De beste bestrating deals
Ontvang offertes en bespaar tot 40%
 

Gratis en vrijblijvend

Homedeal.be Bestrating Oprit aanleggen

Oprit aanleggen

Minimale kosten
€ 500
Gemiddelde kosten
€ 900
Maximale kosten
€ 2.000
Dit project kost gemiddeld tussen de
€ 740 - € 1.060

Ga je een nieuwe oprit aanleggen en ben je benieuwd wat de kosten daarvan zijn? Homedeal heeft het uitgezocht en voor jou op een rij gezet. Vind hier informatie over de kosten en mogelijkheden.

Wat kost het aanleggen van een oprit?

Gemiddeld kost het aanleggen van een oprit € 900. Stratenmakers hanteren voor het aanleggen van een oprit een prijs per m2 (€ 15) of per uur (€45), afhankelijk van de moeilijkheid van het legmotief. Bekijk in onderstaand kostenoverzicht welke factoren allemaal invloed hebben op de prijs voor het aanleggen van je oprit.

ProductPrijs
Stratenmaker€ 10 - € 20 per m2
Stratenmaker€ 30 - € 60 per uur
Tegels€ 15 - € 45 per m2
Ophoog- en voegzand€ 50 - € 70 per m3
Opsluitbanden€ 2 - € 5 per meter

Bespaar op de kosten

Wil je de exacte kosten weten voor jouw situatie? Vraag dan gratis en vrijblijvend offertes aan van tot wel 6 specialisten in jouw buurt. Binnen 48 uur heb je de offertes in huis en vergelijk je eenvoudig de prijzen. Het prijsverschil tussen specialisten kan hoog oplopen. Door het vergelijken van offertes bespaar je tot wel 40% op jouw project.

Prijsvoorbeelden

In de prijzentabel zie je een overzicht van de gemiddelde kosten. Welke optie sluit het beste aan bij jouw wensen? Bekijk hieronder 3 handige prijsvoorbeelden.

Voordeligste keus:
Als je zo voordelig mogelijke een oprit aan wilt leggen, ga je voor een bestrating met een makkelijk legpatroon van betonnen waaltjes. Waaltjes worden ook wel klinkers genoemd. Je betaalt € 10 tot € 20 per m2 voor de stratenmaker en € 15 tot € 30 per m2 voor de waaltjes.

Betere kwaliteit:
Heb je een oprit die veel gewicht moet kunnen dragen, en heb je daarom liever een hogere kwaliteit tegels? Kies dan voor een makkelijk patroon met gebakken waaltjes. Gebakken waaltjes zijn van een hogere kwaliteit en zijn daarom iets duurder dan betonnen waaltjes. Voor een oprit met makkelijk patroon en gebakken waaltjes betaal je rond de € 20 tot € 45 per m2 voor de tegels, en € 10 tot € 20 per m2 voor de stratenmaker.

Het meest luxe:
De meest luxe optie is als je een oprit met een ingewikkeld legpatroon en gebakken waaltjes wilt. Een ingewikkeld patroon wordt meestal per uur gerekend, omdat het meer tijd kost om te leggen. De kosten liggen rond de € 30 tot € 60 voor een stratenmaker per uur, en de gebakken waaltjes kosten tussen de € 20 tot € 45 per m2.

Hoe ziet de prijsopbouw van het aanleggen van een oprit eruit?

oprit aanleggen

Welke keuzes bepalen de prijs van je oprit aanleggen?

Er zijn verschillende keuzes die de prijs van je oprit bepalen. Onderstaand zijn de verschillende keuzes te zien.

Keuze 1: Soort tegel

Betonnen waaltjes: Betonnen waaltjes zijn een stuk voordeliger dan gebakken waaltjes, dit komt omdat ze sneller te produceren zijn. Er zit ook verschil in kwaliteit tussen de betonnen waaltjes. Waaltjes compleet van beton zijn goedkoper dan betonnen waaltjes met een slijtlaag. Een slijtlaag beschermt de tegels tegen weersinvloeden en ultraviolette straling. Betonnen waaltjes worden in iedere gewenste kleur geleverd en de prijs ligt tussen de € 15 en € 30 per m2.

Gebakken waaltjes: Gebakken waaltjes zijn meestal iets duurder omdat ze een betere kwaliteit hebben en daardoor jarenlang mooi blijven. Gebakken klinkers zijn in verschillende kleuren en diktes te koop. De kleur wordt bepaald door de gebruikte kleisoort en het bakproces, niet door de toevoegingen van kleurstof, zoals bij betonnen waaltjes het geval is.

Andere tegels: De meeste mensen kiezen voor de bestrating van hun oprit voor waaltjes, omdat een oprit erg stevig moet zijn. De stenen voor een oprit moeten minimaal 7 cm dik zijn om geschikt te zijn voor het dragen van auto’s. Het is mogelijk om voor andere tegels te kiezen, maar je moet er dan wel voor zorgen dat de tegels 7 cm dik zijn.

Keuze 2: Een stratenmaker inhuren?

Bij een oprit is het erg belangrijk dat de bestrating stevig gelegd wordt, omdat het een zwaar gewicht moet dragen. Een stratenmaker heeft allerlei materialen die ervoor zorgen dat het leggen makkelijker gaat en zodat er bijvoorbeeld geen tegels getild hoeven te worden. Als je een stratenmaker inhuurt bespaart dit je een hoop tijd en zwaar werk. Bij een simpel patroon hanteert een stratenmaker een tarief per m2, daarvoor variëren de kosten van € 10 tot € 20. Als je een ingewikkeld patroon wilt hebben in je bestrating, rekent de stratenmaker per uur, omdat een ingewikkeld patroon meer tijd kost. De kosten van een stratenmaker variëren van € 30 tot € 60 per uur – dit is afhankelijk van de moeilijkheidsgraad van het patroon.

Keuze 3: Extra opties

De volgende opties zijn niet essentieel voor je oprit, maar als je ze toevoegt zorgen ze wel voor extra stevigheid en een extra mooie uitstraling.

ProductPrijsVoordeel
Sierkeien€ 7 - € 35 per m2Zorgt voor een extra mooie uitstraling.
Afscheidingsbanden€ 10 - € 30 per meterVoor niveauverschil in je tuin of perken.
Opsluitbanden€ 2 - € 5 per meterDe bestrating blijft nog steviger op zijn plek liggen.

Vind de beste deal

De prijzen van het aanleggen van je oprit verschillen per aanbieder, het is daarom verstandig om offertes aan te vragen. Zo weet je zeker dat je de beste deal hebt en niet te veel geld betaalt voor de aanleg van je oprit. Vraag hier makkelijk en snel de offertes aan! De offertes krijg je al binnen 48 uur toegestuurd en ze zijn geheel gratis en vrijblijvend!

Homedeal bespaartips

Stratenmaker uit de omgeving

Je bespaart op de voorrijkosten van een stratenmaker als je een bedrijf uit de regio inhuurt. Ook kost het af- en aanvoeren van oude en nieuwe materialen minder tijd, wat eveneens geld bespaart.

Help mee met de bestrating

Hoe minder tijd een stratenmaker aan de bestrating van de oprit hoeft te besteden, hoe minder geld het kost! Help daarom mee en voer zelf wat van de makkelijkere werkzaamheden uit. Haal bijvoorbeeld zelf oude tegels, planten en overtollige grond weg.

Kwantumkorting

Laat je nieuwe bestrating tegelijk met je buurman leggen. Veel stratenmakers geven kwantumkorting als ze grote oppervlaktes kunnen bestraten.

Hoe werkt het?
1
Beschrijf je project

Vertel ons waar je naar op zoek bent. Wat zijn je wensen?

2
Vergelijk vakspecialisten

Kom in contact en vergelijk offertes van vakspecialisten.

3
Kies jouw vakspecialist

Ga voor de vakspecialist die het best past bij jouw project.

4
Geniet van het resultaat

Deel het met anderen en laat een review achter.

Waarom Homedeal?
350.000

350.000 geplaatste opdrachten per jaar

2.000

Ruim 2.000 aangesloten vakspecialisten

169

169 verschillende vakgebieden