De beste alarmsystemen deals
Ontvang offertes en bespaar tot 40%
 

Gratis en vrijblijvend

Homedeal.be Alarmsystemen Bewakingscamera buiten

Bewakingscamera buiten

Voel je je weleens onzeker over de veiligheid van je woning? Met een bewakingscamera voor buiten krijg je die gemoedsrust terug. Maar welke bewakingscamera voor buiten behoort tot de opties en wat is dan de beste? Duik in dit artikel en ontdek alles wat je moet weten om jouw eigendom optimaal te beveiligen met camerabewaking voor buiten, of dit nu draadloos, vast of draaiend is. Voor iedereen is er wel een optie.Bewakingscamera voor buiten kopen

Bij het kopen van een bewakingscamera voor buiten zijn er verschillende factoren waar je rekening mee moet houden.

Locatie en doel

De locatie en het doel van camerabewaking voor buiten is bepalend voor de keuze. Wil je een breed overzicht van je tuin of juist een specifieke ingang bewaken? Voor een breed overzicht is een draaiende camera ideaal, terwijl een vaste camera geschikt is voor specifieke punten. Denk ook aan de stroomvoorziening en internetverbinding op de gekozen locatie.

Weerbestendigheid

Een bewakingscamera voor buiten moet robuust zijn. Zoek naar camera’s met een hoge IP-rating, wat aangeeft hoe goed ze bestand zijn tegen stof en water. IP66 of hoger is ideaal voor buitengebruik, zodat je zeker weet dat je camera tegen verschillende weersomstandigheden kan.

Beeldkwaliteit

Goede beeldkwaliteit is essentieel voor een effectieve bewaking. Kies camerabewaking voor buiten met minimaal 1080p resolutie. Dit zorgt voor scherpe beelden waarop je makkelijk gezichten en kentekens kunt herkennen. Nachtzicht is ook een must, zodat je ook in het donker duidelijke beelden krijgt.

Kom in contact met de beste vakspecialisten uit je regio.
Bewakingscamera hangt buiten aan de muur van een woning.

Wat is de beste bewakingscamera voor buiten?

Bij het kiezen van een bewakingscamera voor buiten zijn er enkele merken die zich onderscheiden door hun betrouwbaarheid en innovatieve functies. Hier zijn enkele van de meest populaire camerabewaking merken en hun unieke kenmerken:

Populaire merken

 • Nest Cam Outdoor: deze camera staat bekend om zijn eenvoudige installatie en uitstekende beeldkwaliteit. Het biedt 24/7 live streaming en heeft een ingebouwde microfoon en luidspreker voor tweerichtingscommunicatie. Ook de integratie met Google Home is een groot voordeel.
 • Arlo Pro 3: deze bewakingscamera voor buiten is draadloos en biedt 2K HDR-video, wat zorgt voor zeer gedetailleerde beelden. Het heeft ook een brede kijkhoek van 160 graden en een ingebouwde sirene om indringers af te schrikken. De Arlo Pro 3 werkt naadloos samen met Amazon Alexa, Google Assistant en Apple HomeKit.
 • Ring Spotlight Cam: bekend om zijn ingebouwde schijnwerper en sirene, biedt deze camera heldere beelden, zelfs in het donker. Het is ideaal voor het bewaken van opritten en achtertuinen. De tweerichtingsaudiofunctie stelt je in staat om met bezoekers te praten via je smartphone.

Klantbeoordelingen en ervaringen

Klantbeoordelingen zijn een waardevolle bron van informatie bij het kiezen van een bewakingscamera voor buiten. Hier zijn enkele inzichten van gebruikers:

 • Nest Cam Outdoor: gebruikers prijzen de eenvoudige installatie en de integratie met andere slimme apparaten. Ze waarderen ook de heldere videokwaliteit, zelfs bij weinig licht.
 • Arlo Pro 3: veel klanten zijn enthousiast over de draadloze verbinding en de flexibiliteit om de bewakingscamera overal buiten te plaatsen. De beeldkwaliteit en de functies voor nachtzicht worden vaak als uitstekende kenmerken genoemd. Deze camera biedt effectieve, draadloze, camerabewaking buiten en zorgt voor een veilige omgeving, zowel overdag als ’s nachts.
 • Ring Spotlight Cam: klanten waarderen de schijnwerperfunctie die helpt om indringers af te schrikken. De gebruiksvriendelijke app en de mogelijkheid om live beelden te bekijken worden ook vaak genoemd als pluspunten.

Waar te kopen

Wanneer je hebt besloten welke bewakingscamera voor buiten het beste bij je behoeften past, is het tijd om te kijken waar je deze kunt aanschaffen. Dit kan bijvoorbeeld in online of fysieke winkels, maar het kan vaak juist verstandiger zijn om een bewakingscamera voor buiten aan te schaffen bij een vakspecialist.

Deze alarminstallateurs adviseren je over de beste camera voor jouw specifieke situatie, maar bieden ook installatie- en onderhoudsdiensten aan. Dit zorgt ervoor dat je camera correct geïnstalleerd wordt en optimaal functioneert, waardoor je zeker weet dat je eigendom goed beveiligd is. Daarnaast krijg je ook garantie op de installatie, dit is bij doe-het-zelf installatie niet zo.

Bewakingscamera voor buiten vergelijken

Er zijn verschillende types bewakingscamera’s voor buiten waar je uit kunt kiezen, afhankelijk van je specifieke behoeften en situatie.

Verschillende types bewakingscamera’s voor buiten

 • Draadloos vs. bedraad: een draadloze bewakingscamera voor buiten is gemakkelijk te installeren en flexibel in plaatsing. Draadloze camerabewaking voor buiten maakt gebruik van Wi-Fi om beelden te versturen. Een bedrade camera daarentegen biedt een stabielere verbinding en is minder vatbaar voor storingen, maar vereist meer moeite bij de installatie.
 • IP-camera vs. wifi-camera: een IP-camera (Internet Protocol) verzendt beelden direct via een netwerk en biedt vaak hogere beeldkwaliteit en betrouwbaarheid. Een wifi-camera is eenvoudiger te installeren en biedt draadloze connectiviteit, maar kan soms last hebben van verbindingsproblemen bij een zwak wifi-signaal.
 • Vast vs. draaiend (PTZ-camera): een vaste camera houdt een specifiek gebied continu in de gaten. Een PTZ-camera (Pan, Tilt, Zoom) kan bewegen en inzoomen op verdachte activiteiten, waardoor deze een groter gebied kan bestrijken. Als deze camera beweging detecteert, zal deze automatisch naar dit punt draaien.
 • Met of zonder nachtzicht: nachtzicht is essentieel als je ook ’s nachts duidelijke beelden wilt. Een camera met infraroodtechnologie kan in volledige duisternis heldere beelden leveren.

Voordelen en nadelen van bovenstaande opties

Elke optie heeft zijn eigen voor- en nadelen die je moet overwegen bij het kiezen van de juiste bewakingscamera voor buiten.

 • Kosten en installatie: een draadloze bewakingscamera buiten of Wi-Fi-camera is over het algemeen goedkoper en eenvoudiger buiten te installeren, terwijl een bedrade of IP-camera duurder kan zijn en professionele installatie vereist.
 • Onderhoud en levensduur: een bedrade of IP-camera heeft vaak minder onderhoud nodig en een langere levensduur, terwijl een draadloze of wifi bewakingscamera voor buiten regelmatig moet worden opgeladen of van nieuwe batterijen moet worden voorzien.
Camerabewaking buiten die draadloos filmt

Technologische functies

Moderne bewakingscamera’s voor buiten zijn uitgerust met geavanceerde technologische functies die de beveiliging verbeteren.

 • Bewegingsdetectie: deze functie zorgt ervoor dat de camera alleen opneemt wanneer er beweging wordt gedetecteerd, wat opslagruimte bespaart en de effectiviteit verhoogt.
 • Gezichtsherkenning: sommige camera’s kunnen bekende gezichten herkennen en je waarschuwen bij onbekende personen, wat helpt om ongewenste bezoekers snel te identificeren. 
 • Integratie met smart home systemen: veel camera’s kunnen geïntegreerd worden met smart home systemen zoals Google Home of Amazon Alexa, wat je meer controle en gemak biedt.

Opslagopties

Bij het kiezen van een bewakingscamera voor buiten is het belangrijk om na te denken over hoe de beelden worden opgeslagen. Er zijn verschillende opslagopties:

 • Lokale opslag: beelden worden opgeslagen op een SD-kaart of een harde schijf die in de camera of een NVR (Netwerk Videorecorder) is ingebouwd. Dit biedt directe toegang zonder afhankelijkheid van een internetverbinding, maar kan beperkt zijn in opslagcapaciteit. 
 • Cloudopslag: beelden worden opgeslagen op externe servers en zijn toegankelijk via internet. Dit biedt de mogelijkheid om beelden van overal te bekijken en voorkomt dat gegevens verloren gaan bij beschadiging van de camera. Houd wel rekening met maandelijkse of jaarlijkse abonnementskosten.

Voeding

De manier waarop je bewakingscamera voor buiten van stroom wordt voorzien, kan ook een belangrijke factor zijn:

 • Netstroom: een camera die op netstroom werkt, biedt continue werking zonder onderbrekingen, maar vereist toegang tot een stopcontact en kan complexer zijn om te installeren.
 • Batterij: een draadloze bewakingscamera voor buiten met batterijvoeding is flexibel in plaatsing en eenvoudig te installeren, maar moet regelmatig worden opgeladen of van nieuwe batterijen worden voorzien.
 • Zonne-energie: sommige camera’s zijn uitgerust met zonnepanelen, wat een milieuvriendelijke optie is die de noodzaak van regelmatig opladen elimineert. Ze zijn echter afhankelijk van voldoende zonlicht. 

Privacy en beveiliging van gegevens

Beveiliging van je camerabeelden is cruciaal. Zorg ervoor dat je camera’s gebruik maken van versleuteling en beveiligingsprotocollen om je gegevens te beschermen tegen hacking en ongeoorloofde toegang. Regelmatige software-updates zijn essentieel om beveiligingslekken te dichten en je systeem veilig te houden. 

Wat kost een bewakingscamera voor buiten?

De kosten van een bewakingscamera voor buiten variëren sterk, afhankelijk van het type en de functies. Budgetopties beginnen rond € 50, terwijl middenklasse modellen tussen € 150 en € 300 kosten. High-end camera’s met geavanceerde functies kunnen oplopen tot € 500 of meer. Installatiekosten lopen uiteen van € 100 tot € 250, afhankelijk van de complexiteit. 

Kom in contact met de beste vakspecialisten uit je regio.

Veelgestelde vragen

Wat is de beste bewakingscamera voor buiten?

De beste bewakingscamera voor buiten hangt af van je specifieke behoeften. Populaire keuzes zijn de Nest Cam Outdoor voor zijn gebruiksgemak, de Arlo Pro 3 voor zijn draadloze flexibiliteit, en de Ring Spotlight Cam voor zijn ingebouwde schijnwerper. Overweeg je budget en vereiste functies bij het maken van je keuze.

Waar mag je geen camera’s plaatsen?

In België mag je geen camera’s plaatsen die de privacy van anderen schenden, zoals gericht op de openbare weg of de tuin van je buren. Het is belangrijk om de privacywetgeving te respecteren. Plaats camera’s zodanig dat ze alleen je eigen eigendom bewaken.

Hoe hoog mag een buitencamera ophangen?

Voor optimale dekking wordt aanbevolen een bewakingscamera voor buiten op een hoogte van 2,5 tot 3 meter te plaatsen. Dit zorgt voor een goed overzicht en beschermt de camera tegen vandalisme. Pas de hoogte aan afhankelijk van je specifieke situatie en beveiligingsbehoeften.

Wat kost een camera voor buiten?

De kosten van een bewakingscamera voor buiten variëren sterk. De prijs begint vaak rond de € 50, middenklasse modellen kosten tussen € 150 en € 300, en high-end modellen kunnen oplopen tot € 500 of meer. Vergeet niet de installatiekosten, die tussen € 100 en € 250 liggen, mee te rekenen.

Hoe werkt het?
1
Beschrijf je project

Vertel ons waar je naar op zoek bent. Wat zijn je wensen?

2
Vergelijk vakspecialisten

Kom in contact en vergelijk offertes van vakspecialisten.

3
Kies jouw vakspecialist

Ga voor de vakspecialist die het best past bij jouw project.

4
Geniet van het resultaat

Deel het met anderen en laat een review achter.

Waarom Homedeal?
350.000

350.000 geplaatste opdrachten per jaar

2.000

Ruim 2.000 aangesloten vakspecialisten

169

169 verschillende vakgebieden