De beste hekwerk deals
Ontvang offertes en bespaar tot 40%
 

Gratis en vrijblijvend

Homedeal.be Hekwerken Poorten prijzen

Poorten prijzen

Minimale kosten
€ 250
Gemiddelde kosten
€ 2.000
Maximale kosten
€ 5.000
Dit project kost gemiddeld tussen de
€ 1.640 - € 2.360

Ben je op zoek naar een nieuwe poort voor je tuin of terrein? Op Homedeal vind je een uitgebreid overzicht van de kosten die bij de aanschaf van een poort komen kijken.

Wat kost een poort of inrijpoort?

Gemiddeld kost een poort € 2.000, inclusief plaatsing. Wat invloed heeft op de prijs is uiteraard het aantal meter en het materiaal voor je poort: hout, aluminium kunststof. De standaard inrijpoort is 3 meter breed. Bekijk onderstaand prijzen per soort poort, gebaseerd op poorten van 1 meter breed:

Soort poortGemiddelde prijs
Houten poort€ 300
Staafmatpoort€ 450
Sierpoort€ 700
Spijlenpoort€ 800
Vraag hier gratis en vrijblijvend offertes aan en ontdek de exacte prijzen voor jouw situatie

Zo goedkoop mogelijk:

Je bent het voordeligst uit als je een houten looppoort aanschaft. Een looppoort is een kleine poort waar geen auto’s doorheen kunnen. Als je kiest voor een kleine looppoort van geïmpregneerd hout kost dit ongeveer €250.

Iets duurder:
Kies je liever voor een metalen inrijpoort zonder al te veel poespas waar wel auto’s doorheen kunnen, dan is een spijlenpoort geschikt voor jou. Een gecoate draaipoort heb je al tussen de € 500 en € 900.

Mooi en geschikt voor auto’s:
Wil je een inrijpoort waar je met je auto doorheen kan een  mooie sierlijke uitstraling heeft, dan kies je voor een sierpoort van 3 meter breed. De prijs hiervoor ligt tussen de € 1.450 en € 2.000.

Groot en goede kwaliteit:
Als je wilt investeren in een inrijpoort met een lange levensduur, kies dan voor een hardhouten schuifpoort. Voor een hardhouten schuifpoort van 3 meter breed, reken je op een prijs rond de € 4.500

Keuzes bepalen de prijs van jouw poort

De prijs van een poort en inrijpoort wordt bepaald door de onderstaande 6 keuzes.

Keuze 1: Het materiaal van de poort.

Houten poort: Poorten en inrijpoorten worden altijd van hout of metaal gemaakt. Het goedkoopste materiaal is zacht geïmpregneerd hout. Dit hout gaat 10 tot 15 jaar mee. Als je wilt dat je poort langer mee gaat, is het slimmer om voor een hardhouten poort te gaan. Hardhout is het stevigste hout voor buiten en hoeft niet onderhouden te worden. Logischerwijs maakt dat de poort wel duurder. Hardhout gaat langer dan 25 jaar mee en wordt daarom sterk aangeraden voor je poort. Een hardhouten poort van 1 meter ligt tussen de € 500 en € 1.100.

Metaal: Sierpoorten, spijlenpoorten en staafmatpoorten worden altijd gemaakt van metaal, omdat deze poorten details hebben die niet van hout gemaakt kunnen worden. Het is verstandig om je metalen poort te laten verzinken; dit gaat het roesten tegen. Een verzinkte poort heeft een zilvergrijze kleur. Mocht zilvergrijs niet je lievelingskleur zijn: tegen een meerprijs van 10% kun je je poort laten coaten in groen of zwart. Met zo’n coating is je poort of inrijpoort ook nog eens beter beschermd tegen roesten. Tegen een meerprijs van nog eens 10% wordt je poort of inrijpoort in een andere kleur naar keuze gecoat. Dit kost meer omdat dit apart besteld moet worden.

Keuze 2: De stijl van je poort.

Sierpoort: Een sierpoort geeft je tuin een mooi en klassiek aanzicht. Een sierpoort kan in je hekwerk geplaatst worden, maar wordt ook vaak vrijstaand geplaatst. Een sierpoort is een relatief goedkope keuze en is verkrijgbaar tussen de € 130 en € 300. Hier is het coaten van de poort al bij inbegrepen. Als inrijpoort zijn deze poorte vekrijgbaar tussen de € 400 en € 900.

Spijlenpoort: Een draaipoort is een poort met 1 of 2 deuren die openslaan, dit maakt het een ideale inrijpoort. Omdat de deuren openslaan heeft deze poort aan de binnen- of buitenkant extra ruimte nodig. De gemiddelde kosten voor een draaipoort zijn € 800.

Staafmatpoort: Een staafmatpoort is erg populair omdat het erg stevig is en ook niet heel duur. Een staafmathekwerk is opgebouwd uit matten met horizontale en verticale spijlen. De gemiddelde kosten van een staafmatpoort liggen tussen de € 480 en € 580, voor een inrijpoort tussen de € 1.450 en € € 1.750.

Keuze 3: Wat voor soort ingang kies je?

Looppoort: Een looppoort is klein en alleen geschikt voor voetgangers. Een looppoort is de goedkoopste optie voor een poort en kost gemiddeld € 250.

Draaipoort: Een draaipoort is een poort met 1 of 2 deuren die openslaan. Omdat de deuren openslaan heeft deze poort aan de binnen- of buitenkant extra ruimte nodig. De gemiddelde kosten voor een draaipoort zijn € 800.

Schuifpoort: Als een draaipoort teveel ruimte inneemt doordat hij naar binnen of buiten openslaat, is een schuifpoort een goede optie. De schuifpoort schuift naar de zijkant open en heeft daarom meer ruimte in de breedte nodig. De gemiddelde kosten van een schuifpoort zijn € 1.800. Een schuifpoort is zwaar en wordt daarom vaak geautomatiseerd.

De gemiddelde kosten per soort poort zijn in onderstaande tabel te zien.

Soort poortGemiddelde prijzen
Looppoort€ 250
Draaipoort€ 800
Schuifpoort€ 1.800
Elektrische draaipoort€ 3.000

Elektrische schuifpoort
€ 5.000

Keuze 4: Wil je een elektrische poort?

Draaipoorten en schuifpoorten worden vaak geautomatiseerd, omdat de inrijpoorten zwaar zijn, maar vooral ook zodat je niet je auto uit hoeft om het hek open te doen. Bij een schuifpoort is er 1 soort motor beschikbaar, de prijs hiervan ligt tussen de € 400 en € 2.000.

Bij de aanschaf van een draaipoort heb je de keuze tussen 3 verschillende motors:

Lineaire (basis) motor: Dit is de meest verkochte motor. Dit type motor kan snel en eenvoudig gemonteerd worden. Hiervan ligt de prijs tussen de € 300 en € 1.200.

Knikarm motor: Deze motor wordt meestal gebruikt als de poorten tussen twee gemetselde muren hangen, waardoor een lineaire motor niet mogelijk is. De prijs ligt tussen de € 500 en € 800.

Ondergrondse motor: Het voordeel van een ondergrondse motor is dat de motor niet te zien is. De prijs ligt tussen de € 1.100 en € 3.000.

Keuze 5: Je poort laten monteren door een specialist?

Bij de aanschaf van een nieuwe poort wordt het aangeraden om het geheel door een specialist te laten monteren. De kosten van de montage verschillen per poort. Dit komt omdat niet alle poorten hetzelfde zijn; de ene poort is makkelijker te monteren dan de ander. In onderstaande tabel is een overzicht te zien van de montagekosten per poort.

Soort poortMontagekosten
Looppoort€ 65 - € 130
Draaipoort€ 90 - € 130
Schuifpoort€ 850 - € 1.200
Elektrische draaipoort€ 400 - € 650
Elektrische schuifpoort€ 1.200 - € 1.750

Keuze 6: Extra opties

Voor je nieuwe poort zijn er ook nog extra opties om over na te denken. Ze zijn niet vereist, maar wel handig.

ProductGemiddelde prijs
Elektrisch alarmslot € 50 tot € 400
Intercom € 200 tot € 300
Coating€ 10% extra

Vind de beste deal

Nadat je al je wensen op een rij hebt gezet kan je met deze informatie goed inschatten wat de prijs voor jouw nieuwe poort ongeveer gaat zijn. Wil je specifiekere prijsinformatie hebben? Vraag dan hier geheel gratis en vrijblijvend offertes aan. Door de vele keuzes en opties liggen de prijzen van poorten ver uit elkaar. Ook per bedrijf verschilt de prijs. Door het aanvragen van offertes kan je veel geld besparen. Dit is snel en makkelijk via Homedeal te doen. Vraag dus hier gratis en vrijblijvend offertes aan!

Homedeal bespaartips

Meehelpen met het monteren

De meeste mensen laten hun poort graag plaatsen, omdat het een lastig project is die het best uitgevoerd kan worden door een specialist. Een goede manier om geld te besparen is door mee te helpen bij de montage. Op deze manier kost het minder tijd en dus minder geld. Als je nog een oud hekwerk hebt, is het verstandig om dit alvast weg te halen en op te ruimen. Zorg dus dat je al het voorbereidende werk al hebt gedaan als de monteur komt.

Kwantumkorting

Vraag je buren of zij ook een nieuw hek met poort nodig hebben. Laat dit door hetzelfde bedijf doen en profiteer allebei van kwantumkorting.

Haal zelf het materiaal op

Bespaar op de kosten van je poort door zelf het materiaal op te halen bij de leverancier. Zo ben je geen geld kwijt aan bezorgkosten. Als je het toch liever laat bezorgen, kies dan voor een leverancier uit de regio.

Hoe werkt het?
1
Beschrijf je project

Vertel ons waar je naar op zoek bent. Wat zijn je wensen?

2
Vergelijk vakspecialisten

Kom in contact en vergelijk offertes van vakspecialisten.

3
Kies jouw vakspecialist

Ga voor de vakspecialist die het best past bij jouw project.

4
Geniet van het resultaat

Deel het met anderen en laat een review achter.

Waarom Homedeal?
350.000

350.000 geplaatste opdrachten per jaar

2.000

Ruim 2.000 aangesloten vakspecialisten

169

169 verschillende vakgebieden