De beste bestrating deals
Ontvang offertes en bespaar tot 40%
 

Gratis en vrijblijvend

Homedeal.be Bestrating Stratenmaker

Stratenmaker

Minimale kosten
€ 400
Gemiddelde kosten
€ 800
Maximale kosten
€ 2.500
Dit project kost gemiddeld tussen de
€ 655 - € 945

Heb je besloten om je tuin te laten bestraten door een stratenmaker en ben je benieuwd naar de kosten daarvan? Op Homedeal vind je alle prijzen van stratenmakers bij jou in de buurt.

Wat zijn de kosten voor een stratenmaker?

De prijzen van een stratenmaker lopen erg uiteen. Dit komt omdat de ene stratenmaker meer arbeidsloon rekent dan de ander, maar het verschilt ook per project. Het ene project is groter en complexer dan de ander en dit zorgt voor verschil in kosten. Daarnaast betaal je ook voor de materialen, zoals tegels en zand.

ProductPrijs
Kosten stratenmaker per uur€ 30 – € 60
Kosten stratenmaker per m2€ 10 – € 20
Voorrijkosten per km€ 0,25 – € 0,40
Bestratingstegels per m2€ 15 – € 65
Vraag hier gratis en vrijblijvend offertes aan en ontdek de exacte prijzen voor jouw situatie
Een pad door een tuin


Goedkoopste keus:
Als je een goedkope bestrating in je tuin wilt, ga je voor een simpel legpatroon met goedkopere tegels zoals koppelstones. De stratenmaker rekent tussen de € 10 en € 20 per m2 en de koppelstones kosten tussen de € 15 en € 25 per m2.

Middenweg:
Wil je liever een sierbestrating, maar wel met goedkopere tegels zoals koppelstones? De kosten voor koppelstones liggen tussen de € 15 en € 25 per m2, maar de kosten van de stratenmaker zullen per uur berekend worden. De prijzen van een stratenmaker liggen tussen de € 30 en € 60 per uur.

Meest luxe keus:
De meest luxe optie is een ingewikkeld sierpatroon met tegels van natuursteen. De kosten van een stratenmaker liggen tussen de € 30 en € 60 per uur en de tegels van natuursteen kosten € 30 tot € 65 per m2.

Hoe zijn de kosten van een tuinbestrating opgebouwd?

Kostenverdeling stratenmaker

Zoals je in de bovenstaande afbeelding kunt zien zijn de arbeidskosten het grootste gedeelte van de totaalprijs. Daarvoor krijg je echter ook perfect aangelegde bestrating, iets wat lastig zelf is te bereiken. Een stratenmaker heeft de beste materialen en gereedschappen om de bestrating zorgvuldig en vakkundig aan te leggen. Dit bespaart je uiteindelijk een hoop tijd en zwaar werk.

Welke keuzes bepalen de prijs van je tuinbestrating?

Als je besluit om je tuin te laten bestraten, dan zijn er verschillende keuzes die de prijs bepalen.

Keuze 1: Soort bestrating

Soort bestrating: Ga je voor een relatief eenvoudig legpatroon dat voor een stratenmaker makkelijk en snel te leggen is, of ga je voor een ingewikkeld patroon? Een bestrating met een ingewikkeld patroon kost voor een stratenmaker veel meer tijd, daarom wordt dit vaak per uur berekend. De kosten voor een stratenmaker per uur liggen tussen de € 30 en € 60, afhankelijk van de moeilijkheidsgraad. Als je een standaard patroon wilt, rekent een stratenmaker meestal per m2. De kosten voor een stratenmaker per m2 liggen tussen de € 10 en € 20.

Keuze 2: Soort tegels

Er zijn verschillende soorten tegels om je tuin mee te bestraten, zodat je zelf kan bepalen wat het best bij de uitstraling van jouw tuin past. De tegels verschillen wel in prijs, de prijzen van de tegels zijn in de onderstaande tabel te zien:

Soort tegelPrijs per m2kenmerken
Koppelstones€ 15 – € 25Worden getrommeld zodat scherpe randen afsplijten. Ze hebben daardoor een nostalgische en natuurlijke uitstraling.
Betonbestrating€ 15 – € 35Erg stevige tegels die lang mee gaan. Verkrijgbaar in verschillende vormen, maten en kleuren.
Flagstones€ 25 – € 40Platte natuurstenen in de vorm van een plaat of tegel. Verschillen in vorm, grootte, dikte en structuur.
Waaltjes€ 30 – € 45Bakstenen met een vaste maat van 214 x 102 x 55 mm. Te verkrijgen in verschillende kleuren.
Hout€ 20 – € 65Houten tegels hebben weinig onderhoud nodig en ze kunnen goed tegen temperatuurverschillen.
Natuursteen€ 30 – € 65Natuurstenen hebben een natuurlijke en luxe uitstraling en hebben allemaal verschillende kleuren en structuren.

Keuze 3: Extra opties

De onderstaande opties zijn niet vereist voor de bestrating, maar ze maken je bestrating wel extra stevig en mooi.

ProductPrijs
Voordeel
Sierkeien€ 7 – € 35 per m2Zorgt voor een extra mooie uitstraling.
Afscheidingsbanden€ 10 – € 30 per meterVoor niveauverschil in je tuin of perken.
Opsluitbanden€ 2- € 5 per meterDe bestrating blijft extra stevig op zijn plek liggen.

Vind de beste deal

Zoals je ziet worden de prijzen door verschillende factoren bepaald. Ben je benieuwd wat de kosten van een stratenmaker voor jou precies zullen zijn? Vraag dan hier offertes aan voor stratenmakers bij jou in de buurt. De offertes zijn gratis en je zit nergens aan vast, al binnen 48 uur krijg je alle prijzeninformatie die je nodig hebt!

Homedeal bespaartips

Kwantumkorting

Een stratenmaker geeft vaak kwantumkorting als hij in één keer een groot oppervlak kan bestraten. Daarom is het dus voordeliger als je een nieuwe bestrating tegelijk met je buurman laat leggen.

Doe vast voorbereidend werk

Je bespaart geld als je zelf al voorbereidend werk doet. Haal bijvoorbeeld alvast planten, bomen en struiken weg en als er nog een oud straatwerk ligt, haal daar de oude tegels van weg. Ander voorbereidend werk is bijvoorbeeld oude tuingrond afgraven en het nieuwe zand aanvoeren. Zo bespaar je tijd en daardoor dus geld.

Kies een stratenmaker uit de omgeving

Het is altijd voordeliger om een stratenmaker uit je eigen regio in te schakelen. Het af- en aanvoeren van oud en nieuw materiaal kost dan minder tijd en je bespaart ook nog op de reiskosten van de stratenmaker.

Hoe werkt het?
1
Beschrijf je project

Vertel ons waar je naar op zoek bent. Wat zijn je wensen?

2
Vergelijk vakspecialisten

Kom in contact en vergelijk offertes van vakspecialisten.

3
Kies jouw vakspecialist

Ga voor de vakspecialist die het best past bij jouw project.

4
Geniet van het resultaat

Deel het met anderen en laat een review achter.

Waarom Homedeal?
350.000

350.000 geplaatste opdrachten per jaar

2.000

Ruim 2.000 aangesloten vakspecialisten

169

169 verschillende vakgebieden