De beste hekwerk deals
Ontvang offertes en bespaar tot 40%
 

Gratis en vrijblijvend

Homedeal.be Hekwerken Hekwerk kopen

Hekwerk kopen

Om je eigen terrein af te bakenen en je privacy te beschermen is de beste oplossing het plaatsen van een hekwerk. Er zijn verschillende soorten en maten hekwerken die ook in jouw tuin goed staan. Lees op Homedeal opties en tips bij het kopen van een hekwerk om een mooi én voordelig hekwerk te kopen.

De kosten van een hekwerk

Wanneer je een hekwerk gaat kopen zie je dat de prijs tot stand komt aan de hand van het materiaal van het hekwerk en natuurlijk de lengte die je nodig hebt. Het goedkoopste hekwerk is gaashekwerk, te koop vanaf € 2,50 per meter. De duurste optie is het kopen van een hekwerk voor op het balkon, de prijzen daarvan variëren tussen € 60 en € 300 per meter. Bekijk in het prijsoverzicht de kosten per soort hekwerk.

Soort hekwerkGem. prijzen per meter, incl. btw, excl. montage
Gaashekwerk€ 5
Houten hekwerk€ 50
(Dubbel)staafmat hekwerk€ 50
Spijlenhekwerk€ 60
Sierhekwerk€ 65
Balustrade€ 120
Vraag hier gratis en vrijblijvend offertes aan en ontdek de exacte prijzen voor jouw situatie

Wil je meer weten over de kosten voor het kopen en laten plaatsen van een hekwerk? Bekijk de prijsgids: Hekwerk.

Welk hekwerk is het meest geschikt voor jouw tuin?

Hekwerken hebben meerdere functies, waardoor je sommige hekwerken beter kunt kopen voor jouw tuin dan andere hekwerken. Bedenk je dus goed welke functie jouw hekwerk gaat hebben voordat je overgaat tot aankoop. Onderstaand lees je welk type hekwerk waarvoor geschikt is:

Gaashekwerk: Gaashekwerk is een hekwerk dat minder vaak voor tuinen, maar vaker voor openbare ruimtes gekozen wordt. Gaashekwerk ziet er niet bijzonder uit, en is het goedkoopste hekwerk om te kopen. Hierdoor is gaashekwerk erg geschikt voor het omheinen van grote stukken grond. Ook wordt gaashekwerk veel gebruikt om ruimtes met dieren af te bakenen.

Houten hekwerk: Een houten hekwerk, ook wel schutting genoemd, wordt het meest gekocht in België. Een houten hekwerk is stevig en heeft een zachte uitstraling, waardoor het geschikt is voor zowel de voor- als achtertuin. Houten hekwerken hebben meerdere patronen (bijvoorbeeld rasterhekwerk of kruishekwerk) en zijn makkelijk te schilderen. Hierdoor zijn houten hekwerken in meerdere kleuren te koop of te maken, je past ze makkelijk toe in de tuinstijl die je wilt creëren.

(Dubbel)staafmat hekwerk: Staafmathekwerk bestaat uit dunne verticale en horizontale metalen buizen. Steeds vaker kopen mensen dit type hekwerk omdat het sterker is dan bijvoorbeeld spijlenhekwerken, en het is goedkoper. Met een (dubbel)staafmat hekwerk kan je twee kanten op; vrij zicht op je tuin of privacy door beplanting door het hekwerk te laten groeien.

Sierhekwerk: Een sierhekwerk is gemaakt van metaal, omdat met metaal sierlijke vormen en details te maken zijn. Kies je voor een sierhekwerk, dan heb je een aantal opties zoals de kleur coating en de details die je aan je sierhekwerk wilt. Een sierhekwerk koop je dan ook vooral omdat je het mooi vindt. Voorzie je je sierhekwerk van punten aan de bovenkant, dan is dit hekwerk ook geschikt als inbraakbeveiliging.

Spijlenhekwerk: Een spijlenhekwerk is van metaal gemaakt en wordt vervolgens verzinkt. Dit zorgt ervoor dat een spijlenhekwerk één van de stevigste hekwerken is. Een spijlenhekwerk is dus een goede optie wanneer je grote honden hebt die in de tuin moeten blijven. Omdat spijlenhekwerken veel zicht doorlaten is dit hekwerk ook geschikt om inbrekers te weren.

Balustrade: Wil je een hekwerk plaatsen op je balkon? Dan koop je een balustrade. Balustrades zijn er om het vallen van hoogte te voorkomen, en zijn daarom erg sterk. Varianten zijn: roestvrijstalen balustrades, kunststof balustrades, houten balustrades en zelfs glazen balustrades.

hekwerk kopen

Tips voor het kopen van een hekwerk

Het juiste hekwerk voor jouw tuin kopen kan nog een hele onderneming zijn. Om je op weg te helpen hebben we 3 tips die het kopen van een hekwerk makkelijker voor je maken.

 1. Kies voor een keurmerk
  Door een hekwerk te kopen met een keurmerk ben je zeker van de kwaliteit en veiligheid van het hekwerk. Het keurmerk HEKMERK wordt gegeven aan hekwerken die voldoen aan de Europese wetten, regels en veiligheidsnormen. Dit houdt in dat je met deze hekwerken zeker bent van een stevig hekwerk waar je nog lang van gaat genieten.
 2. Weet wat je wilt laten plaatsen
  Voordat je een hekwerk gaat kopen is het belangrijk te weten wat je precies laat plaatsen. Wees bijvoorbeeld zeker van de afmetingen van je tuin om te bepalen hoeveel meter aan materiaal je moet kopen. Denk ook aan de kleine dingen zoals het kopen van goede schroeven, zodat je daarvoor niet nog een keer terug hoeft naar de bouwmarkt. Omdat je je hekwerk laat plaatsen in de grond is het ook belangrijk te weten hoe ver de grondpaal de grond in moet. Plaats je een laag hekwerk, dan sla je deze zo’n 80 cm de grond in. Hecht je meer waarde aan privacy en laat je dus een hoog hekwerk plaatsen? Dan moet de grondpaal eerder 100 cm de grond in. Bedenk je goed of er geen belangrijke leidingen lopen en of de grond stevig genoeg is om een grondpaal staande te houden. Om zeker te zijn van al deze elementen schakel je een specialist in die bekend is met het werk.
 3. Vergelijk prijzen van meerdere specialisten
  Wil je zeker zijn dat je hekwerk stevig en veilig geplaatst wordt? Laat je hekwerk dan plaatsen door een specialist. Sommige specialisten hebben zelf (web)winkels en zorgen dat je je hekwerk naar wens niet zelf nog hoeft te kopen. Uiteraard wil je dit wel laten doen door een specialist met de beste prijs-kwaliteitverhouding. Vergelijk de prijzen van meerdere specialisten, dan ben je altijd zeker van de beste deal op je hekwerk en het plaatsen ervan.

De voordelen van een hekwerk kopen

Hekwerken zijn een goede toevoeging aan je tuin om 3 redenen. Koop het juiste hekwerk voor jouw tuin om er de meeste voordelen uit te halen.

 • Privacy in de tuin
  Een hekwerk in de tuin zorgt ervoor dat jouw eigen plek ook privé is. Door een hoger hekwerk te kopen en te laten plaatsen, heb je geen last van voorbijgangers.
 • Verfraaien van de tuin
  Hekwerken zijn een belangrijk onderdeel van je tuinstijl. Door een mooi hekwerk te kopen dat past bij de rest van de tuininrichting, maak je je tuin compleet. Je tuin wordt een mooier geheel en krijgt meer sfeer.
 • Beveiligen van huis en tuin
  Een hekwerk dient op twee manieren als inbraakbeveiliging. Plaats je een hoog hekwerk? Dan is het voor een inbreker moeilijker je tuin te betreden en te verlaten met jouw spullen. Zit er een goede poort met een slot in? Dan is de kans een stuk kleiner dat een inbreker jouw tuin gaat betreden. Plaats je een laag hekwerk of een open hekwerk? Dan hebben je buren en andere voorbijgangers zicht op je tuin, waardoor een inbreker sneller gespot wordt.

De prijzen van een hekwerk eenvoudig en snel in huis

Heb je het hekwerk van je dromen gevonden? Dan wil je deze investering vast professioneel in je tuin laten plaatsen om er zo lang mogelijk van te genieten. De prijzen van verschillende specialisten lopen door concurrentie flink uiteen, wat in de praktijk kan oplopen tot wel 40%. Daarom is het verstandig prijzen te vergelijken. Vraag kosteloos en vrijblijvend offertes aan bij Homedeal. Binnen 48 uur ontvang je tot 6 offertes van specialisten bij jou in de buurt. Zo heb je genoeg vergelijkingsmateriaal om de beste deal boven water te halen.

Hoe werkt het?
1
Beschrijf je project

Vertel ons waar je naar op zoek bent. Wat zijn je wensen?

2
Vergelijk vakspecialisten

Kom in contact en vergelijk offertes van vakspecialisten.

3
Kies jouw vakspecialist

Ga voor de vakspecialist die het best past bij jouw project.

4
Geniet van het resultaat

Deel het met anderen en laat een review achter.

Waarom Homedeal?
350.000

350.000 geplaatste opdrachten per jaar

2.000

Ruim 2.000 aangesloten vakspecialisten

169

169 verschillende vakgebieden