De beste hekwerk deals
Ontvang offertes en bespaar tot 40%
 

Gratis en vrijblijvend

Homedeal.be Hekwerken Hekwerk prijzen

Hekwerk prijzen

Minimale kosten
€ 325
Gemiddelde kosten
€ 1.000
Maximale kosten
€ 5.535
Dit project kost gemiddeld tussen de
€ 820 - € 1.180

Ga je je tuin verrijken met een hekwerk en ben je benieuwd naar de prijzen daarvan? Geniet van je tuin met privacy en meer veiligheid. De prijzen van de verschillende hekwerken zijn hier te vinden.

Hekwerk prijzen

De prijzen van hekwerken verschillen per hek, dit komt vanwege de verschillende keuzes die er zijn. In de onderstaande tabel is een overzicht gemaakt van de gemiddelde kosten voor een hekwerk.

ProductGemiddelde prijs per meter
Sierhekwerk€ 65
Gaashekwerk€ 70 (per rol van 25x1m)
Spijlenhekwerk€ 60
Balkonhekwerk€ 120
Dubbelstaafhekwerk€ 50
Houten hekwerk€ 50

Hekwerk met 40% korting

Je hebt nu inzicht in de gemiddelde prijzen per hekwerk. Wil je de exacte kosten voor jouw situatie weten? Vraag dan gratis en vrijblijvend offertes aan van tot wel 6 betrouwbare specialisten in jouw omgeving. Binnen 48 uur heb je de offertes al in huis. Leg de prijzen naast elkaar en kies voor de specialist met de beste prijs-kwaliteitverhouding. Door het vergelijken van offertes bespaar je tot wel 40% op de prijs van jouw nieuwe hekwerk.

hekwerk prijzen

Hekwerk prijsvoorbeelden

In de prijzentabel zie je de gemiddelde prijzen voor een hekwerk. Wil je meer weten over de verschillende opties? Bekijk hieronder 3 handige prijsvoorbeelden.

Zo goedkoop mogelijk:
Als je zo min mogelijk geld wilt uitgeven aan je hekwerk en het hekwerk hoeft niet al te stevig te zijn, dan kies je voor een gaashekwerk. De kosten voor een gaashekwerk zijn gemiddeld € 70 per rol van 25 x 1m.

Goede prijs-kwaliteitsverhouding:
Een populair hekwerk dat mensen vaak kiezen als ze een stevig hekwerk willen, maar geen handen vol geld willen uitgeven aan het hekwerk, is het dubbelstaafmathekwerk. De kosten voor een dubbelstaafmathekwerk zijn gemiddeld € 50 per meter.

Goede kwaliteit:
Als je een hekwerk voor je balkon zoekt, wil je altijd de beste kwaliteit. Je wilt niet de kans hebben dat het hekwerk meegeeft of kapot gaat als er iemand tegenaan leunt. Daarom heeft een balkonhekwerk een iets hogere prijs. De prijs van een balkonhekwerk is gemiddeld € 120 per meter.

Welke keuzes bepalen de hekwerk prijzen?

Als je een hekwerk gaat laten plaatsen zijn er verschillende keuzes die de prijs bepalen.

Keuze 1: Materiaal

  • Geïmpregneerd hout: Sier-, gaas-, spijlen- en dubbelstaafmathekwerken zijn altijd van metaal en kunnen niet uit hout gemaakt worden omdat de details daarvoor te gedetailleerd zijn. Als je een houten hekwerk neemt, zijn er verschillende keuzes in hout. Geïmpregneerd hout is een zachthout, meestal grenen of vurenhout, dat met een impregneermiddel bestand is tegen schimmel en insecten. Geïmpregneerd hout gaat ongeveer 15 tot 25 jaar mee en kost tussen de € 70 en € 140.
  • Hardhout: Hardhout is hout van de beste kwaliteit. Het is heel stevig hout en daardoor gaat het ook een stuk langer mee dan hout van een lagere kwaliteitsklasse zoals geïmpregneerd hout. Hardhout gaat langer dan 25 jaar mee en hoeft niet behandeld te worden. De kosten van een hardhouten hekwerk liggen tussen de € 140 en € 250 per m2.
  • Metaal: Sier, gaas, spijlen en dubbelstaafmathekwerken worden altijd van metaal gemaakt, omdat ze te gedetailleerd zijn om van hout gemaakt te kunnen worden. Een metalen hekwerk wordt over het algemeen altijd verzinkt geleverd. Het verzinken van je hekwerk is nodig omdat dat het roesten van je hekwerk tegen gaat. Een verzinkt hekwerk heeft altijd een zilvergrijze kleur, daarom kiezen veel mensen ervoor om hun hekwerk na het verzinken te laten coaten. Je hekwerk wordt dan voor een meerprijs van 10% in een groene of zwarte kleur gecoat. Tegen een meerprijs van nogmaals 10% laat je het hekwerk in een andere kleur coaten. Dit kost meer geld omdat andere kleuren meestal apart besteld moeten worden.

Keuze 2: De stijl van je hekwerk

  • Sierhekwerk: Een sierhekwerk is een hekwerk met een klassieke uitstraling. Een sierhekwerk maak je zo sierlijk als je zelf wilt, door er bijvoorbeeld accessoires zoals sierbollen op te plaatsen. Een sierhekwerk kost gemiddeld € 65 per meter.
  • Gaashekwerk: Gaashekwerk is het goedkoopste hekwerk, maar de prijzen verschillen per soort gaas. Gaashekwerk wordt altijd in rollen geleverd. Per rol van 25 x 1m betaal je voor gaashekwerk gemiddeld € 70.
  • Spijlenhekwerk: Een spijlenhekwerk is de strakkere variant van een sierhekwerk. Het is een zeer stevig hekwerk en daarom wordt het vaak gebruikt op bedrijventerreinen, maar een spijlenhekwerk is ook goed geschikt voor een omheining van de tuin. De prijs van een spijlenhekwerk is gemiddeld € 60 per m2.
  • Dubbelstaafmathekwerk: Een ander populair hekwerk is het dubbelstaafmat. Dit hekwerk is zo populair omdat het heel stevig is, maar toch redelijk goedkoop. Een dubbelstaafmathekwerk kost per meter gemiddeld € 50.
  • Balkonhekwerk: Als je een balustrade aan je balkon laat plaatsen heb je ook nog verschillende keuzes. Je kan bijvoorbeeld een houten balustrade nemen, een sierbalustrade of een glazen balustrade. De prijzen daarvan lopen erg uiteen, maar de gemiddelde prijs voor een balkonhekwerk is € 120 per meter. Dit is gemiddeld iets duurder, omdat op plaatsen waar gevaar voor vallen bestaat, de kwaliteit van het hekwerk goed te vertrouwen moet zijn.

Keuze 3: Laten monteren of niet

Als je handig bent met je handen, zijn sommige hekwerken redelijk makkelijk om zelf te plaatsen. Bij andere hekwerken, zoals balkonhekwerken, die heel precies geplaatst moeten worden, is het verstandiger om het door een specialist te laten plaatsen. De montagekosten verschillen per hekwerk. De montagekosten zijn in onderstaande tabel weergeven:

ProductMontagekosten per meter
Houten hekwerk€ 15 - € 20
Balkon hekwerk€ 20 - € 30
Gaas hekwerk€ 10 - € 20
Sier hekwerk€ 10 - € 20
Dubbelstaafmat hekwerk€ 10 - € 25
Spijlen hekwerk€ 10 - € 25

Keuze 4: Extra opties

De onderstaande opties zijn niet noodzakelijk maar zijn extra’s om te overwegen voor je hekwerk.

productGemiddelde prijsVoordeel
Klimop begroeiing€ 20 - € 45 per 150 cmMeer privacy en mooiere uitstraling
Prikkeldraad€ 30 - € 50 per 100 mBetere beveiliging
Stekels€ 8 - € 20 per meterZorgt voor een betere beveiliging

Vind de beste deal

De prijzen van hekwerken verschillen per soort, maar ook per aanbieder. Als je specifiekere prijsinformatie wilt over je hekwerk, vraag dan via Homedeal gemakkelijk en snel offertes aan. Door het aanvragen van offertes bespaar je veel geld. Vraag dus hier geheel gratis en vrijblijvend offertes aan. Binnen 48 uur krijg je de precieze prijsinformatie voor jouw hekwerk toegestuurd.

Homedeal bespaartips

Kwantumkorting

Als je samen met je buurman hetzelfde hekwerk bij een bedrijf aanschaft, profiteer je van kwantumkorting. Je bespaart ook op de voorrijkosten doordat je die samen met je buurman deelt.

Haal zelf het materiaal op

Bespaar op kosten door zelf het materiaal op te halen bij de leverancier. Op deze manier bespaar je op de bezorgkosten. Als je het toch wilt laten bezorgen, kies dan voor een leverancier uit de regio.

Help zelf mee

Je bespaart makkelijk op je hekwerk door zelf mee te helpen. Als je nog een oud hekwerk hebt staan, is het slim om dit zelf te verwijderen en de rommel af te voeren. Ben je ook nog een goede klusser? Dan bespaar je geld door mee te helpen met de montage.

Hoe werkt het?
1
Beschrijf je project

Vertel ons waar je naar op zoek bent. Wat zijn je wensen?

2
Vergelijk vakspecialisten

Kom in contact en vergelijk offertes van vakspecialisten.

3
Kies jouw vakspecialist

Ga voor de vakspecialist die het best past bij jouw project.

4
Geniet van het resultaat

Deel het met anderen en laat een review achter.

Waarom Homedeal?
350.000

350.000 geplaatste opdrachten per jaar

2.000

Ruim 2.000 aangesloten vakspecialisten

169

169 verschillende vakgebieden