Beste asbestverwijdering deals
Ontvang offertes en bespaar tot 40%
 

Gratis en vrijblijvend

Homedeal.be Asbest Asbest schuur verwijderen

Asbest schuur verwijderen

Minimale kosten
€ 500
Gemiddelde kosten
€ 850
Maximale kosten
€ 1.500
Dit project kost gemiddeld tussen de
€ 700 - € 1.000

Vermoed je dat het dak van je schuur asbest bevat? Vanaf 2024 zijn asbestdaken die blootgesteld worden aan de buitenlucht verboden. Laat je dak dus onderzoeken door een professioneel asbestsaneringsbedrijf. Op deze pagina vertellen we je alles over het verwijderen van asbest; van kostenoverzichten tot handige bespaartips.

Kosten golfplaten verwijderen | Prijsvoorbeelden | Onderdelen asbest verwijderen | Beste deal | Bespaartips

Wat kost het verwijderen van een asbestdak van golfplaten?

Veel oude schuren bevatten een dak dat gemaakt is van asbesthoudende golfplaten.Tegenwoordig is het verboden om asbest als bouwmateriaal te gebruiken. Het is dus tijd om deze oude asbest golfplaten te vervangen. Bereken de gemiddelde verwijderingskosten aan de hand van het aantal m2.

GolfplatenGem. kosten, incl. btw
1 - 10 m2€ 675
11 - 20 m2€ 800
21 - 30 m2€ 850
31 - 50 m2€ 925
Vraag hier gratis en vrijblijvend offertes aan en ontdek de exacte prijzen voor jouw situatie.

Prijsvoorbeelden

Zit er ook asbest in het isolatiemateriaal van de muren van je schuur en moet dit verwijderd worden? Bekijk dan de prijsgids: Asbestverwijdering.

Voordat een bedrijf asbest golfplaten mag verwijderen, moet er eerst een asbestonderzoek (asbestinventarisatie type A) gedaan worden. De volgende situaties geven je een goed beeld van de totale kosten voor het onderzoek en het laten verwijderen van de asbest golfplaten in je schuur.

Goedkoopste situatie:

Heb je een kleine oude schuur van ongeveer 10 m2 waarop een dak ligt dat gemaakt is van asbesthoudende golfplaten? Gemiddeld kost de verwijdering van de asbesthoudende golfplaten op je schuur € 1.025, dit is inclusief asbestonderzoek.  

Gemiddelde situatie:

Is jouw schuur ongeveer 30 m2 en bevat het een dak van asbesthoudende golfplaten? Dan komen de gemiddelde kosten inclusief onderzoek uit op € 1.200  

Duurste situatie:

Heb je een zeer grote schuur van ongeveer 100 m2 en een dak van asbesthoudende golfplaten? Dan komen de totale kosten voor het onderzoek naar asbest en het verwijderen van de asbesthoudende golfplaten op gemiddeld € 1.850 uit.

Welke onderdelen bepalen de kosten voor het verwijderen van asbest?

Wanneer je asbesthoudende golfplaten van je schuur wilt laten verwijderen, kom je voor de volgende keuzes te staan die invloed hebben op de hoogte van de totaalprijs.

1: Asbestinventarisatie
Voordat er begonnen kan worden met het slopen van schuurdak asbest golfplaten van je schuur moet je eerst in het bezit zijn van een asbestinventarisatierapport. Deze krijg je na het asbestonderzoek type A. Gemiddeld kost dit onderzoek € 350. Bestaat er een vermoeden dat er asbest aanwezig is, maar is dit niet direct waarneembaar? Dan is er destructief onderzoek nodig, type B. Dit onderzoek kost gemiddeld tussen de € 650 en € 1.500, afhankelijk van de grootte van het onderzoek. Overleg met je asbestspecialist welk type onderzoek voor jouw situatie het beste is.

2: Het aantal m2
Uiteraard is het aantal vierkante meter golfplaten dat besmet is met asbest een belangrijke factor die veel invloed heeft op de prijs. Des te hoger het aantal vierkante meters, des te hoger vallen de kosten uit voor het verwijderen van de asbesthoudende golfplaten op je schuur.

3: Storten asbesthoudend materiaal
Laat je de golfplaten afvoeren door het asbestsaneringsbedrijf of vervoer je deze zelf weg? De prijs die gehanteerd wordt voor het afvoeren van asbest verschilt per gemeente. Bij sommige gemeenten is het mogelijk gratis je asbesthoudende afval te brengen, andere gemeenten vragen een prijs per gewicht. De prijs voor het storten varieert van € 0 tot € 25 per 100 kilogram.

Vind de beste deal

  1. Vraag hier gratis en vrijblijvend tot 6 asbestsaneringspecialisten offertes aan.
  2. Homedeal selecteert de meest geschikte asbestsaneringspecialist bij jou uit de buurt.
  3. Binnen 2 werkdagen nemen de asbestsaneringspecialisten contact met je op.
  4. Je ontvangt een e-mail met daarin tot maximaal 6 geschikte asbestsaneringspecialisten.
  5. Vergelijk de offertes op basis van kwaliteit en prijs en vind de beste asbestspecialist voor jouw project.

Homedeal bespaartips

Subsidie

Hoort jouw schuur bij je bedrijf? Dan is het mogelijk gebruik te maken van enkele fiscale regelingen om je schuur asbest vrij te maken, namelijk MIA en VAMIL. Door deze regelingen worden de kosten van het project flink beperkt. Voor particulieren is er helaas geen subsidie voor het laten verwijderen van asbest.

Zelf asbesthoudend materiaal afvoeren

Bespaar op de kosten door zelf het asbesthoudende materiaal naar de stort te brengen. Pak het materiaal goed in (landbouwplastic voldoet prima) en lever het zelf af bij één van de daarvoor voorziene losplaatsen van de gemeente. Voor het storten van niet hechtgebonden asbest moet je wel een vergunning aanvragen, hier vragen ze naar bij het milieupark.

Boete

Heb je je hele huis al asbestvrij laten maken door een gecertificeerd bedrijf en wil je i.v.m. de kosten de schuur zelf asbestvrij maken? Riskeer dit niet. Ten eerste is het levensgevaarlijk, inademing van asbest is schadelijk voor je gezondheid. Ten tweede riskeer je een boete. Het Openbaar Ministerie bepaalt de hoogte van de boete. Voor particulieren loopt de boete op tot € 1.500, voor bedrijven gelden hogere boetes. Wees dus verstandig en laat dit project oppakken door professionals.

Hoe werkt het?
1
Beschrijf je project

Vertel ons waar je naar op zoek bent. Wat zijn je wensen?

2
Vergelijk vakspecialisten

Kom in contact en vergelijk offertes van vakspecialisten.

3
Kies jouw vakspecialist

Ga voor de vakspecialist die het best past bij jouw project.

4
Geniet van het resultaat

Deel het met anderen en laat een review achter.

Waarom Homedeal?
350.000

350.000 geplaatste opdrachten per jaar

2.000

Ruim 2.000 aangesloten vakspecialisten

169

169 verschillende vakgebieden