De beste bestrating deals
Ontvang offertes en bespaar tot 40%
 

Gratis en vrijblijvend

Homedeal.be Bestrating Herbestraten

Herbestraten

Minimale kosten
€ 500
Gemiddelde kosten
€ 1.200
Maximale kosten
€ 2.600
Dit project kost gemiddeld tussen de
€ 985 - € 1.415

Heb je genoeg van je bestrating of is je tuin gaan verzakken? Dan staat herbestraten waarschijnlijk hoog op het lijstje van projecten rond je huis. Zie hier alle prijsinformatie over herbestraten.

Wat kost herbestraten?

Bij herbestraten komen verschillende kostenposten kijken, denk aan; het weghalen van de oude tegels, zandbed leggen, het ophogen van de tuin en uiteraard het leggen van nieuwe tegels. Zie hier alle kosten van herbestraten op een rij.

HerbestratenPrijs, incl. btw
Tuintegels€ 15 - € 65 per m2
Kosten stratenmaker*€ 10 - € 20 per m2
€ 30 - € 60 per uur
Verwijderen oude tegels€ 30 - € 45 per uur
Afvoeren oude tegels€ 40 - € 45 per uur
Ophoog- en voegzand€ 50 - € 70 per m3

* Stratenmakers berekenen het leggen van tegels op twee manieren; 1: per m², 2: per uur. Dit is afhankelijk van de moeilijkheidsgraad van het legverband dat je wilt laten leggen met je tegels en de grootte van de tegels. Bij een bijzonder legmotief berekent de stratenmaker vaak een prijs per uur omdat dit meer tijd kost en bij een eenvoudige bestrating van de tuin is de prijs vaak per m2.

Ontdek hoe je bespaart op het herbestraten van je tuin

Wil je precies weten hoeveel het laten herbestraten van jouw tuin kost? Vraag op Homedeal tot wel 6 gratis en vrijblijvende offertes aan van stratenmakers bij jou uit de buurt. De prijsinformatie heb je binnen 48 uur in huis. Door stratenmakers met elkaar te vergelijken kan je tot wel 40% besparen op de kosten voor het herbestraten van je tuin.

Prijsvoorbeelden herbestraten

Goedkoop herbestraten
Als je goedkoop wilt herbestraten, maak je gebruik van dezelfde tegels als die je nu hebt liggen in je tuin. De tegels worden eerst verwijderd voor het ophogen van de bodem. Vervolgens worden alle tegels weer strak en stevig teruggeplaatst. Voor het herbestraten van een tuin van 20 m² zijn de totale kosten gemiddeld € 500.

Gemiddeld herbestraten
De meeste mensen kiezen bij herbestraten voor het verwijderen van de huidige tegels, egaliseren van de tuin en het laten plaatsen van nieuwe tegels. Kies je voor betonnen grote tegels die makkelijk te leggen zijn voor een stratenmaker dan betaal je voor het gehele project, inclusief tegels, voor een oppervlakte van 20 m² gemiddelde € 1.200.

Duur herbestraten
De duurste optie voor het herbestraten van je tuin is om je oude tegels te laten weghalen en afvoeren door een stratenmaker. Vervolgens wordt de grond opgehoogd en worden er natuurstenen tegels geplaatst. Voor een tuin van 20 m² betaal je gemiddeld € 2.600 voor het gehele herbestraten project.

Hoe ziet de prijsopbouw van herbestraten eruit?

herbestraten

Welke keuzes bepalen de prijs voor herbestraten?

Laat je je tuin herbestraten dan kom je voor de volgende keuzes te staan, die alle invloed hebben op de totale prijs.

Keuze 1: Tuin leeghalen
Bij herbestraten staat je huidige tuin leeghalen als eerste op de planning. Denk hierbij aan het weghalen van de oude tegels/gras/plantenbakken en het afvoeren daarvan. Vind je het niet erg om zelf ook de handen uit de mouwen te steken? Laat een stratenmaker dan alleen je tuin bestraten en verwijder zelf de oude tegels en breng deze weg. Door zelf een handje te helpen kan je tot wel € 400 besparen.

Keuze 2: Soort tegels
Je hebt de keuze uit verschillende soorten tegels. Zie hieronder welke tegels dit zijn, de kenmerken van deze tegels en of ze binnen je budget passen dat je voor ogen hebt.

TuintegelsPrijs per m², incl. btwKenmerken
Betonnen tegels€ 15 - € 35Stevige tegels, waardoor de tegels
lang meegaan. Tegels beginnen na
enkele jaren te verkleuren.
Verkrijgbaar in alle maten, vormen
en verschillende kleuren
Gebakken tegels€ 25 - € 45Kleine, maar zeer stevige tegels, die
vaak gebruikt worden om bijzondere
patronen mee te maken.
Natuursteen tegels€ 30 - € 65Denk vooral aan grote, luxe en
duurzame tegels. Vaak gebruikt voor
een terras aan het huis. De stenen zijn
zeer sterk en onderhoudsvrij.

Keuze 3: Extra opties
Maak van deze extra opties gebruik om zo lang mogelijk plezier te hebben van je tegels.

ProductPrijsVoordeel
Opsluitbanden€ 2 - € 5 per meterDe bestrating blijft extra stevig op
zijn plek liggen.
Sierkeien€ 7 - € 35 per m²Zorgt voor een extra mooie uitstraling
en is goed voor afwatering.
Afscheidingsbanden€ 10 - € 30 per meterVoor niveauverschil in je tuin of
perken.

Vind de beste deal

Nu heb je een idee van de gemiddelde kosten voor herbestraten, maar wil je weten wat het herbestraten van jouw tuin kost? Vraag dan hier gratis en vrijblijvend tot wel 6 offertes aan van stratenmakers bij jou uit de buurt. Door offertes te vergelijken bespaar je tot wel 40% op de kosten. Het is snel en makkelijk, binnen 48 uur heb je de prijsinformatie over herbestraten van je tuin in huis.

Homedeal bespaartips

Herbestraten met je buren

Mocht je nieuwe tegels willen leggen, ga dan eerst eens bij je buren langs. Door met je buren tegelijk tuintegels te laten leggen, bespaar je op veel kosten. Denk hierbij aan: een kwantumkorting voor het herbestraten en op tegels, de stratenmaker heeft maar één keer voorrijkosten, tegels en ander materiaal worden tegelijk afgeleverd. Deze kosten kun je nu delen met je buren.

Help een handje

Je hoeft geen specialist te zijn om oude tegels te verwijderen en af te voeren, het kost alleen tijd. Als je een stratenmaker dit werk laat doen, betaal je voor deze uren, waardoor de prijs omhoog gaat. Steek je zelf de handen uit de mouwen, dan vallen de kosten lager uit.

Stratenmaker uit de omgeving

Ga voor een stratenmaker bij jou uit de buurt voor het herbestraten van je tuin. De voorrijkosten blijven hierdoor laag. Sommige bedrijven adverteren zelfs met gratis voorrijden.

Hoe werkt het?
1
Beschrijf je project

Vertel ons waar je naar op zoek bent. Wat zijn je wensen?

2
Vergelijk vakspecialisten

Kom in contact en vergelijk offertes van vakspecialisten.

3
Kies jouw vakspecialist

Ga voor de vakspecialist die het best past bij jouw project.

4
Geniet van het resultaat

Deel het met anderen en laat een review achter.

Waarom Homedeal?
350.000

350.000 geplaatste opdrachten per jaar

2.000

Ruim 2.000 aangesloten vakspecialisten

169

169 verschillende vakgebieden