De beste alarmsystemen deals
Ontvang offertes en bespaar tot 40%
 

Gratis en vrijblijvend

Homedeal.be Alarmsystemen Camerabewaking

Camerabewaking

Minimale kosten
€ 300
Gemiddelde kosten
€ 900
Maximale kosten
€ 1.600
Dit project kost gemiddeld tussen de
€ 740 - € 1.060

Met camerabewaking ga je met een fijn en veilig gevoel van huis weg, omdat je weet dat je eigendommen altijd veilig zijn. De prijzen van camerabewaking zijn niet overal hetzelfde. Op Homedeal ontdek je eenvoudig wat het beveiligen van je huis met een bewakingscamera gaat kosten en ontdek je alle mogelijkheden.


Inhoudsopgave

Wat kost camerabewaking?

Gemiddeld kost camerabewaking voor thuis € 900. Bepaal eerst wat voor soort camera je wilt en hoeveel. Het grootste prijsverschil zit in de kwaliteit van de camera’s. Zie onderstaande prijzen van diverse bewakingscamera’s, inclusief recorder om je beelden op te nemen en de bekijken via internet of je smartphone.

Soort cameraPrijs
Analoge set met 1 camera€ 300 – € 450
Analoge set met 2 camera’s€ 350 – € 500
Analoge set met 4 camera’s€ 600 – € 900
HD IP Systeem met 1 camera€ 500 – € 1.100
HD IP Systeem met 2 camera’s€ 600 – € 1.600
Vraag hier gratis en vrijblijvend offertes aan en ontdek de exacte prijzen voor jouw situatie
Kom in contact met de beste vakspecialisten uit je regio.

Zo goedkoop mogelijk:
Heb je alleen bewaking nodig bij 1 plek, bijvoorbeeld bij je garage om je auto en fietsen te bewaken, en vind je HD beeld niet nodig? Dan schaf je een analoge set met 1 camera aan. Let er op dat de camera geschikt voor buiten is. Je bent dan tussen de € 300 en € 450 kwijt.

Geheel beveiligd huis:
Je wilt niet alleen je garage beveiligen, maar ook graag de voordeur van je huis. Dan neem je een set met 2 camera’s. Op deze manier heb je op alle plekken rondom je huis bewaking. Voor een analoge set met 2 camera’s ben je rond de € 350 en € 500 kwijt.

Geheel beveiligd huis met een HD IP systeem:
Voor een gedetailleerder beeld, om bijvoorbeeld mensen of kentekens beter te herkennen, neem je een HD IP Systeem met 2 camera’s. Dan ben je tussen de € 600 en € 1.600 kwijt.

Man stelt dome camerabewaking in in zijn huis

Camerabeveiliging mogelijkheden thuis

De prijs van je camerabewakingssysteem wordt bepaald door de 5 onderstaande keuzes.

Keuze 1: Analoog of HD IP

Analoog: Er zijn 2 verschillende vormen van camerabewaking: analoog en HD IP. De analoge bewakingscamera heeft een wat verouderd systeem en het beeld is niet zo scherp als dat van een HD IP camerasysteem. Vandaar dat een analoog camerasysteem een stuk goedkoper uitvalt dan een HD IP bewakingscamera. Voor een analoog camerasysteem met 1 camera betaal je rond de € 300 en € 450.

HD IP: Wil je haarscherp beeld? Dan is een HD IP bewakingscamera meer iets voor jou. Een HD IP camera heeft een veel hogere resolutie waardoor het beeldkwaliteit veel beter is. Hierdoor kan je veel meer gedetailleerde en herkenbare beelden opnemen. Voor een HD IP bewakingscamerasysteem met 1 camera betaal je rond de € 500 en € 1.100.

Keuze 2: Type bewakingscamera’s: dome of bullet

Bullet camera: Een bullet camera is een camera op een voet of beugel en is vaker waterproof dan een dome camera. Daardoor wordt hij vaak als bewakingscamera voor buiten gekocht. Een bullet camera is opvallend en er is altijd precies te zien waar hij op gericht staat, dit heeft bij inbrekers een afschrikkend effect.

Dome camera: Dome camera’s zijn rond en zijn daarom beter bestand tegen vandalisme en waaiende takken. Een groot voordeel van een dome camera is dat je ze tegen de muur kan plaatsen, maar ook aan het plafond. Een dome camera is soms waterproof, maar niet altijd. Bij de aanschaf van een dome camera moet je daar dus goed op letten. Bij een domecamera is er niet te zien waar hij op gericht staat. Ze zien er vaak netter uit en kabels kunnen makkelijker worden weggewerkt. Qua prijzen is er niet 1 type duurder dan de ander, de prijzen lopen erg door elkaar heen.

Twee typen bewakingscamera’s weergeven: dome versus bullet camera

Bullet camera en dome camera vergelijking

Keuze 3: Losse camera of inclusief recorder?

Zonder recorder heb je niet heel veel aan een bewakingscamera omdat je dan de beelden niet op kan nemen. Daarom koop je meestal een camera met een recorder. Een recorder hoef je wel maar 1 keer aan te schaffen. Een losse camera is een stuk goedkoper. Een analoge losse camera heb je al vanaf € 80 en een losse HD IP camera vanaf € 300.

Keuze 4: Zelf plaatsen of laten monteren?

De meeste mensen kiezen er voor om de bewakingscamera’s door een monteur te laten plaatsen, omdat je dan zeker weet dat het goed wordt aangesloten. De prijzen van het laten plaatsen van je bewakingscamera variëren tussen de € 150 en € 200.

Keuze 5: Extra opties

Bij de aanschaf van je nieuwe bewakingscamera’s zijn er nog een aantal extra opties om aan te schaffen. Ze zijn niet verplicht nodig maar ze zijn wel het overwegen waard.

Extra optiesPrijs
Voordelen
Nachtzichtcamera+ € 50 – € 200Ook s’ nachts goed beeld.
Bestuurbare camera+ € 100 – € 300Op afstand te besturen.
Video Beveiligings Dienst€ 4 per maandStuurt beelden direct naar telefoon, neemt direct op bij alarm en slaat beelden veilig op.
Onderhoudscontract€ 10 per maandStuurt beelden direct naar telefoon, neemt direct op bij alarm en slaat beelden veilig op.
Sticker inbraakbeveiliging€ 4 tot € 6,50Heeft een afschrikkend effect

Voordelen camerabewaking in huis

Camerabewaking in huis biedt verschillende voordelen. Het werkt preventief door potentiële inbrekers af te schrikken, aangezien zichtbaar aanwezige camera’s de kans op een inbraak verkleinen. Bij een incident kunnen de opgenomen beelden dienen als bewijsmateriaal, wat nuttig is voor politieonderzoek en verzekeringclaims. Daarnaast kun je met camerabewaking je huis in real-time monitoren via je smartphone of computer, wat gemoedsrust biedt wanneer je niet thuis bent. Ook kan het helpen bij het toezicht houden op kinderen of huisdieren, en je kunt controleren wie er voor de deur staat voordat je opendoet.

Wetgeving camerabewaking thuis

In België is het gebruik van camerabewaking thuis gereguleerd door de Camerawet en de Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG). Als je beveiligingscamera’s installeert, moet je dit melden aan de Commissie voor de Bescherming van de Persoonlijke Levenssfeer (Privacycommissie) en een aangifte doen via het e-loket van de Gegevensbeschermingsautoriteit (GBA). De camera’s mogen alleen je eigen terrein filmen en niet de openbare weg of de eigendommen van anderen, tenzij dit strikt noodzakelijk is voor de beveiliging van je woning. Daarnaast moet je duidelijk aangeven dat er cameratoezicht is, bijvoorbeeld met een pictogram. Beelden moeten veilig worden opgeslagen en mogen alleen door de verantwoordelijke worden bekeken. De opnamen mogen niet langer dan één maand worden bewaard, tenzij ze nodig zijn voor bewijs bij een incident. Het is ook belangrijk om bezoekers te informeren over de aanwezigheid van camera’s en het doel daarvan, om te voldoen aan de transparantievereisten van de wet.

Vergelijk camerabewaking offertes voor thuis

Zoals je hebt gelezen zijn er veel verschillende prijzen van camerabewaking. Dit hangt af van de kwaliteit van de camera en de keuzes die je maakt, maar de prijs verschilt ook heel erg per bedrijf. Om zeker te weten wat jouw nieuwe beveiligingscamera gaat kosten, vraag je via Homedeal snel en gemakkelijk offertes aan. De alarmsysteem offertes zijn geheel gratis en vrijblijvend! Zo vergelijk je eenvoudig offertes van verschillende vakspecialisten en kies je uiteindelijk de vakspecialist die het beste bij jou past.

Kom in contact met de beste vakspecialisten uit je regio.

Veelgestelde vragen

Wat kost camerabewaking?

Camerabewaking kost gemiddeld rond de € 900. Een bepalende factor voor de prijs is het type camera waarvoor je kiest en hoeveel camera’s je plaatst. Er zijn namelijk verschillende soorten camera’s van verschillende soorten kwaliteit.

Wat zijn de voordelen van camerabewaking thuis?

Camerabewaking thuis biedt een sterke afschrikking tegen inbrekers en helpt bij het vastleggen van bewijsmateriaal bij een incident. Bovendien kun je je woning in real-time monitoren, wat extra gemoedsrust en controle geeft, zelfs als je niet thuis bent.

Homedeal bespaartips

Korting op je inboedelverzekering bij goede huisbeveiliging

Bij een aantal inboedel verzekeraars krijg je korting op de premie en/of een betere dekking als je in je huis maatregelen neemt tegen inbraak. Bekijk dus of jouw verzekeraar korting geeft als je een goede huisbeveiliging aanschaft.

Een standaard pakket

Vaak zijn er standaard pakketten te koop voor een vaste prijs waarbij er al bepaald is wat er in zit. Deze pakketten zijn meestal goedkoper dan wanneer je alles los bij elkaar zoekt en het camerasysteem op die manier koopt.

Subsidie voor het beveiligen van je woning

Om ervoor te zorgen dat het aantal inbraak slachtoffers niet toeneemt zijn er een aantal gemeenten die bewoners die hun woning hebben laten beveiligen, financieel ondersteunen. Op internet is te vinden welke gemeenten daaraan meedoen en hoeveel zij vergoeden.

Hoe werkt het?
1
Beschrijf je project

Vertel ons waar je naar op zoek bent. Wat zijn je wensen?

2
Vergelijk vakspecialisten

Kom in contact en vergelijk offertes van vakspecialisten.

3
Kies jouw vakspecialist

Ga voor de vakspecialist die het best past bij jouw project.

4
Geniet van het resultaat

Deel het met anderen en laat een review achter.

Waarom Homedeal?
350.000

350.000 geplaatste opdrachten per jaar

2.000

Ruim 2.000 aangesloten vakspecialisten

169

169 verschillende vakgebieden