De beste hekwerk deals
Ontvang offertes en bespaar tot 40%
 

Gratis en vrijblijvend

Homedeal.be Hekwerken Gaashekwerk

Gaashekwerk

Minimale kosten
€ 550
Gemiddelde kosten
€ 2.000
Maximale kosten
€ 3.640
Dit project kost gemiddeld tussen de
€ 1.640 - € 2.360

Heb je een gaashekwerk nodig? De prijzen van gaashekwerken zijn erg verschillend. Dit komt omdat gaashekwerken voor verschillende doeleinden worden aangeschaft. Zoals dierengaas voor een mooi hek zodat je dieren niet weglopen, of tuingaas voor een omheining van je tuin. Op Homedeal vind je een overzicht van de prijzen zodat je precies weet wat jouw hek gaat kosten.

Wat kost een gaashekwerk?

De gemiddelde kosten voor het omheinen van je land met gaashekwerk zijn € 2.000. Uiteraard varieert de prijs afhankelijk van het aantal meter en het type gaas dat je kiest. Zie in onderstaand prijzenoverzicht de diverse soorten gaashekwerk met de gemiddelde prijzen.

ProductPrijs per 25 x 1m
Tuingaas€ 40 - € 80
Harmonica gaas€ 60 - € 120
Dierengaas
Kippengaas
Schapengaas
Volièregaas
Dassen/ nertsengaas
€ 25 - € 35
€ 35 - € 90
€ 60 - € 100
€ 60 - € 120
Ongediertegaas€ 10 - € 30 per 10m
Vraag hier gratis en vrijblijvend offertes aan en ontdek de exacte prijzen voor jouw situatie

Gaashekwerk voor dieren:
De goedkoopste vorm van gaashekwerk is kippengaas. Als je een kippenren gaat plaatsen ben je voor een rol van 25 x 1m tussen de € 25 en € 35 kwijt. Dassen-/nertsengaas is het duurste gaas en kost tussen de € 60 en € 120.

Goedkope tuinomheining:
Wil je een gaashekwerk voor een goedkope en simpele omheining van je tuin? Dan is tuingaas een goede optie. Voor een rol tuingaas van 25 x 1m ben je gemiddeld € 40 tot € 80 kwijt.

Stevigste gaashekwerk tuinomheining:
Een ander soort gaas dat vaak gebruikt wordt voor een tuinomheining is harmonicagaas. Dit type gaas is iets duurder dan tuingaas, maar het is ook een stuk steviger. Voor een rol harmonicagaas van 25 x 1m betaal je tussen de € 60 en € 120.

Welke keuzes bepalen gaashekwerk kosten?

Als je een gaashekwerk gaat plaatsen, zijn er verschillende keuzes die de prijs daarvan bepalen.

Keuze 1: Soort gaas

Tuingaas: Tuingaas wordt vaak door mensen aangeschaft als zij een goedkoop hekwerk willen. Het is een simpel en snel te plaatsen hekwerk voor in de tuin. Het gaas heeft een maaswijdte van 50 x 100 mm.

Harmonicagaas: Harmonicagaas is net als tuingaas een goed gaashekwerk voor tuinafrasteringen en geleiding van klimplanten. De mazen van harmonicagaas zijn 50 x 50 mm groot. Harmonicagaas is iets duurder dan tuingaas omdat het iets steviger is.

Dierengaas: Dierengaas wordt gebruikt voor de omheining van kleinvee. Er zijn 4 soorten dierengaas te onderscheiden:

  • Kippengaas
  • Schapengaas
  • Volièregaas
  • Dassen-/nertsengaas

Kippengaas is het goedkoopst en dassengaas het duurst. Deze soorten gaas hebben verschillende eigenschappen waardoor ze geschikt zijn voor het type dier waar het hekwerk voor bedoeld is.

Ongediertegaas: Ongediertegaas wordt gebruikt als je juist bepaalde dieren buiten wilt houden, zoals mollen, muizen en ratten. De mazen van ongedierte gaas zijn erg klein zodat kleine dieren er niet doorheen kunnen.

Keuze 2 : Verzinken en coaten

Verzinken: Het laten verzinken van je hekwerk is nodig omdat een gaashekwerk van metaal gemaakt wordt. Als metaal in aanraking komt met water gaat het roesten. Roest zorgt ervoor dat de kwaliteit van het hekwerk erg achteruit gaat. Het laten verzinken van je hekwerk heeft een meerprijs van 10%, maar dat zit meestal al bij de prijs inbegrepen.

Coaten: Je hekwerk laten coaten houdt in dat er poederverf of plastic op het hekwerk wordt aangebracht waardoor het gaas er mooier uitziet. Coaten zorgt bovendien voor een langere levensduur. Een hekwerk laten coaten heeft ook een meerprijs van 10% en wordt meestal niet gedaan bij dierengaas of ongediertegaas, in verband met het knagen van de dieren.Tuingaas en harmonicagaas daarentegen worden wel bijna altijd verzinkt en gecoat geleverd, vandaar dat de prijzen van deze typen hekwerken wat hoger liggen.

Keuze 3: Soort palen

Metalen paal: Voor een robuuste strakke uitstraling schaf je metalen palen aan voor bij je hekwerk. Een metalen paal is erg stevig en wordt aangeschaft bij een gaashekwerk van tuingaas of harmonicagaas. De prijzen van metalen palen liggen tussen de € 20 en € 80 per stuk.

Houten paal: Voor een natuurlijkere uitstraling schaf je bij je hekwerk van dierengaas een of meerdere houten palen aan. Houten palen kosten tussen de € 3 en € 15.

Keuze 4: Laten monteren

De meeste mensen kiezen ervoor om hun hekwerk te laten monteren. Gaashekwerk is een van de makkelijkste hekwerken om zelf te plaatsen, maar als je er zeker van wilt zijn dat het gelijk goed gebeurt, is het beter om het door een monteur te laten plaatsen. De montagekosten verschillen per aanbieder maar de prijzen liggen rond de € 10 en € 20 per meter.

Keuze 5: Extra opties

De volgende opties zijn niet noodzakelijk, maar verbeteren wel de kwaliteit van je hekwerk:

ProductPrijsVoordeel
Bovenbuis€ 20 - € 30 per stukZorgt voor extra stevigheid.
Klimop begroeiing€ 20 - € 45 per 150 cmMeer privacy en een mooiere uitstraling.
Prikkeldraad
€ 30 - € 50 per 100 mZorgt voor een betere beveiliging.

Vind de beste deal

Heb je besloten wat voor gaashekwerk je gaat aanschaffen, maar wil je toch nog wat specifiekere prijsinformatie? Vraag dan via Homedeal gratis en vrijblijvend offertes aan. Binnen 48 uur krijg je de offertes binnen en weet je precies wat de kosten voor jouw gaashekwerk gaan zijn. Door de prijzen van verschillende bedrijven naast elkaar te leggen, kun je tot wel 40% op de uiteindelijke totaalprijs besparen! Vraag hier snel en gemakkelijk je offertes aan.

Homedeal bespaartips

Haal zelf het hekwerk op

De makkelijkste manier om geld te besparen is om zelf het hekwerk op te halen bij de leverancier. Op deze manier hoeft het niet bezorgd te worden en dat scheelt al veel in kosten. Als je het toch wilt laten bezorgen, vanwege tijdgebrek of omdat je het vervoer er niet voor hebt, kies dan een leverancier uit de regio.

Verwijder zelf het oude hekwerk

Als je nog een oud hekwerk hebt staan, bespaar je geld door zelf het oude hek weg te halen, zodat de monteur dit niet hoeft te doen. Op die manier bespaart dat de monteur in tijd en dus op kosten.

Kwantumkorting

Schaf samen met je buurman hetzelfde hekwerk aan en maak profijt van kwantumkorting. Daarnaast bespaar je op kosten omdat je de voorrijkosten samen deelt.

Hoe werkt het?
1
Beschrijf je project

Vertel ons waar je naar op zoek bent. Wat zijn je wensen?

2
Vergelijk vakspecialisten

Kom in contact en vergelijk offertes van vakspecialisten.

3
Kies jouw vakspecialist

Ga voor de vakspecialist die het best past bij jouw project.

4
Geniet van het resultaat

Deel het met anderen en laat een review achter.

Waarom Homedeal?
350.000

350.000 geplaatste opdrachten per jaar

2.000

Ruim 2.000 aangesloten vakspecialisten

169

169 verschillende vakgebieden