Beste asbestverwijdering deals
Ontvang offertes en bespaar tot 40%
 

Gratis en vrijblijvend

Homedeal.be Asbest Asbestsaneringsbedrijven

Asbestsaneringsbedrijven

Minimale kosten
€ 1.000
Gemiddelde kosten
€ 1.800
Maximale kosten
€ 3.000
Dit project kost gemiddeld tussen de
€ 1.450 - € 2.150

Voor de start van renovatie- of sloopwerkzaamheden moet duidelijk zijn of er asbest in het gebouw aanwezig is. Is er asbest gevonden? Dan zijn er in België gelukkig meer dan genoeg asbestsaneringsbedrijven die je snel van het asbestprobleem af helpen. Kom via Homedeal erachter wat asbestsaneringsbedrijven kosten.

Wat kosten asbestsaneringsbedrijven?

De kosten die asbestsaneringsbedrijven hanteren voor het verwijderen van asbest variëren gemiddeld van € 1.000 voor 1 ruimte van 35m2 tot € 1.700 voor ruimtes tot 70 m2. Een asbestinventarisatierapport kost gemiddeld € 350, dit rapport is nodig indien je asbest wil laten verwijderen.

Bekijk onderstaand de gemiddelde asbestsaneringsbedrijf kosten per project:

Asbestsanering projectGem. kosten, incl. btw
Asbestinventarisering (voor woonhuis)
- Type 0€ 150
- Type A€ 350
- Type B€ 650 - € 1.500
Asbest verwijderen
- Golfplaten 1 - 10 m2€ 675
- Golfplaten 11 - 20 m2€ 800
- Golfplaten 21 - 30 m2€ 850
- Golfplaten 31 - 50 m2€ 925
- 1 ruimte tot 35m2€ 1.050
- 2 ruimtes tot 40m2€ 1.150
- 3 ruimtes tot 50m2€ 1.450
- 2 ruimtes tot 70m2€ 1.700
Asbesthoudend materiaal verwerken
- Verpakking voor asbesthoudend materiaal€ 0 - € 30 (geschikt voor 1.500 kg)

wat kost asbestsaneringsbedrijven

Prijsvoorbeelden

De volgende 3 situaties geven je een beeld van de totale kosten voor het inschakelen van een asbestsaneringsbedrijf:

Goedkoopste situatie:
Wil je 10m2 aan asbesthoudende golfplaten laten verwijderen van je schuur? Dan heb je eerst een asbestinventarisatierapport nodig. Deze krijg je na een type A onderzoek. Reken op gemiddeld € 1.000 aan kosten voor de inventarisatie en het laten verwijderen van het asbest door een gecertificeerd asbestsaneringsbedrijf.

Gemiddelde situatie:
Wil je asbest in je huis laten verwijderen en gaat het om 3 ruimtes tot 50m2? Laat een type A asbestinventarisatie uitvoeren om het asbestinventarisatierapport te verkrijgen. Vervolgens gaat het asbestverwijderingsbedrijf aan de slag om je te verlossen van het asbest. Reken op gemiddeld € 1.800 aan kosten voor dit project.

Duurste situatie:
Wil je 2 ruimtes (tot 70m2) asbest vrij laten maken en blijkt na het uitvoeren van een asbestinventarisatie type A dat er uitgebreider onderzoek nodig is (asbestinventarisatie type B)? Reken dan op € 3.000 aan gemiddelde kosten om het asbest te laten inventariseren (beide onderzoeken) en verwijderen.

Hoe is de prijs van asbestsaneringsbedrijven opgebouwd?

Asbestsaneringsbedrijven kosten

Welke keuzes bepalen de kosten van asbestsaneringsbedrijven?

Wanneer je een asbestsaneringsbedrijf gaat inschakelen kom je voor de volgende keuzes te staan die invloed hebben op de hoogte van de totale kosten.

Keuze 1: Type asbestinventarisatie
Voordat een asbestsaneringsbedrijf aan de slag mag om het asbest te verwijderen, dient er eerst een asbestinventarisatie plaats te vinden. Er zijn 3 verschillende soorten onderzoek. Het is lastig om een concrete gemiddelde prijs te geven omdat ieder project anders is, onderstaande prijzen dienen als richtlijn voor een woonhuis.

  • Type 0: Bij een type 0 onderzoek wordt vastgesteld of er asbest aanwezig is in een gebouw dat nog in gebruik is. Ga bij dit type onderzoek uit van de gemiddelde kosten van € 150. Let op: de resultaten van dit onderzoek zijn niet te gebruiken om een asbestsanering in gang te zetten.
  • Type A: Blijkt uit dit onderzoek dat er asbest aanwezig is en ben je van plan te gaan slopen? Dan heb je een asbestinventarisatierapport nodig. Deze ontvang je na een type A onderzoek. De gemiddelde kosten voor dit onderzoek zijn € 350.
  • Type B: Wanneer er sloopwerk nodig is om de mogelijkheid te hebben om het asbest te inventariseren heb je het type B onderzoek nodig. Afhankelijk van de grootte van het onderzoek kost dit onderzoek gemiddeld tussen de € 650 en € 1.500.

Keuze 2: Ruimte of golfplaten
De kosten voor het verwijderen van asbest door een professioneel asbestsaneringsbedrijf hangen af van waar het asbest aanwezig is. Zit het asbest bijvoorbeeld in het isolatiemateriaal van je huis verwerkt of bestaat het dak van je schuur uit asbesthoudende golfplaten? Het verwijderen van asbest in je huis is duurder dan het verwijderen van asbesthoudenden golfplaten omdat het meer werk is. Naast de locatie heeft uiteraard ook het aantal vierkante meters dat besmet is met asbest invloed op de totale kosten.

Keuze 3: Het asbesthoudend materiaal storten
Wil je niets te maken hebben met het asbesthoudende materiaal, dan kies je ervoor om het asbestsaneringbedrijf je asbest direct te laten afvoeren. Het is ook mogelijk om dit zelf te doen. De kosten voor het storten van asbest variëren per gemeente; bij enkele gemeenten is het storten gratis terwijl het bij andere gemeenten tot wel € 25 per 100 kilogram kost. De hoeveelheid en het reglement van de gemeente bepalen de hoogte van de kosten voor het storten.

Vind de beste deal

Benieuwd geworden naar wat het inschakelen van een asbestsaneringsbedrijf in jouw situatie kost? Vraag bij Homedeal gratis en geheel vrijblijvend prijsoffertes op van gecertificeerde asbestsaneringsbedrijven in jouw regio. Binnen 2 werkdagen ontvang je tot wel 6 prijsoffertes. Waarom 6? De tarieven van asbestsaneringsbedrijven kunnen door concurrentie wel tot 40% uiteenlopen. Door het vergelijken van meerdere offertes zie je snel welk bedrijf jou de beste deal biedt.

Homedeal bespaartips

Subsidie aanvragen

Maak als bedrijf gebruik van de fiscale regelingen ‘MIA’ en ‘VAMIL’ om je stal, loods, schuur of kantoor asbestvrij te maken. Door deze regelingen wordt het inschakelen van een asbestsaneringsbedrijf een stuk betaalbaarder. Voor particulieren is er geen subsidie voor asbestverwijdering.

Zelf asbesthoudend materiaal afvoeren

Bespaar op de kosten door zelf het asbesthoudende materiaal af te voeren. Het asbesthoudende materiaal moet goed ingepakt worden, gebruik hiervoor landbouwplastic of een zogenaamde ‘Big Bag’ (verkrijgbaar bij het milieupark). Lever het vervolgens af bij de vuilstort van je gemeente. Indien het gaat om niet hechtgebonden asbest dien je eerst een vergunning aan te vragen, hier wordt naar gevraagd bij het afleveren.

Lokaal asbestsaneringsbedrijf

Er zijn veel asbestsaneringsbedrijven in België, ook bij jou in de buurt. Het is zonde om te kiezen voor een bedrijf van ver weg waardoor je onnodig veel voorrijkosten moet betalen. Kies voor een lokaal bedrijf.

Hoe werkt het?
1
Beschrijf je project

Vertel ons waar je naar op zoek bent. Wat zijn je wensen?

2
Vergelijk vakspecialisten

Kom in contact en vergelijk offertes van vakspecialisten.

3
Kies jouw vakspecialist

Ga voor de vakspecialist die het best past bij jouw project.

4
Geniet van het resultaat

Deel het met anderen en laat een review achter.

Waarom Homedeal?
350.000

350.000 geplaatste opdrachten per jaar

2.000

Ruim 2.000 aangesloten vakspecialisten

169

169 verschillende vakgebieden