Beste asbestverwijdering deals
Ontvang offertes en bespaar tot 40%
 

Gratis en vrijblijvend

Homedeal.be Asbest Asbest dak vervangen

Asbest dak vervangen

Minimale kosten
€ 1.525
Gemiddelde kosten
€ 4.200
Maximale kosten
€ 12.725
Dit project kost gemiddeld tussen de
€ 3.800 - € 4.600

Heb je ontdekt dat er asbest in je dak aanwezig is en wil je het dak laten vervangen? Vanaf 2024 is het verboden om over een asbestdak te bezitten. Op deze pagina vind je alle informatie en kosten voor het verwijderen en vervangen van je asbestdak.

Kosten asbest verwijderen | Kosten dak plaatsen | Prijsvoorbeelden | Onderdelen | Beste deal | Bespaartips

Wat kost het verwijderen van mijn asbest dak?

De kosten voor het laten verwijderen van een asbest dak liggen gemiddeld tussen de € 825 en € 2.500, afhankelijk van het aantal m2. Het verwijderen van een asbest dak bestaat uit 2 soorten werkzaamheden: asbestinventarisatie en asbestverwijdering. Bekijk het onderstaande overzicht voor de richtprijzen voor het verwijderen van een dak met asbest:

AsbestinventarisatieGem. kosten, incl. btw
Type 0€ 150
Type A€ 350
Type B€ 650 - € 1.500
AsbestsaneringGem. kosten, incl. btw
1 - 10 m2€ 675
11 - 20 m2€ 800
21 - 30 m2€ 850
31 - 50 m2€ 925
Totale kosten€ 825 - € 2.425

Zit er ook asbest in het isolatiemateriaal van de muren van je schuur en moet dit verwijderd worden? Bekijk dan de prijsgids: Asbest schuur verwijderen

Wat kost het plaatsen van een nieuw dak?

Na het verwijderen van je oude dak moet ook een nieuw dak geplaatst worden. De prijzen per dak zijn sterk afhankelijk van het type dak dat je kiest en het soort materiaal. Bekijk het onderstaande overzicht voor een kostenoverzicht van het plaatsen van een dak van 50 m2 (inclusief arbeid en btw).

Type dakGemiddelde kosten bij een dak van 50 m2
(inclusief arbeid en btw)
Plat
Bitumen€ 2.300
EPDM€ 3.300
PVC€ 4.000
Schuin
Dakpannen€ 4.300
Riet€ 4.300

Vraag hier gratis en vrijblijvend tot 6 offertes aan en ontdek de exacte prijzen voor jouw situatie.

Asbest dak vervangen

Prijsvoorbeelden

De volgende situaties geven je een goed beeld van de totale kosten voor het onderzoek, het laten verwijderen van asbest in je schuur en het plaatsen van een nieuw dak.

Goedkope situatie:

Heb je een klein dak van 10m2 met asbest die vervangen moet worden en wil je er een goedkoop dak voor in de plaats? Gemiddeld kost laten verwijderen van het asbest dak rond de € 1.525, dit is inclusief het vervangen ervan.

Gemiddelde situatie:

Gaat het om een groter dak van 30 m2 met asbest en wil je er een degelijk dak voor terug? In dit geval liggen de totale kosten rond de € 4.200.

Dure situatie:

Heb je een zeer groot dak van 100 m2 met asbest en wil je een duur dak ervoor in de plaats? Dan komen de totale kosten voor het onderzoek naar asbest en het verwijderen ervan en het plaatsen van het nieuwe dak uit op gemiddeld € 12.725.

Welke onderdelen bepalen de kosten voor het vervangen van mijn asbest dak?

Wanneer je je asbest dak wilt laten verwijderen, zijn er een aantal onderdelen die invloed hebben op de hoogte van de totaalprijs.

1: Asbestinventarisatie

Voordat een gecertificeerd asbestbedrijf je dak verwijdert, moet je eerst in het bezit zijn van een asbestinventarisatierapport. Deze krijg je na een asbestinventaris type A. Gemiddeld kost dit onderzoek € 350. Bestaat er een vermoeden dat er asbest aanwezig is, maar is dit niet direct waarneembaar? Dan is er destructief onderzoek nodig, type B. Dit onderzoek kost gemiddeld tussen de € 650 en € 1.500, afhankelijk van de grootte van het onderzoek. Overleg met de asbestspecialist welk type onderzoek nodig is voor jouw situatie.

2: Het aantal m2
Uiteraard speelt het aantal vierkante meters een rol bij de berekening van de prijs voor het verwijderen van het asbest dak. Des te hoger het aantal vierkante meters, des te hoger vallen de kosten uit voor het verwijderen van het dak.

3: Storten asbesthoudend materiaal

Laat je het dak afvoeren door het asbestsaneringsbedrijf of vervoer je het zelf? De prijs die gehanteerd wordt voor het afvoeren van asbest verschilt per gemeente. Bij sommige gemeenten is het mogelijk gratis je asbesthoudende afval te brengen, andere gemeenten vragen een prijs per gewicht. De prijs voor het storten varieert van € 5 tot € 25 per 100 kilogram.

4: Nieuw dak

Na het verwijderen van je oude dak zal een nieuw dak, moet er een nieuw dak voor in de plaats komen. Er zijn veel verschillende soorten en type daken waaruit je kunt kiezen. De kosten voor het plaatsen van een nieuw dak verschillen dus enorm per situatie.

Vind de beste specialist voor jouw project

  1. Vraag hier gratis en vrijblijvend offertes van asbestverwijderingsbedrijven aan.
  2. Homedeal zoekt de beste asbestverwijderingsbedrijven bij jou uit de buurt.
  3. Binnen 2 werkdagen nemen de asbestverwijderingsbedrijven contact met je op.
  4. Je ontvangt per e-mail tot wel 6 offertes van geschikte asbestverwijderingsbedrijven.
  5. Vergelijk de offertes van asbestverwijderingsbedrijven op basis van prijs en kwaliteit en kies het beste asbestverwijderingsbedrijf voor jouw project.

Subsidie aanvragen

Beschik je over een dak die groter is dan 35m2 waar asbest verwijderd moet worden? Dan is het mogelijk om subsidie aan te vragen bij de gemeente. Je krijgt namelijk € 4,50 per m2 met een maximum van € 25.000.

Kies voor materialen met een lange levensduur

Kies bij de keuze voor het nieuwe dak voor materialen met een lange levensduur. In de meeste gevallen is dit namelijk voordeliger. Voorbeelden van materialen die lang meegaan, zijn: aluminium en pvc.

Kies voor een lokaal bedrijf

Er zijn veel asbestverwijderingsbedrijven die je graag helpen met het verwijderen van asbest. Het is zonde om te kiezen voor een bedrijf dat niet bij in de buurt is gevestigd, waardoor je onnodig hoge voorrijkosten moet betalen. Kies voor een lokaal bedrijf om deze kosten te besparen.

Hoe werkt het?
1
Beschrijf je project

Vertel ons waar je naar op zoek bent. Wat zijn je wensen?

2
Vergelijk vakspecialisten

Kom in contact en vergelijk offertes van vakspecialisten.

3
Kies jouw vakspecialist

Ga voor de vakspecialist die het best past bij jouw project.

4
Geniet van het resultaat

Deel het met anderen en laat een review achter.

Waarom Homedeal?
350.000

350.000 geplaatste opdrachten per jaar

2.000

Ruim 2.000 aangesloten vakspecialisten

169

169 verschillende vakgebieden