De beste hekwerk deals
Ontvang offertes en bespaar tot 40%
 

Gratis en vrijblijvend

Homedeal.be Hekwerken Dubbelstaafmat

Dubbelstaafmat

Minimale kosten
€ 140
Gemiddelde kosten
€ 615
Maximale kosten
€ 1.440
Dit project kost gemiddeld tussen de
€ 505 - € 725

Ga jij je tuin of ander stuk terrein omheinen met een dubbelstaafmat? Dubbelstaafmat hekwerken zijn erg populair omdat ze heel stevig zijn, maar toch ook elegant. Ben je benieuwd wat de kosten voor jouw hekwerk zullen worden? Homedeal zocht het voor je uit.

Wat zijn de prijzen van een dubbelstaafmat hekwerk?

Als je je terrein wilt beveiligen met een elegant maar toch stevig hekwerk, dan heb je verschillende keuzes die de prijs van je hekwerk beïnvloeden. In de onderstaande tabel zijn de prijzen weergeven.

ProductPrijs per m2
Enkelstaafmat€ 15 - € 50
Dubbelstaafmat€ 20 - € 80
Poort 200 x 100 cm€ 500 - € 600
Deur € 280 - € 300
Vraag hier gratis en vrijblijvend offertes aan en ontdek de exacte prijzen voor jouw situatie

Zo goedkoop mogelijk:
Je wilt niet al te veel geld uitgeven aan je dubbelstaafmat hekwerk en je wilt alleen een stuk terrein omheinen zonder poort. Het hek hoeft niet uitzonderlijk stevig te zijn, dus enkelstaafmat is voldoende. De kosten voor een enkelstaafmat zijn dan € 15 tot € 50 per m2. Voor een hekwerk van 15 m2 ben je tussen de € 225 en € 17 m2 kwijt, dit is exclusief poort.

Stevig hek met deur:
Als je een steviger hekwerk wilt met alleen een deur dan ben je € 20 – € 80 kwijt voor een dubbelstaafmat hekwerk per m2, en daarnaast nog € 280 – € 300 voor de deur. Voor een hekwerk van 15 m2 betaal je tussen de € 300 en € 1200, dit is exclusief poort.

Stevig hek met poort:
Als je een stevig hekwerk wilt met een doorgang die is af te sluiten, dan neem je een dubbelmaatstaf met een poort. De kosten hiervoor zijn € 15 – € 50 per m2 voor het dubbelstaafmat hekwerk, en € 500 – € 600 voor de poort. Voor een hekwerk van 15 m2 betaal je tussen de € 300 en € 1200, exclusief poort.

Welke keuzes bepalen de prijs van je dubbelstaafmat hekwerk?

Als je een dubbelstaafmat hekwerk gaat laten plaatsen, moet je rekening houden met de volgende keuzes.

Keuze 1: Soort hekwerk: dubbel- of enkelstaafmat

  • Enkelstaafmat: Enkelstaafmat hekwerk wordt ook wel 3D mathekwerk genoemd. Dit is de goedkoopste variant van staafmat hekwerken. De matten hebben minder horizontale spijlen dan een dubbelstaafmat hekwerk, waardoor de mazen een stuk groter zijn. Mazen zijn de open vakken in het hekwerk. Dit zorgt ervoor dat een enkelstaafmat hekwerk minder stevig is dan een dubbelstaafmat hekwerk. Een enkelstaafmat hekwerk kost per m2 tussen de € 15 en € 50.
  • Dubbelstaafmat hekwerk: De meest populaire variant van een staafmat hekwerk is dubbelstaafmat. Dit hekwerk wordt opgebouwd uit matten met horizontale en verticale spijlen. Het is een populair hekwerk omdat het zowel stevig als elegant is. De kosten van een dubbelstaafmat hekwerk variëren van € 20 tot € 80 per m2.

Keuze 2: Coaten en verzinken

  • Verzinken: Een staafmat wordt altijd verzinkt. Dit wordt gedaan om roestvorming tegen te gaan. Roest vermindert de kwaliteit van het hekwerk aanzienlijk en daarom is het erg belangrijk om je hekwerk te laten verzinken. De meeste aanbieders bieden de hekwerken al verzinkt aan maar soms moet je het voor een meerprijs van 10% nog laten doen.
  • Coaten: Na het verzinken wordt een staafmat hekwerk vaak nog gecoat. Coaten houdt in dat er op het metaal verf in poedervorm wordt aangebracht. Daarna wordt dit in een oven gebakken. Een hekwerk dat gecoat is heeft een mooiere uitstraling en een nog langere levensduur dan wanneer een hekwerk alleen verzinkt is. Nadat het hekwerk gecoat is, zit de verf er heel stevig op en is het hek onderhoudsvrij.

Keuze 3: Laten monteren of niet

Een hekwerk moet erg precies geplaatst worden, want je wilt niet dat het hekwerk scheef komt te staan. Daarom laten de meeste mensen hun hekwerk door een monteur plaatsen. De gemiddelde montagekosten voor staafmat hekwerken liggen tussen de €10 en € 25 per meter.

Keuze 4: Extra opties

De onderstaande opties zijn niet noodzakelijk voor je hekwerk, maar kunnen er wel mooie aanvullingen op zijn:

ProductPrijsVoordeel
Rietmatten door hek vlechten€ 20 - € 50 per m2Zorgt voor meer privacy.
Klimop begroeiing€ 20 - € 45 per 150 cmMeer privacy en een mooiere uitstraling.
Prikkeldraad€30 - € 50 per 100 mZorgt voor een betere beveiliging.

Vind de beste deal

Er zitten grote verschillen in de prijzen van de hekwerken. Dit komt doordat de vele aanbieders verschillende prijzen rekenen. Wil je zo snel mogelijk weten wat de precieze kosten voor jouw hekwerk zullen zijn? Vraag dan hier via Homedeal geheel gratis en vrijblijvend offertes aan! Al binnen 48 uur heb jij waardevolle prijsinformatie in handen, en kun je door slim vergelijken de beste deal voor je staafmat vinden.

Homedeal bespaartips

Zorg zelf voor transport

Het is verstandig om zelf je nieuwe hekwerk bij de leverancier op te halen in plaats van het te laten bezorgen. Dit bespaart je namelijk veel op de bezorgkosten. Als je het toch liever laat bezorgen, kies dan voor een leverancier uit de regio. Op deze manier zullen de kosten lager blijven dan wanneer iemand van heel ver weg moet komen.

Doe voorbereidend werk

Heb je nog een oud hekwerk staan? Wees slim en verwijder het hekwerk zelf zodat de monteur het niet hoeft te doen. Overleg daarnaast met de monteur of je mee kunt helpen tijdens het plaatsen van het hekwerk. Op deze manier kost het de monteur minder tijd en bespaar jij op de kosten.

Kwantumkorting

Neem samen met je buurman tegelijk hetzelfde hekwerk. Het staat mooi in de straat, maar jullie profiteren ook nog van kwantumkorting! Daarnaast besparen jullie ook op de voorrijkosten die jullie samen delen.

Hoe werkt het?
1
Beschrijf je project

Vertel ons waar je naar op zoek bent. Wat zijn je wensen?

2
Vergelijk vakspecialisten

Kom in contact en vergelijk offertes van vakspecialisten.

3
Kies jouw vakspecialist

Ga voor de vakspecialist die het best past bij jouw project.

4
Geniet van het resultaat

Deel het met anderen en laat een review achter.

Waarom Homedeal?
350.000

350.000 geplaatste opdrachten per jaar

2.000

Ruim 2.000 aangesloten vakspecialisten

169

169 verschillende vakgebieden