De beste bestrating deals
Ontvang offertes en bespaar tot 40%
 

Gratis en vrijblijvend

Homedeal.be Bestrating Bestrating reinigen

Bestrating reinigen

Wanneer je een mooie tuin hebt laten aanleggen, is onderhoud noodzakelijk om deze fraai te houden. Heb je een terras in je tuin? Reinig je bestrating dan regelmatig zodat deze er altijd stralend bij ligt. Lees meer over de verschillende manieren om je bestrating te reinigen en ontvang tips over hoe je de kosten laag houdt.

De kosten van bestrating reinigen

Omdat het reinigen van je bestrating op verschillende manieren kan, lopen de kosten hiervan behoorlijk uiteen. Heb je de tijd om regelmatig je bestrating schoon te maken? Doe dat dan eenvoudig zelf met huis-, tuin- en keukenmiddelen. Onderhoud je je bestrating eens in de zoveel tijd, dan moet hier waarschijnlijk een hogedrukreiniger aan te pas komen. In onderstaand prijsoverzicht zie je de prijzen voor het reinigen van je bestrating.

Bestrating reinigingGem. kosten per stuk
Standaard schoonmaakmiddelen (groene zeep, azijn)€ 0,50 - € 1,00
Speciale schoonmaakmiddelen€ 10 - € 30
Hoge drukreiniger€ 80 - € 350
Tuinonderhoud door een hovenier€ 35 - € 55
Vraag hier gratis en vrijblijvend offertes aan en ontdek de exacte prijzen voor jouw situatie

Wil je meer weten over de kosten voor tuinonderhoud door een hovenier? Ga naar de prijsgids: Tuinonderhoud.

Huis-, tuin- en keukentip: Kook je regelmatig aardappels? Dan biedt het kookvocht een goede manier om groene aanslag op je bestrating te voorkomen. Giet het kookvocht over je bestrating om groene aanslag geen kans te bieden. Let op, doe dit niet als het hard vriest dan worden je tuintegels gevaarlijk glad.

Bestrating reinigen: zelf doen of uitbesteden?

Het hele jaar door een perfecte tuin kost tijd. Soms is het dan ook prettig het tuinonderhoud uit te besteden aan een hovenier die er verstand van heeft en ervoor zorgt dat je tuin er weer mooi bij ligt. Bekijk onderstaand de voordelen van beide opties:

Tuinonderhoud zelf doen

Tuinonderhoud uitbesteden

Bij wekelijks onderhoud ben je niet veel tijd kwijt.Door het reinigen van je bestrating uit te besteden kost dit je geen tijd.
Er zijn veel schoonmaakmiddelen voor bestrating te koop voor de consument.Een hovenier heeft kennis van de juiste schoonmaakmiddelen voor je bestrating en de wijze van reinigen.
De kosten voor het reinigen van je bestrating liggen lager wanneer je het zelf doet.Tuinonderhoud door een hovenier is niet duur (vanaf € 35 per uur).
Door regelmatig dezelfde hovenier in te schakelen, biedt deze korting aan.

Tips bij bestrating reinigen

Of je het reinigen van je bestrating nu zelf doet of laat doen, lees deze tips over het makkelijk reinigen van je bestrating voor de beste prijs.

1. Kies voor de juiste soort reiniging
Bestrating is verkrijgbaar in diverse soorten en materialen met allemaal hun eigen specificaties. Bedenk dus goed welke vorm van reiniging geschikt is voor jouw bestrating om beschadigen te voorkomen. Grofweg verdelen we de reiniging van bestrating in 2 methodes: eenvoudige reiniging en grondige reiniging. Eenvoudige reiniging is met standaard schoonmaakmiddelen, zoals allesreiniger, en het gebruik van een zachte borstel. Deze methode is voor elke soort bestrating toe te passen. Sommige soorten hebben echter een grondige reiniging nodig om goed schoon te worden. Er worden speciale schoonmaakmiddelen gebruikt zoals een terrasreiniger, een harde borstel en eventueel een hogedrukspuit. De grondige reiniging wordt toegepast op grove tegels zoals betontegels en natuursteen. Gladde tegels zoals siertegels beschadigen sneller door grondige reiniging, dus wordt dit afgeraden.

2. Vergelijk prijzen en ga opzoek naar aanbiedingen
Zie je al het onderhoud niet zitten en schakel je een hovenier in? Dan doe je er verstandig aan om altijd prijzen te vergelijken. Door concurrentie lopen de tarieven namelijk behoorlijk uiteen, het is zonde om onnodig te veel te betalen. Door te vergelijken spoor je eenvoudig de hovenier met de beste prijs-kwaliteitverhouding op. Ga je zelf aan de slag in je tuin? Hou dan aanbiedingen in de gaten voor speciale reinigingsmiddelen voor jouw bestrating.

3. Vraag om informatie en advies bij een hovenier
Ben je niet zeker over welke middelen het meest effectief zijn om jouw bestrating weer stralend te krijgen? Denk er aan dat tegels ook kunnen beschadigen bij het verkeerd gebruiken van chemische schoonmaakmiddelen. Hoveniers werken dagelijks met diverse soorten bestrating, vraag advies over welke reinigingsmiddelen en schoonmaaktechnieken relevant zijn voor jouw bestrating.

De voordelen van stralende bestrating

Groene aanslag is het grootste probleem waar bestrating mee te maken krijgt. Vooral op plekken die vochtig worden en waar geen zon schijnt, ontstaat groene aanslag snel. Het resultaat: een onverzorgd en groene aanslag bouwt snel op waardoor het een groot karwei wordt. Ben je van de groene aanslag af, dan geniet je van:

  • allereerst een verzorgde tuin waar je je niet voor hoeft te schamen;
  • een langere levensduur van je bestrating;
  • een veilige tuin die niet glad is door de aanslag.

Bedenk je ook dat het belangrijk is een goed afwateringssysteem in je tuin te hebben. Waar geen water blijft staan, vormt ook geen groene aanslag.

Eenvoudig de kosten van bestrating reinigen in huis

Nu je meer weet over het reinigen van je bestrating, en je kiest voor het uitbesteden aan een hovenier, wil je hier natuurlijk de beste prijs voor betalen. Vraag bij Homedeal tot wel 6 offertes aan van hoveniers in jouw omgeving, kosteloos en vrijblijvend. Hoveniers bepalen vaak hun eigen prijzen voor tuinonderhoud. Door meerdere prijzen van hoveniers te vergelijken bespaar je tot wel 40% op de kosten. Je hebt de prijsinformatie al binnen 2 dagen in huis en het aanvragen ervan kost maar 2 minuten van je tijd.

Hoe werkt het?
1
Beschrijf je project

Vertel ons waar je naar op zoek bent. Wat zijn je wensen?

2
Vergelijk vakspecialisten

Kom in contact en vergelijk offertes van vakspecialisten.

3
Kies jouw vakspecialist

Ga voor de vakspecialist die het best past bij jouw project.

4
Geniet van het resultaat

Deel het met anderen en laat een review achter.

Waarom Homedeal?
350.000

350.000 geplaatste opdrachten per jaar

2.000

Ruim 2.000 aangesloten vakspecialisten

169

169 verschillende vakgebieden