De beste bestrating deals
Ontvang offertes en bespaar tot 40%
 

Gratis en vrijblijvend

Homedeal.be Bestrating Sierbestrating

Sierbestrating

Minimale kosten
€ 500
Gemiddelde kosten
€ 1.000
Maximale kosten
€ 3.000
Dit project kost gemiddeld tussen de
€ 820 - € 1.180

Wil je een prachtig sierpatroon van tegels laten leggen in je tuin waarvan iedereen staat te kijken? Laat een stratenmaker de sierbestrating leggen. Op Homedeal lees je alles over de prijzen voor sierbestrating laten leggen.

Wat kost sierbestrating?

Op je planning staat om sierbestrating te laten leggen, waar wat zijn de kosten? Je ziet het in onderstaand prijzenoverzicht.

Tuintegels leggenPrijs incl. btw
Tuintegels€ 15 - € 65 per m²
Kosten stratenmaker*€ 10 - € 20 per m²
€ 30 - € 60 per uur
Ophoog- en voegzand€ 50 - € 70 per m²

* Hoe kleiner de tegels zijn en hoe bijzonderder het legmotief, hoe duurder het is om een stratenmaker in te huren. In dit geval berekent een stratenmaker vaak een bedrag per uur in plaats van per m². Sierbestrating leggen kost namelijk meer tijd, inspanning en nauwkeurigheid.

Ontdek wat sierbestrating kost voor jou

Wil je weten hoeveel het laten leggen van sierbestrating in jouw tuin kost? Vraag op Homedeal tot wel 6 gratis en vrijblijvende offertes aan van stratenmakers bij jou uit de buurt. Alle prijsinformatie heb je binnen 48 uur in huis. Vergelijk de offertes met elkaar, in de praktijk blijkt dat dit een besparing kan opleveren van tot wel 40%.

Prijsvoorbeelden sierbestrating laten leggen

Goedkoop sierbestrating leggen
Bij een oppervlakte van 20 m² met een eenvoudige patroon en betonnen tegels betaal je gemiddeld € 800 voor sierbestrating, inclusief het laten leggen daarvan door een stratenmaker. De sierbestrating is hierbij niet heel sierlijk, doordat de tegels eenvoudig zijn en er weinig variatie mogelijk is qua legpatroon.

Gemiddeld sierbestrating leggen
De meeste mensen kiezen voor een patroon zoals zigzaggen en laten dit patroon leggen met gebakken tegels. Dit geeft een subtiele sfeervolle twist aan je tuin. Voor een oppervlakte van 20 m² betaal je gemiddeld € 1.100, inclusief sierbestrating en legkosten.

Luxe sierbestrating leggen
Bij luxe sierbestrating wordt gebruik gemaakt van natuursteen en een bijzonder sierpatroon, zoals cirkels of verschillende maten stenen. Deze vorm van sierbestrating kost voor een oppervlakte van 20 m² gemiddeld € 1.600 om aan te leggen.

Hoe ziet de prijsopbouw van sierbestrating laten leggen eruit?

 

sierbestrating kosten

Welke keuzes bepalen de prijs voor sierbestrating leggen?

Ga je voor sierbestrating, dan kom je voor verschillende keuzes te staan die alle invloed hebben op de totaalprijs. Zie onderstaand welke keuzes dit zijn en wat de invloed op de prijs is.

Keuze 1: Sierpatronen

Afhankelijk van de moeilijkheidsgraad van sierpatronen gaat de prijs omhoog voor het leggen van sierbestrating door een stratenmaker. De volgende punten beïnvloeden de prijs per m² of uur:

  • Patronen (zigzag, rond, wildverband etc.)
  • Wisselende vormen en maten van sierbestrating
  • Verschillende kleuren sierbestrating

In deze gevallen moet er extra opgelet worden tijdens het leggen van de sierbestrating. Een centimeter te veel naar links of rechts kan de vorm al doen mislukken. Door de extra tijd dat dit kost, ook vaak door meer snijwerk, gaat de prijs omhoog. Je zit daardoor eerder aan de bovengrens van de prijs voor het inschakelen van een stratenmaker dan de ondergrens (zie prijstabel bovenaan het artikel).

Keuze 2: Soort tegels voor sierbestrating

Om te bepalen of de sierbestrating die je in gedachten hebt in je budget past, zie je onderstaand de prijzen van verschillende soorten tegels. Vooral gebakken tegels zijn populair bij sierbestrating.

TuintegelsPrijs per m², incl. btwKenmerken
Betonnen tegels€ 15 - € 35Stevige tegels, waardoor de tegels
lang meegaan. Tegels beginnen na
enkele jaren te verkleuren.
Verkrijgbaar in alle maten, vormen
en verschillende kleuren
Gebakken tegels€ 25 - € 45Kleine, maar zeer stevige tegels, die
vaak gebruikt worden om bijzondere
patronen mee te maken.
Natuursteen tegels€ 30 - € 65Denk vooral aan grote, luxe en
duurzame tegels. Vaak gebruikt voor
een terras aan het huis. De stenen zijn
zeer sterk en onderhoudsvrij.

Keuze 3: Extra opties

Er komt meer kijken bij goed en strak aangelegde sierbestrating. Om zo lang mogelijk plezier te hebben van je sierbestrating, is het slim om onderstaande extra opties toe te laten passen.

ProductPrijsVoordeel
Opsluitbanden€ 2 - € 5 per meterDe bestrating blijft extra stevig op
zijn plek liggen.
Sierkeien€ 7 - € 35 per m²Zorgt voor een extra mooie uitstraling
en is goed voor afwatering.
Afscheidingsbanden€ 10 - € 30 per meterVoor niveauverschil in je tuin of
perken.

Vind de beste deal

Je weet nu wat de gemiddelde prijzen zijn voor het laten leggen van sierbestrating. Wil je specifieke prijsinformatie hebben over het leggen van sierbestrating in jouw tuin? Vraag op Homedeal gratis en vrijblijvend offertes aan van specialisten bij jou uit de buurt. Binnen 48 uur heb je de prijsinformatie in huis en bespaar je tot wel 40% door de prijzen van diverse stratenmakers met elkaar te vergelijken.

Homedeal bespaartips

Kies een stratenmaker uit de buurt

Om de voorrijkosten zo laag mogelijk te houden, kies je voor een stratenmaker bij jou in de buurt. Sommige stratenmakers adverteren zelfs dat ze geen voorrijkosten in rekening brengen. Een andere manier is om samen met je buren sierbestrating aan te laten leggen, zodat je de voorrijkosten kunt delen.

Maak gebruik van kwantumkorting

Bij een groot bestratingsproject geven veel stratenmakers kwantumkorting. Heb je een kleiner bestratingsproject, dan kunnen ook hierbij je buren helpen als zij ook hun tuin willen laten bestraten. Koop gezamenlijk sierbestrating in en laat deze door hetzelfde stratenmakersbedrijf leggen zodat je samen gebruik maakt van de kwantumkorting.

Help bij het bestraten

Dat je het laten leggen van je sierbestrating aan een stratenmaker overlaat voor het beste resultaat is verstandig. Echter kan je een handje helpen. Door vooraf het gedeelte dat bestraat dient te worden leeg te halen en tegels aan te geven bespaar je geld.

Hoe werkt het?
1
Beschrijf je project

Vertel ons waar je naar op zoek bent. Wat zijn je wensen?

2
Vergelijk vakspecialisten

Kom in contact en vergelijk offertes van vakspecialisten.

3
Kies jouw vakspecialist

Ga voor de vakspecialist die het best past bij jouw project.

4
Geniet van het resultaat

Deel het met anderen en laat een review achter.

Waarom Homedeal?
350.000

350.000 geplaatste opdrachten per jaar

2.000

Ruim 2.000 aangesloten vakspecialisten

169

169 verschillende vakgebieden