Beste asbestverwijdering deals
Ontvang offertes en bespaar tot 40%
 

Gratis en vrijblijvend

Homedeal.be Asbest Asbestverwijdering

Asbestverwijdering

Minimale kosten
€ 1.000
Gemiddelde kosten
€ 1.800
Maximale kosten
€ 3.000
Dit project kost gemiddeld tussen de
€ 1.450 - € 2.150

Het verwijderen van asbest is een gevaarlijk project dat je beter kunt overlaten aan een specialist. Ben je benieuwd naar de kosten voor het verwijderen van asbest? In dit artikel lees je informatie over asbestverwijdering; van kostenoverzichten tot bespaartips.

Asbestsanering kosten | Vergelijking situaties | Veelgestelde vragen | Beste deal | Bespaartips

Wat kost asbestverwijdering?

De kosten voor asbestverwijdering starten rond de € 1.000 voor een volledige ruimte. Daarbij komen nog kosten voor een asbestinventarisatie van gemiddeld € 350. Asbestverwijdering van golfplaten is iets voordeliger, daar starten de meeste prijzen rond de € 600. Bekijk het overzicht hieronder en kom erachter wat de gemiddelde kosten per asbestverwijderingsproject zijn.

Asbestsanering projectGem. kosten, incl. btw
Asbestinventarisering (voor woonhuis)
- Type 0€ 150
- Type A€ 350
- Type B€ 650 - € 1.500
Asbest verwijderen
- Golfplaten 1 - 10 m2€ 675
- Golfplaten 11 - 20 m2€ 800
- Golfplaten 21 - 30 m2€ 850
- Golfplaten 31 - 50 m2€ 925
- 1 ruimte tot 35m2€ 1.050
- 2 ruimtes tot 40m2€ 1.150
- 3 ruimtes tot 50m2€ 1.450
- 2 ruimtes tot 70m2€ 1.700
Asbesthoudend materiaal verwerken
- Verpakking voor asbesthoudend materiaal€ 0 - € 30 (geschikt voor 1.500 kg)

Vergelijk de asbestverwijdering per situatie

Elke situatie is anders. Je moet bij asbestverwijdering kijken naar de ruimte waar het zich bevindt. Bovendien is de inventarisatie die moet worden uitgevoerd ook belangrijk om mee te nemen. In onderstaande tabel vind je een overzicht van de situaties en de richtprijzen.

Goedkoopste situatieGemiddelde situatieDuurste situatie
GrootteSchuur met golfplaten van 3x3 meter3 ruimtes (tot 50 m2)2 ruimtes (tot 70m2)
AsbestinventarisatieType AType AType A, mogelijk Type B daarna
Gem. kosten, incl. btw€ 1.000€ 1.800€ 3.000

Welke onderdelen bepalen de kosten van asbestverwijdering?

De hoogte van de kosten voor je asbestverwijderingsproject zijn afhankelijk van een aantal factoren, dit zijn onder andere: de asbestinventarisatie, de ruimte, het aantal te verwijderen vierkante meters en het veilig afvoeren van de asbesthoudende materialen. Hieronder vind je een overzicht van de onderdelen die de kosten van asbestverwijdering bepalen.

1: Type asbestinventarisatie
Vermoed je dat er in of buiten je huis asbest aanwezig is of wil je asbest laten verwijderen? Laat dan een asbestinventarisatie rapport opstellen. Dit onderzoek wordt uitgevoerd door een gecertificeerde asbestspecialist en ziet er als volgt uit:

Onderzoek
Gemiddelde kosten (incl. btw)
Aanvullende informatie
Type 0
€ 100 - € 200Het type 0 onderzoek is een visuele beoordeling op de aanwezigheid van asbestverdachte materialen die direct waarneembaar zijn. Let op: de resultaten van dit onderzoek zijn niet te gebruiken om een asbestsanering in gang te zetten.
Type A
€ 300 - € 400Indien je wilt slopen heb je een asbestinventarisatie nodig. Deze ontvang je na een type A onderzoek.
Type B
€ 650 - € 1.500Het type B onderzoek is nodig wanneer er dingen kapot gemaakt moeten worden om de mogelijkheid te hebben de asbest te inventariseren.

2: Ruimte of golfplaten
Kijken we naar het verwijderen van asbest zelf, dan hangen de kosten erg af van waar het asbest aanwezig is. Zit het asbest bijvoorbeeld in het isolatiemateriaal van je huis verwerkt of bestaat het dak van je schuur uit asbesthoudende golfplaten? Het verwijderen van asbest in ruimtes is duurder dan het verwijderen van asbesthoudenden golfplaten omdat dit meer werk is. Ook het aantal vierkante meters dat besmet is met asbest is een belangrijke factor die veel invloed heeft op de kosten van asbestverwijdering. Des te hoger het aantal vierkante meters, des te hoger de kosten uitvallen.

3: Verwerken asbesthoudend materiaal
Wanneer de asbestverwijdering heeft plaatsgevonden, dient het materiaal met asbest te worden afgevoerd. Kies ervoor om dit direct door het asbestverwijderingsbedrijf te laten meenemen of voer asbest zelf af. Je kunt hiervoor terecht bij de vuilstort van je gemeente. De hoeveelheid van het asbesthoudende materiaal bepaalt de hoogte van de kosten. De kosten voor het storten van dit materiaal variëren per gemeente van € 0 tot € 25 per 100 kilogram.

Veelgestelde vragen

1. Is het mogelijk dat ik asbest tegenkom in gebouwen jonger dan 1993?

Nee, sinds 1993 is het verboden om asbest te verwerken in producten en materialen. Daarom hoef je niet bang te zijn dat je asbest aantreft in gebouwen die ná 1993 gebouwd zijn.

2. Waar tref ik asbest aan en hoe herken ik het?

Hechtgebonden asbest zit onder andere in golfplaten, vinyltegels, rioleringen en dakleien.

Niet-hechtgebonden asbest vind je terug in kachelplaten, afdichtkoord, oude huishoudelijke apparaten en in spuitasbest. Spuitasbest zit verwerkt in op leidingen en plafonds. , plafonds en dergelijke. Asbest is meestal te herkennen aan de witte of lichtgrijze kleur die het heeft. Ben je er niet zeker of het asbest is? Vraag het na bij een asbestverwijderingsbedrijf.

3. Wat is het verschil tussen hechtgebonden en niet-hechtgebonden asbest?

Bij hechtgebonden asbest zitten de vezels vast in het materiaal. Over het algemeen bevatten deze materialen veel cement, lijm of kunststof.

In het geval van niet-hechtgebonden asbest komen de vezels eenvoudiger vrij dan bij hechtgebonden asbest. Het risico bij niet-hechtgebonden asbest is dus groter.

Vind de beste deal

  1. Vraag hier gratis en vrijblijvend tot 6 offertes van gecertificeerde asbestverwijderingsbedrijven aan.
  2. Homedeal zoekt de beste asbestverwijderingsbedrijven bij jou uit de buurt.
  3. Binnen 2 werkdagen nemen de asbestverwijderingsbedrijven contact met je op.
  4. Je ontvangt per e-mail tot wel 6 offertes van geschikte asbestverwijderingsbedrijven.
  5. Vergelijk de ontvangen offertes op basis van prijs en kwaliteit en kies de beste specialist voor het verwijderen van asbest.

Homedeal bespaartips

Subsidie aanvragen

Maak als bedrijf gebruik van fiscale regelingen om je stal, loods, schuur of kantoor asbestvrij te maken. Door deze regelingen wordt het project een stuk betaalbaarder. Helaas zijn er geen subsidies met betrekking tot asbestverwijdering voor particulieren.

Zelf asbesthoudend materiaal afvoeren

Het is mogelijk om na de asbestverwijdering zelf het asbesthoudende materiaal af te voeren, dit scheelt in de kosten. Houd er wel rekening mee dat je het goed inpakt (landbouwplastic volstaat) en het aflevert aan één van de daarvoor voorziene losplaatsen van de gemeente. Let op, je moet voor niet hechtgebonden asbest een vergunning aanvragen. Bij het afleveren vragen ze naar dit document.

Lokaal bedrijf

Er zijn veel asbestverwijderingsbedrijven in België, en dus ook bij jou in de buurt. Het is zonde om te kiezen voor een bedrijf van ver weg. De voorrijkosten kunnen dan hoog oplopen. Het loont om te kiezen voor een lokaal bedrijf.

Hoe werkt het?
1
Beschrijf je project

Vertel ons waar je naar op zoek bent. Wat zijn je wensen?

2
Vergelijk vakspecialisten

Kom in contact en vergelijk offertes van vakspecialisten.

3
Kies jouw vakspecialist

Ga voor de vakspecialist die het best past bij jouw project.

4
Geniet van het resultaat

Deel het met anderen en laat een review achter.

Waarom Homedeal?
350.000

350.000 geplaatste opdrachten per jaar

2.000

Ruim 2.000 aangesloten vakspecialisten

169

169 verschillende vakgebieden