De beste alarmsystemen deals
Ontvang offertes en bespaar tot 40%
 

Gratis en vrijblijvend

Homedeal.be Alarmsystemen Inbraakbeveiliging

Inbraakbeveiliging

Minimale kosten
€ 1.000
Gemiddelde kosten
€ 1.500
Maximale kosten
€ 2.300
Dit project kost gemiddeld tussen de
€ 1.230 - € 1.770

Met inbraakbeveiligingen maak jij jouw huis inbraakbestendig. Ben je benieuwd naar de kosten hiervan? Door de aanschaf van verschillende inbraakpreventiemiddelen geef je inbrekers geen kans. Bekijk via Homedeal wat de kosten van inbraakbeveiliging zijn.


Inhoudsopgave

Wat kost inbraakbeveiliging?

Gemiddeld kost betrouwbare inbraakbeveiliging € 1.500. Er zijn diverse pakketten verkrijgbaar, zo heb je al een pakket voor € 1.000, maar ook een inbraak pakket voor € 2.500.  Denk aan alarmsystemen, raam- en deurbeveiliging, een rolluik tot zelfs camerabewaking.

Bekijk onderstaand de inbraakbeveiliging prijzen per pakket en wat is inbegrepen.

Soort pakketInhoud pakketGemiddelde prijzen
Standaard pakketRaambeveiliging, deurbeveiliging en een alarmsysteem€ 1000
Goed BeveiligdRaambeveiliging, deurbeveiliging, alarmsysteem en camerabewaking€ 1700
Compleet pakketRaambeveiliging, deurbeveiliging, alarmsysteem, camerabewaking en een rolluik€ 2300
Vraag hier gratis en vrijblijvend offertes aan en ontdek de exacte prijzen voor jouw situatie
Kom in contact met de beste vakspecialisten uit je regio.

Pakketten inbraakbeveiliging voor thuis

Afhankelijk van jouw wensen zijn de prijzen van de pakketten als volgt:

Standaard beveiliging:
Een aantal elementen heeft een huis standaard nodig, wil je aan inbraakpreventie doen. Als je verdere beveiliging overbodig vindt, dan kies je voor een standaard beveiliging met raambeveiliging, deurbeveiliging en een alarmsysteem. Op deze manier maak je niet al teveel kosten maar is je huis wel goed beveiligd. Voor al deze middelen bij elkaar ben je ongeveer € 1000 kwijt.

Goed beveiligd:
Als je toch iets meer beveiliging wilt, neem je aanvullend op het bovenstaande pakket camerabewaking. Op deze manier houd je je huis en spullen nog beter in de gaten. Een pakket waarmee je voor echt goede beveiliging zorgt kost gemiddeld € 1700.

Compleet pakket:
Heb je veel dure en waardevolle spullen en woon je in een buurt waar veel inbraken voorkomen? Dan is het verstandig om voor een compleet pakket te gaan. Met deze middelen zullen inbrekers snel doorhebben dat ze bij jouw huis geen enkele kans hebben. Naast de bovenstaande middelen schaf je ook nog een rolluik aan. De kosten voor het totaalplaatje zullen in totaal gemiddeld € 4.000 zijn.

Hoe is de prijsopbouw van inbraakbeveiliging?

Prijsopbouw van inbraakbeveiliging weergeven in een cirkeldiagram

Soorten inbraakbeveiliging voor in huis

Bij de aanschaf van je inbraakbeveiliging maak je verschillende keuzes. Als eerste bepaal je welke maatregelen je wel wilt nemen en welke niet. Zodra je hebt vastgesteld wat je wensen zijn, zie je dat daar ook weer keuzes bij horen die de prijs van je inbraakbeveiliging bepalen.

Keuze 1: Raambeveiliging

Raambeveiliging is de belangrijkste maatregel om te nemen tegen diefstal, aangezien het raam de meest gebruikte ingang is voor inbrekers. Afhankelijk van de kwaliteit en omvang van de beveiliging liggen de kosten van raambeveiliging tussen de € 25 en € 250.

Keuze 2: Deurbeveiliging

Er zijn verschillende maatregelen om je deur te beveiligen. De ene maatregel is effectiever en heeft een grotere zekerheid tegen inbraak dan de ander. Daardoor zitten er ook verschillen in de prijzen in de beveiliging van je deur. De prijzen van deurbeveiliging variëren van € 30 tot € 500.

Keuze 3: Alarmsystemen

Aansluiting: Bij de aansluiting van je alarmsysteem wordt er onderscheid gemaakt tussen 3 verschillende opties: Bedraad, draadloos of hybride. Een bedraad systeem is het meest geschikt voor nieuwe huizen, draadloos voor een snelle aanleg en hybride als je het systeem later wilt uitbreiden. Bedraad en draadloze systemen zijn meestal goedkoper dan een hybride systeem.

Communicatiekiezer: Je moet ook kiezen op welke manier je de meldingen van het alarm wilt laten sturen. Dit gaat via PSTN (vaste telefoon) LAN ( vaste telefoon en internet) of GSM (vaste telefoon, internet en SMS). De prijzen van PSTN liggen rond de € 45 – € 65, de prijzen van LAN liggen rond de € 100 en 135 en de prijzen van GSM liggen rond de € 200 – € 300. Meer informatie over de keuzes en de prijzen vind je op de pagina over alarmsystemen.

Keuze 4: Camerabewaking

Type camera: Je hebt de keuze uit analoog of een HD IP systeem. Het verschil hierin is de prijs. Een HD IP systeem is duurder dan analoog omdat dit een beter en gedetailleerder beeld heeft.

Soort camera: Qua soort camera heb je de keuze uit een bullet camera en een dome camera. Een dome camera is rond en is daardoor beter bestand tegen vandalisme en waaiende takken. Door de ronde vorm is niet precies te zien waar hij op gericht staat. Een bullet camera heeft een voet of beugel. Omdat dit type camera een afdakje heeft, is deze vaker geschikt voor buitengebruik dan een dome camera. Qua prijzen is niet per se 1 soort camera duurder dan de ander, dit verschilt per camera. Wil je meer prijzeninformatie over camerabewaking? Bekijk dan de pagina over camerabewaking.

Inbraakbeveiliging aan de buitenkant van een huis

Keuze 5: Rolluiken

Rolluiken zijn ook een goed middel tegen inbraak, maar ze werken ook zonwerend en isolerend. Rolluiken zijn beschikbaar in verschillende maten en diktes. Ze kunnen elektronisch zijn en ze zijn ook verkrijgbaar in speciale uitvoeringen, zoals brandvertragende, geluid- en kogelwerende rolluiken. De prijzen variëren van € 130 tot € 2.500 (roldeur).

Keuze 7: Extra opties

De onderstaande opties zijn niet noodzakelijk, maar verhogen wel de inbraakbeveiliging.

Extra optiePrijsVoordelen
Meldkamer aansluiting€ 15 – € 30 per maandAlarm wordt altijd gesignaleerd en opgevolgd.
Monitor Service€ 125 per jaarMonitort het alarmsysteem op storingen.
Onderhoudscontract€ 10 per maandZorgt ervoor dat het systeem altijd werkt.
Sticker inbraakbeveiliging/ camerabewaking€ 4 – € 6,50 per stukHeeft een afschrikkend effect bij inbrekers.
Veiligheidsdeur. Zijn er ook in mooie uitvoeringen als voordeur voor je huis.€ 1.100 – € 2.500Extreem beveiligde deur. Soms ook brandvertragend en/of kogelbestendig.
Kom in contact met de beste vakspecialisten uit je regio.

Waarom kies je voor inbraakbeveiliging in huis?

Het kiezen voor inbraakbeveiliging voor je huis biedt verschillende belangrijke voordelen:

  1. Veiligheid en beveiliging: De primaire reden voor inbraakbeveiliging is om de veiligheid en beveiliging van je gezin en bezittingen te waarborgen. Een effectief systeem kan inbrekers ontmoedigen om in te breken.
  2. Gemoedsrust: Weten dat je huis beveiligd is, geeft je gemoedsrust, of je nu thuis bent of weg. Deze geruststelling kan stress en angst over mogelijke inbraken aanzienlijk verminderen.
  3. Bescherming van eigendommen: Inbraakbeveiligingssystemen helpen waardevolle spullen te beschermen tegen diefstal. Dit omvat elektronica, sieraden, belangrijke documenten en andere persoonlijke bezittingen.
  4. Lagere verzekeringspremies: Veel verzekeringsmaatschappijen bieden kortingen op de opstalverzekering als je een beveiligingssysteem hebt geïnstalleerd. Dit kan leiden tot aanzienlijke besparingen op je verzekeringspremies.
  5. Snelle noodhulp: Moderne beveiligingssystemen zijn vaak verbonden met meldkamers die de autoriteiten onmiddellijk kunnen waarschuwen als er een inbraak wordt gedetecteerd. Deze snelle reactie kan helpen diefstal te voorkomen en zorgt voor sneller hulp.
  6. Afschrikking: Zichtbare beveiligingsmaatregelen zoals camera’s, alarmen en borden kunnen een sterke afschrikwekkende werking hebben op potentiële inbrekers. Criminelen zijn minder geneigd om huizen te targeten die goed beveiligd lijken.
  7. Op afstand monitoren: Veel geavanceerde beveiligingssystemen bieden de mogelijkheid om op afstand te monitoren via smartphones of computers, zodat huiseigenaren hun eigendom in real-time kunnen in de gaten houden, waar ze ook zijn.
  8. Integratie met slimme huishoudelijke apparaten: Moderne beveiligingssystemen kunnen worden geïntegreerd met andere slimme huishoudelijke apparaten, wat extra gemak en controle biedt over verschillende aspecten van huisbeveiliging en automatisering.
  9. Verhoogde woningwaarde: Huizen met geïnstalleerde beveiligingssystemen kunnen een hogere verkoopwaarde hebben. Potentiële kopers beschouwen deze systemen vaak als een waardevolle toevoeging, waardoor het pand aantrekkelijker wordt op de markt.

Inbraakbeveiliging kopen: hier let je op

Bij het kopen van inbraakbeveiliging voor je huis is het belangrijk om te letten op de kwaliteit en betrouwbaarheid van het systeem. Kies voor een beveiligingssysteem dat gecertificeerd is en voldoet aan de geldende veiligheidsnormen. Controleer of het systeem een combinatie biedt van alarmen, beveiligingscamera’s en bewegingssensoren voor een uitgebreide dekking. Denk ook aan de gebruiksvriendelijkheid; een systeem dat eenvoudig te bedienen en te onderhouden is, zal meer effectief zijn in het dagelijks gebruik. Een vakspecialist kan je hier meer informatie over geven.

Daarnaast is het essentieel om te overwegen of het systeem professionele monitoring aanbiedt. Een systeem dat verbonden is met een meldkamer kan in geval van een inbraak direct de hulpdiensten inschakelen, wat de kans op schade en diefstal vermindert. Kijk ook naar de mogelijkheid van integratie met andere slimme huisapparaten, zoals slimme deursloten en verlichting, voor een complete beveiligingsoplossing. Let tenslotte op de kosten, inclusief installatie en eventuele maandelijkse servicekosten, en vergelijk offertes van verschillende vakspecialisten om de beste prijs-kwaliteitverhouding te vinden.

Vraag inbraakbeveiliging offertes aan

Wil je nog specifiekere prijsinformatie en wil je precies weten wat een veilig huis voor jou gaat kosten? Het aanvragen van offertes helpt je verder! Bij Homedeal is het zeer eenvoudig om snel offertes aan te vragen. Binnen 48 uur ontvang je de prijsinformatie die jij nodig hebt om je huis te beveiligen tegen inbraak. Vraag hier geheel gratis en vrijblijvend je alarmsysteem offertes aan!

Kom in contact met de beste vakspecialisten uit je regio.

Homedeal bespaartips

Koop alles in 1 keer!

Voor de meeste inbraakbeveiligingsmiddelen zijn er standaard pakketten te koop waarbij er al bepaald is wat erin zit. Het is voordeliger om in 1 keer een groot pakket te kopen, want deze pakketten zijn meestal goedkoper dan wanneer je alles los koopt.

Korting op je inboedelverzekering

Er zijn verzekeraars die korting geven op je inboedelverzekering als je goede huisbeveiliging hebt. Je moet dan voldoen aan het Politie Keurmerk Veilig Wonen (PKVW). Vraag dus bij je verzekeraar of zij dit ook aanbieden!

Subsidie voor het beveiligen van je woning

Een aantal gemeenten vinden het zo belangrijk dat mensen hun woning beveiligen dat ze subsidie geven als je dit goed genoeg doet. Vraag dit na bij je gemeente en bespaar zo veel geld op je inbraakbeveiliging.

Hoe werkt het?
1
Beschrijf je project

Vertel ons waar je naar op zoek bent. Wat zijn je wensen?

2
Vergelijk vakspecialisten

Kom in contact en vergelijk offertes van vakspecialisten.

3
Kies jouw vakspecialist

Ga voor de vakspecialist die het best past bij jouw project.

4
Geniet van het resultaat

Deel het met anderen en laat een review achter.

Waarom Homedeal?
350.000

350.000 geplaatste opdrachten per jaar

2.000

Ruim 2.000 aangesloten vakspecialisten

169

169 verschillende vakgebieden