De beste hekwerk deals
Ontvang offertes en bespaar tot 40%
 

Gratis en vrijblijvend

Homedeal.be Hekwerken Kunststof hekwerk

Kunststof hekwerk

Minimale kosten
€ 400
Gemiddelde kosten
€ 1.700
Maximale kosten
€ 9.500
Dit project kost gemiddeld tussen de
€ 1.400 - € 2.000

Kunststof hekwerken hebben weinig onderhoud nodig en blijven lang mooi, hierdoor worden deze hekwerken steeds populairder. Ben jij op zoek naar een kunststof hekwerk voor je tuin? Dan ben je vast benieuwd naar de prijzen en mogelijkheden. Homedeal zet de benodigde informatie voor je op een rij.

Wat kost een kunststof hekwerk?

De belangrijkste vraag die je waarschijnlijk hebt is, hoe duur de aanschaf en het laten plaatsen van een kunststof hekwerk eigenlijk is. Bekijk onderstaand kostenoverzicht voor het antwoord:

ProductGemiddelde prijs
(inclusief arbeid en btw)
Kunststof hekwerk€ 20 - € 100 per meter
Kunststof poort€ vanaf 180

Bespaar op je kunststof hekwerk

Nu je inzicht hebt in de gemiddelde prijzen, ben je waarschijnlijk benieuwd naar de exacte prijzen voor het plaatsen van kunststof hekwerk in jouw tuin. Hoe kom je hierachter? Vraag gratis en vrijblijvend offertes aan en ontvang binnen 2 werkdagen tot wel 6 offertes van verschillende bedrijven bij jou uit de buurt. Vergelijk de prijzen van verschillende professionals, dit kan je een besparing tot wel 40% opleveren. 

Prijsvoorbeelden

Klein sierhekwerk

Heb jij een kleine tuin en is een kunststof hekwerk van 9 meter lang genoeg? Gemiddeld kost dit € 400, inclusief plaatsing.

Meest gekozen

In de meeste gevallen wordt gekozen voor een kunststof hek met een lengte van 15 meter. Inclusief looppoort, betaal je voor dit project gemiddeld € 2.400, inclusief plaatsing.

Luxe afwerking

Ga jij voor een kunststof hekwerk met een elektrische schuifpoort? Hiermee geef je je kunststof hekwerk een luxe afwerking en heb je een prachtig hekwerk. Bij een hekwerk van 28 meter met een elektrische schuifpoort, komen de gemiddelde kosten uit op € 7.500, inclusief plaatsing.

Welke keuzes bepalen de prijs van kunststof hekwerken?

Als je een kunststof hekwerk laat plaatsen, zijn er een aantal keuzes die van invloed zijn op de prijs.

Keuze 1: Soort poort

Bij de meeste hekwerken is er een poort nodig om doorheen te lopen of te rijden. Als je graag een poort in je kunststof hekwerk wil, heb je de keuze uit 3 verschillende soorten poorten:

Looppoort: Een looppoort is alleen toegankelijk voor lopers en fietsers. Het is een simpele poort en kost tussen de € 180 en € 300.

Draaipoort: Wil jij met de auto door een poort kunnen rijden? Dan is het aan te raden om voor een draaipoort te kiezen. Dit is een poort met 1 of 2 openslaande deuren. Er is hierdoor wel extra ruimte aan de voor- of achterkant van het hekwerk nodig om open en dicht te kunnen. Draaipoorten zijn er in 2 soorten:

Soort draaipoortGemiddelde kosten
(inclusief arbeid en btw)
Handmatig€ 350 - € 900
Elektrisch€ 620 - € 6.300

Schuifpoort: Een schuifpoort schuift met de deuren, waardoor je weinig extra ruimte aan de voor- of achterkant van je kunststof hekwerk nodig hebt. Ook schuifpoorten zijn er in 2 soorten:

Soort schuifpoortGemiddelde kosten
(inclusief arbeid en btw)
Handmatig€ 1.500 - € 2.000
Elektrisch€ 4.000 - € 5.000

Keuze 2: Zelf monteren of laten monteren

Wil jij je kunststof hekwerk stevig laten plaatsen zodat je er jarenlang geen omkijken meer naar hebt, laat de montage dan over aan je hekwerkspecialist. De montage kosten bedragen gemiddeld € 10 – € 30 per meter, afhankelijk van het hekwerkbedrijf.

Keuze 3: Extra opties

Er zijn extra opties waar je uit kan kiezen, niet noodzakelijk wel handig. 

OptieGemiddelde kosten
(inclusief arbeid en btw)
Klimop€ 20 - € 45 per 1,5 meter
Intercom€ 200 - € 300

Vind de beste deal

Ben jij overstag en ga jij voor een kunststof hekwerk om jouw terrein mee te omheinen? Dan wil je dit natuurlijk laten doen door een ervaren specialist zonder de hoofdprijs te betalen. Om dit te realiseren, is het aan te raden om verschillende offertes met elkaar te vergelijken. Zo zie je de verschillende prijzen en vind je de beste deal. Wist je dat je hiermee tot wel 40% op de kosten van je kunststof hekwerk kan besparen? Vraag nu gratis en vrijblijvend offertes aan en ontvang binnen 2 werkdagen maximaal 6 offertes van specialisten bij jou uit de buurt. Zo bespaar je geld dat je kan uitgeven aan het verder opfleuren van je tuin.

Homedeal bespaartips

Verwijder zelf het oude hekwerk

Heb jij een hekwerk staan dat vervangen gaat worden door het kunststof hekwerk? Overweeg dan om dit hekwerk zelf te verwijderen. De hekwerkspecialist hoeft je oude hekwerk dan niet meer te verwijderen en af te voeren. Dit scheelt voor de specialist tijd en voor jou geld.

Haal zelf het hekwerk op

Een makkelijke manier om geld te besparen is om het kunststof hekwerk zelf op te halen bij de leverancier. Het laten bezorgen van een hekwerk kost namelijk geld en door het ophalen bespaar je dit geld op een eenvoudige manier. Wil je het hekwerk toch laten bezorgen? Kies dan voor een lokale leverancier, hiermee bespaar je op de voorrijkosten.

Kwantumkorting

Zijn jouw buren ook toe aan een nieuw hekwerk? Overweeg dan om dit tegelijk te bestellen en te laten plaatsen. Hiermee geniet je vaak van een kwantumkorting.

Hoe werkt het?
1
Beschrijf je project

Vertel ons waar je naar op zoek bent. Wat zijn je wensen?

2
Vergelijk vakspecialisten

Kom in contact en vergelijk offertes van vakspecialisten.

3
Kies jouw vakspecialist

Ga voor de vakspecialist die het best past bij jouw project.

4
Geniet van het resultaat

Deel het met anderen en laat een review achter.

Waarom Homedeal?
350.000

350.000 geplaatste opdrachten per jaar

2.000

Ruim 2.000 aangesloten vakspecialisten

169

169 verschillende vakgebieden