De beste bestrating deals
Ontvang offertes en bespaar tot 40%
 

Gratis en vrijblijvend

Homedeal.be Bestrating Bestrating prijs

Bestrating prijs

Minimale kosten
€ 400
Gemiddelde kosten
€ 800
Maximale kosten
€ 2.500
Dit project kost gemiddeld tussen de
€ 655 - € 945

Wil je je tuin of oprit voorzien van bestrating, voor een mooie uitstaling en een stevige ondergrond? Ben je benieuwd naar de kosten die bij de aanleg van bestrating komen kijken? Op Homedeal vind je een uitgebreid overzicht van de prijzen van bestrating.

Wat kost bestrating?

Gemiddeld kost bestrating van je tuin € 30 – € 100 per m2. De prijs loopt flink uiteen afhankelijk van het aantal m2 tuin, het soort tegel (van €15 per m2 voor koppelstones tot € 65 per m2 voor natuursteen) en het tarief van de stratenmaker.

Zie voor een volledig overzicht van de prijzen onderstaande kostenoverzicht:

ProductPrijs
Stenen€ 15 - € 65 per m2
Grind / Split€ 10 - € 12 per m2
Kosten stratenmaker€ 30 - € 60 per uur
Kosten stratenmaker€ 10 - € 20 per m2
Voorrijkosten€ 0,25 - € 0,40 per km
Ophoog- en voegzand€ 50 - € 70 per m3
Opsluitbanden€ 2 - € 5 per meter

Extra voordelig bestraten?

Wil je deze zomer al genieten van een gloednieuwe tuin? Vraag hier gratis en vrijblijvend offertes aan van tot wel 6 specialisten in jouw regio. Binnen 48 uur heb je de gratis offertes in handen en vergelijk je eenvoudig de prijzen. Waarom is het vergelijken van de prijzen zo belangrijk? Iedere specialist hanteert een andere prijs voor het bestraten van je tuin. Door het vergelijken van offertes vind je de beste deal en bespaar je tot wel 40% op de kosten van je tuin bestrating.

bestrating

Prijsvoorbeelden

Je hebt nu inzicht in de gemiddelde prijzen voor bestrating. De totaalprijs hangt af van je wensen. Ga jij voor voordelig of luxe? Lees hier meer over de verschillende opties.

Voordeligste keus:
De voordeligste keus voor de bestrating van je terrein is om grind of split te gebruiken, in plaats van tegels. De prijzen van grind variëren van € 10 tot € 12 per m2. Grind kun je vrij goed zelf leggen, maar als je het toch wilt uitbesteden aan een stratenmaker, betaal je €10 tot € 20 per m2.

Gemiddelde keus:
Heb je een oprit die bestraat moet worden? Dan is het belangrijk dat je de goede tegels kiest. Omdat een oprit het zware gewicht van auto’s moet kunnen dragen, moeten de tegels voor een oprit een minimale dikte van 7 cm hebben. De meest gebruikte tegels hiervoor zijn waaltjes. De prijzen van waaltjes lopen van € 30 tot € 40 per m2.

Meest luxe keus:
Heb je een groot terras dat je wilt bestraten in een sierpatroon met luxe tegels van natuursteen? Een ingewikkeld sierpatroon kost de stratenmaker meer tijd en wordt daarom vaak per uur berekend. Een stratenmaker kost tussen de € 30 en € 60 per uur. Natuursteen zoals marmer, graniet of leisteen kost tussen de € 30 tot € 65 per m2.

Hoe ziet de prijsopbouw van een tuin bestrating eruit?

bestrating kosten

Welke keuzes bepalen de prijs van de bestrating?

De kosten van het bestraten van een stuk grond worden door verschillende mogelijkheden bepaald. Die keuzes vind je hieronder.

Keuze 1: Wat voor soort materiaal?

Als je ander materiaal dan tegels voor je bestrating wilt, dan is grind een goede keuze.

Grind: Grind is de meeste voordelige optie voor een bestrating. Grind zijn ronde kleine steentjes die in verschillende kleuren geleverd kunnen worden. Per m2 heb je ongeveer 75kg grind nodig. Grind kost gemiddeld € 10 per m2.

Split: Split is bijna hetzelfde als grind, maar split is iets ruwer en scherper dan grind. Dat komt doordat split door machines gebroken en gezeefd wordt, terwijl grind zijn ronde vorm krijg doordat de stenen door de natuur worden gevormd. Split rolt minder dan grind als je er op staat, waardoor het na verloop van tijd een sterkere ondergrond vormt. De prijs van split is gemiddeld € 12 per m2.

Keuze 2: Soorten tegels

Als je geen grind voor de bestrating wilt, maar toch liever tegels, dan zijn er 6 verschillende soorten tegels om uit te kiezen. In de onderstaande tabel zijn de verschillende soorten tegels te zien.

Soort tegelPrijs per m2Kenmerken
Koppelstones€ 15 - € 25Worden getrommeld door machine, waardoor
de scherpe randen afsplijten en een nostalgische
en natuurlijke uitstraling ontstaat.
Betonbestrating€ 15 - € 35Stevige en voordelige tegels die lang mee gaan.
Verkrijgbaar in verschillende vormen, maten en
kleuren.
Flagstones€ 25 - € 40Platte natuurstenen in de vorm van een plaat of
tegel. Verschillen in vorm, grootte, dikte en
structuur.
Waaltjes€ 30 - € 45Waaltjes zijn bakstenen met een vaste maat
van 214 x 102 x 55 mm. Zijn te verkrijgen in
verschillende kleuren. Deze tegels worden vaak
gebruikt voor het bestraten van een oprit.
Hout€ 20 - € 65Houten tegels hebben weinig onderhoud nodig
en ze kunnen goed tegen temperatuurverschillen.
Natuursteen€ 30 - € 65Natuurstenen hebben een natuurlijke en
luxe uitstraling en hebben allemaal verschillende
kleuren en structuren.

Keuze 3: Project uitbesteden aan een stratenmaker?

Een stratenmaker zal de bestrating perfect voor je aanleggen. Dat is zelf lastig te realiseren. Een stratenmaker heeft allerlei gereedschappen en materialen om de bestrating vakkundig aan te leggen. Als je het aanleggen aan een stratenmaker uitbesteedt, bespaart dit je veel tijd en zwaar werk. De kosten verschillen per stratenmaker en per project; hoeveel een stratenmaker kost, is afhankelijk van de moeilijkheidsgraad van het project. Een ingewikkeld sierpatroon kost een stratenmaker veel meer tijd dan een standaard patroon, daarom wordt dit meestal per uur berekend. Een stratenmaker kost tussen de € 30 en € 60 per uur. Een simpel legpatroon wordt meestal per m2 berekend, hiervoor liggen de kosten tussen de € 10 en € 20.

Keuze 4: Extra opties

De volgende opties zijn extra en zijn niet noodzakelijk voor de bestrating, maar ze zijn het wel waard om te overwegen om zo de uitstraling en stevigheid te verbeteren.

ProductPrijs
Voordeel
Sierkeien€ 7 - € 35 per m2Zorgt voor een extra mooie uitstraling.
Afscheidingsbanden€ 10 - € 30 per meterVoor niveauverschil in je tuin of perken.
Opsluitbanden€ 2- € 5 per meterDe bestrating blijft extra stevig op zijn plek liggen.
Grindplaten€ 12 - € 16 per m2Platen zodat het grind goed op zijn plek blijft liggen.

Vind de beste deal

De prijzen voor bestrating zijn erg verschillend, zowel per project als per aanbieder. Als je liever nog wat specifiekere informatie over de prijzen voor jouw project wilt, doe je er goed aan om offertes aan te vragen. Vergelijk de prijzen van verschillende aanbieders zelf en zie precies wat de kosten voor jou zullen zijn! Vraag hier heel gemakkelijk en snel de geheel gratis en vrijblijvende offertes aan.

Homedeal bespaartips

Stratenmaker uit de omgeving

Laat je het werk door een stratenmaker doen? Zorg er dan voor dat je kiest voor een stratenmaker in de omgeving. De reiskosten blijven zo laag en het af- en aanvoeren van materialen kost minder tijd en daardoor dus minder geld.

Kwantumkorting

Als je je grond tegelijk met je buurman laat bestraten, bespaar je geld, omdat een stratenmaker vaak kwantumkorting geeft als hij een groter project op één en dezelfde locatie kan doen.

Help zelf mee

Veel stratenmakers bieden de mogelijkheid dat je mee kan helpen. Dit bespaart hen zo een hoop tijd en jou kosten. Haal bijvoorbeeld alvast oude tegels, planten en overtollige grond weg, of graaf oude grond af en voer nieuw zand aan.

Hoe werkt het?
1
Beschrijf je project

Vertel ons waar je naar op zoek bent. Wat zijn je wensen?

2
Vergelijk vakspecialisten

Kom in contact en vergelijk offertes van vakspecialisten.

3
Kies jouw vakspecialist

Ga voor de vakspecialist die het best past bij jouw project.

4
Geniet van het resultaat

Deel het met anderen en laat een review achter.

Waarom Homedeal?
350.000

350.000 geplaatste opdrachten per jaar

2.000

Ruim 2.000 aangesloten vakspecialisten

169

169 verschillende vakgebieden