gebakken waaltjes. Deze zijn sterker en slijten minder snel dan de betonnen waaltjes. Een terras van 20 m² met gebakken waaltjes kosten gemiddeld € 800.

Luxe terras aanleggen:
Voor een luxe terras aanleg wordt zowel gebruik gemaakt van gebakken waaltjes als van een legpatroon. Een ingewikkeld patroon kost meer tijd om te leggen, waardoor een stratenmaker in de meeste gevallen om een uurtarief vraagt. De kosten voor het aanleggen van een luxe terras kost gemiddeld € 1.300 voor de tegels en de stratenmaker.

Hoe ziet de prijsopbouw van een terras aanleggen eruit?

terras aanleggen

 

Welke keuzes bepalen de prijs voor de aanleg van een terras?

De aanleg van je terras maak je zo duur als je zelf wilt. Je komt voor de volgende keuzes te staan die alle invloed hebben op de totale prijs.

Keuze 1: Soort tegels

Om er een mooi terras van te maken heb je de keuze uit een heleboel soorten tegels. Vooral gebakken tegels worden vaak gebruikt. Zie onderstaand prijzenoverzicht om een idee te krijgen van de kosten per soort tegel, zodat je weet welke tegels binnen je budget passen.

TuintegelsPrijs per m², incl. btwKenmerken
Betonnen tegels€ 15 - € 35Stevige tegels, waardoor de tegels
lang meegaan. Tegels beginnen na
enkele jaren te verkleuren.
Verkrijgbaar in alle maten, vormen en
verschillende kleuren.
Gebakken tegels€ 25 - € 45Kleine, maar zeer stevige tegels, die
vaak gebruikt worden om bijzondere
patronen mee te maken.
Houten tegels€ 20 - € 65Hout straalt veel sfeer uit. Vooral
hardhout is sterk en blijft lang goed.
Natuursteen tegels€ 30 - € 65Denk vooral aan grote, luxe en
duurzame tegels. Vaak gebruikt voor
een terras aan het huis. De stenen zijn
zeer sterk en onderhoudsvrij.

Keuze 2: Een stratenmaker inhuren

Stel jezelf eerst de vraag; heb je genoeg middelen en kennis om zelf een terras aan te leggen? De meeste mensen besteden het aanleggen van een terras uit aan een stratenmaker om pijn aan de rug en knieën te voorkomen, maar ook voor de beste kwaliteit om verzakking, verkleuren van tegels en water dat niet wegloopt te voorkomen. Een stratenmaker vraagt een bedrag van € 10 à € 20 per m². Wil je graag een bijzonder legverband, een echte eye-cather in je tuin? Dan is de prijs vaak per uur (€30 – €60), omdat het aanleggen van een terras met bijzonder legmotief meer tijd in beslag neemt.

Keuze 3: Extra opties

Liggen de tegels op je terras, dan wil je uiteraard dat deze zo lang mogelijk strak en stevig blijven liggen aangezien er veel gebruik van wordt gemaakt. Daar helpen deze extra opties je bij:

ProductPrijsVoordeel
Opsluitbanden€ 2 - € 5 per meterDe bestrating blijft extra stevig op
zijn plek liggen.
Sierkeien€ 7 - € 35 per m²Zorgt voor een extra mooie uitstraling
en is goed voor afwatering.
Afscheidingsbanden€ 10 - € 30 per meterVoor niveauverschil in je tuin of
perken.

Vind de beste deal

Nu weet je de gemiddelde kosten, maar wil je weten hoeveel het aanleggen van een terras in jouw situatie kost? Vraag dan snel tot wel 6 gratis en vrijblijvende offertes aan van specialisten uit jouw buurt. Binnen 48 uur heb je de prijsinformatie binnen en kan het vergelijken beginnen. Door verschillende stratenmakers te vergelijken kan je tot wel 40% besparen op de kosten voor het aanleggen van je terras.

Homedeal bespaartips

Kies een stratenmaker uit de omgeving

Kies een stratenmaker uit de buurt, zodat de voorrijkosten laag blijven. Er zijn zelfs bedrijven die adverteren met geen voorrijkosten.

Help zelf mee

Dat je het aanleggen van je terras overlaat aan een stratenmaker is verstandig. Dit betekent echter niet dat je niet kan helpen. Zorg dat het terras alvast leeg is zodat de stratenmaker meteen kan beginnen. Daarnaast kan je de tegels klaarleggen, waardoor je terras sneller af is en de kosten lager blijven.

Kwantumkorting

Vraag aan de buren of zij ook een terras willen laten aanleggen. Veel stratenmakers geven kwantumkorting als ze een groot project op één locatie hebben. Daarnaast deel je de eventuele voorrijkosten.

Hoe werkt het?
1
Beschrijf je project

Vertel ons waar je naar op zoek bent. Wat zijn je wensen?

2
Vergelijk vakspecialisten

Kom in contact en vergelijk offertes van vakspecialisten.

3
Kies jouw vakspecialist

Ga voor de vakspecialist die het best past bij jouw project.

4
Geniet van het resultaat

Deel het met anderen en laat een review achter.

Waarom Homedeal?
350.000

350.000 geplaatste opdrachten per jaar

2.000

Ruim 2.000 aangesloten vakspecialisten

169

169 verschillende vakgebieden