Beste asbestverwijdering deals
Ontvang offertes en bespaar tot 40%
 

Gratis en vrijblijvend

Homedeal.be Asbest Asbest verwijderen kosten

Asbest verwijderen kosten

Minimale kosten
€ 600
Gemiddelde kosten
€ 1.400
Maximale kosten
€ 20.000
Dit project kost gemiddeld tussen de
€ 1.150 - € 1.650

Asbest verwijderen is een zeer nauwkeurig project. Zonder gespecialiseerde kennis en uitrusting is de kans groot dat er een ruime hoeveelheid asbestvezels in de omgevingslucht terechtkomen. Gelukkig zijn er meer dan genoeg asbestsaneringsbedrijven in België die jou graag van de ongezonde asbest afhelpen. Via Homedeal kom je erachter wat de kosten van het verwijderen van asbest zijn.

 

Kosten | Prijsvoorbeelden | Prijsopbouw | Keuzes | Bespaartips | Gratis offertes aanvragen

Wat kost asbest verwijderen?

Bij het bepalen van de kosten voor het verwijderen van asbest wordt er onderscheid gemaakt tussen het verwijderen van asbest in ruimtes en het verwijderen van asbesthoudende golfplaten. Daarnaast speelt het aantal vierkante meters een rol. In onderstaand overzicht zie je de diverse kosten op een rij.

Asbestsanering projectGem. kosten, incl. btw
Asbestinventarisering (voor woonhuis)
- Type 0€ 150
- Type A€ 350
- Type B€ 650 - € 1.500
Asbest verwijderen
- Golfplaten 1 - 10 m2€ 675
- Golfplaten 11 - 20 m2€ 800
- Golfplaten 21 - 30 m2€ 850
- Golfplaten 31 - 50 m2€ 925
- 1 ruimte tot 35m2€ 1.050
- 2 ruimtes tot 40m2€ 1.150
- 3 ruimtes tot 50m2€ 1.450
- 2 ruimtes tot 70m2€ 1.700
Asbesthoudend materiaal verwerken
- Verpakking voor asbesthoudend materiaal€ 0 - € 30 (geschikt voor 1.500 kg)

Vraag hier gratis en vrijblijvend offertes aan en ontdek de exacte prijzen voor jouw situatie.

Asbest verwijderen kosten

Prijsvoorbeelden asbest verwijderen

De volgende situaties geven je een beeld van veel voorkomende projecten voor het verwijderen van asbest:

Goedkoopste situatie:
Heb je een oud schuurtje van 3 x 3 meter met asbesthoudende golfplaten op het dak? In dit geval kost het gemiddeld € 675 om het asbest te laten verwijderen.

Gemiddelde situatie:
Gaat een gecertificeerd bedrijf het asbest in 3 ruimtes (tot 50 m2) van je woning verwijderen? Reken dan op € 1.400 aan gemiddelde kosten.

Duurste situatie:
Wil je je huis laten slopen maar is er asbest aanwezig in de isolatie van het gehele huis? De kosten voor het verwijderen van asbest lopen dan op tot wel € 20.000.

Hoe zijn de kosten voor het verwijderen van asbest opgebouwd?

Asbestverwijderen

Welke keuzes bepalen de kosten voor het verwijderen van asbest?

De hoogte van de kosten voor het verwijderen van asbest zijn afhankelijk van de volgende keuzes:

Keuze 1: Asbestinventarisatie
Voordat je het asbest mag laten verwijderen, moet er eerst een asbestinventarisatie plaatsvinden. Er zijn 3 typen onderzoeken in Vlaanderen, namelijk: type 0, type A en type B. Het is lastig om een concrete gemiddelde prijs te geven omdat ieder project anders is, onderstaande prijzen dienen als richtlijn voor een woonhuis. Zie onderstaand welk onderzoek bij jou van toepassing is.

Onderzoek
Gemiddelde kosten (incl. btw)
Aanvullende informatie
Type 0
€ 100 - € 200Het type 0 onderzoek is een visuele beoordeling op de aanwezigheid van asbestverdachte materialen die direct waarneembaar zijn. Let op: de resultaten van dit onderzoek zijn niet te gebruiken om een asbestsanering in gang te zetten.
Type A
€ 300 - € 400Indien je wilt slopen heb je een asbestinventarisatie nodig. Deze ontvang je na een type A onderzoek.
Type B
€ 650 - € 1.500Het type B onderzoek is nodig wanneer er dingen kapot gemaakt moeten worden om de mogelijkheid te hebben de asbest te inventariseren.

Keuze 2: Ruimte of golfplaten
De kosten voor het verwijderen van asbest hangen af van waar het asbest aanwezig is. Zit het asbest bijvoorbeeld in de muren of vloeren van je huis verwerkt of bestaat het dak van je schuur uit asbesthoudende golfplaten? Het verwijderen van asbest in muren of vloeren is duurder dan het verwijderen van asbesthoudende golfplaten doordat het specialistischer werk is. Naast de locatie heeft ook het aantal vierkante meters dat besmet is met asbest invloed op de kosten van asbest door een asbestsaneringsbedrijf. Des te hoger het aantal vierkante meters, des te hoger de kosten uitvallen.

Keuze 3: Storten asbesthoudend materiaal
Wanneer het asbesthoudend materiaal is verwijderd dient deze te worden afgevoerd. Je kan dit lekker over laten aan je asbestsaneringsspecialist of het asbest zelf wegbrengen bij de vuilstort van je gemeente. De prijs voor het storten van asbest verschilt per gemeente. Bij sommige gemeenten is het mogelijk gratis je asbesthoudende afval te brengen, andere gemeenten vragen een kostprijs per kilogram. Deze prijs kan variëren van € 0 tot € 25 per 100 kilogram.

Vind de beste deal

Wil je voorkomen dat je onnodig te veel gaat betalen voor het laten verwijderen van asbest? Vraag dan bij ons gratis en vrijblijvend prijsoffertes op van gecertificeerde asbestverwijderingsbedrijven in jouw regio. Binnen 48 uur ontvang je tot wel 6 prijsoffertes. Waarom 6? Je gaat zien dat de tarieven flink uiteenlopen wat kan oplopen tot wel 40% verschil. Bespaar tot wel 40% op de kosten door eerst de prijzen te vergelijken van meerdere specialisten voordat je een beslissing maakt.

Homedeal bespaartips

Subsidie aanvragen

Voor particulieren is er helaas geen subsidie voor het laten verwijderen van asbest, maar voor een bedrijf wel. Maak als bedrijf gebruik van enkele fiscale regelingen om je stal, loods, schuur of kantoor asbestvrij te maken. Lees hier meer over bij OVAM. Door deze regelingen wordt het project een stuk betaalbaarder.

Zelf asbesthoudend materiaal afvoeren

Voer zelf het asbesthoudende materiaal af. Pak het goed in (landbouwplastic voldoet prima) en lever het af bij een losplaats in je gemeente. Let op, je moet voor niet hechtgebonden asbest een vergunning aanvragen. Er wordt naar dit document gevraagd bij het afleveren.

Lokaal bedrijf

Er zijn veel asbestsaneringsbedrijven in België, en dus ook bij jou in de buurt. Het is zonde om te kiezen voor een bedrijf van ver weg en onnodig hoge voorrijkosten te betalen. Het loont om te kiezen voor een lokaal bedrijf.

Hoe werkt het?
1
Beschrijf je project

Vertel ons waar je naar op zoek bent. Wat zijn je wensen?

2
Vergelijk vakspecialisten

Kom in contact en vergelijk offertes van vakspecialisten.

3
Kies jouw vakspecialist

Ga voor de vakspecialist die het best past bij jouw project.

4
Geniet van het resultaat

Deel het met anderen en laat een review achter.

Waarom Homedeal?
350.000

350.000 geplaatste opdrachten per jaar

2.000

Ruim 2.000 aangesloten vakspecialisten

169

169 verschillende vakgebieden