De beste alarmsystemen deals
Ontvang offertes en bespaar tot 40%
 

Gratis en vrijblijvend

Homedeal.be Alarmsystemen Veiligheidsslot voordeur

Veiligheidsslot voordeur

Stel je voor, je komt terug van een avondje uit en ziet dat je voordeur op een kier staat. De schrik slaat toe; iemand heeft geprobeerd in te breken. Gelukkig is er niets weg, maar het gevoel van onveiligheid blijft hangen. Met een veiligheidsslot voor je voordeur had je dit kunnen voorkomen. Dit slot biedt extra bescherming en verzekert je van een veilig huis. Ontdek hier hoe je een veiligheidsslot in jouw voordeur kunt monteren en wat de prijs is. 


Wat is een veiligheidsslot voor je voordeur? 

Een veiligheidsslot is speciaal ontworpen om jouw voordeur extra te beveiligen tegen inbraakpogingen. Het doel van dit type inbraakbeveiliging is om het voor ongewenste indringers zo moeilijk mogelijk te maken om toegang tot je huis te krijgen.

Waar een standaard slot vaak eenvoudig met een schroevendraaier of een simpele techniek te openen is, vereist een veiligheidsslot veel meer expertise en tijd om te forceren. Hierdoor worden potentiële inbrekers ontmoedigd, omdat de kans op ontdekking toeneemt naarmate ze langer bezig zijn.

Belangrijke kenmerken van een veiligheidsslot voor je voordeur

Een veiligheidsslot herken je over het algemeen aan de volgende kenmerken: 

Certificeringen en kwaliteitsnormen (SKG keurmerk, PKVW)

Veiligheidssloten zijn beoordeeld en gecertificeerd door onafhankelijke instanties zoals het SKG keurmerk (Stichting Kwaliteit Gevelbouw) en PKVW (Politiekeurmerk Veilig Wonen). Deze certificeringen geven aan dat de sloten voldoen aan strenge veiligheidsnormen. Bijvoorbeeld, een SKG** slot betekent dat het minstens drie minuten inbraakwerend is, terwijl een SKG*** slot minstens vijf minuten weerstand biedt. 

Materialen

Veiligheidssloten zijn vaak gemaakt van hoogwaardige materialen zoals gehard staal, wat ze bestand maakt tegen brute kracht en manipulatie. Bovendien zijn deze sloten ontworpen om jarenlang mee te gaan zonder hun effectiviteit te verliezen, zelfs bij intensief gebruik.

Kom in contact met de beste vakspecialisten uit je regio.
Veiligheidsslot voor de voordeur

Welke verschillende soorten veiligheidssloten zijn er?

Bij het kiezen van een veiligheidsslot voor je voordeur heb je vaak de keuze uit onderstaande soorten veiligheidssloten: 

Cilinderslot

Een cilinderslot is een van de meest voorkomende veiligheidssloten. Het slot bestaat uit een cilinder en een behuizing waarin de cilinder draait. Met de juiste sleutel worden de pinnen uitgelijnd, waardoor het slot draait en de deur ontgrendelt. Dit type slot is populair vanwege het gebruiksgemak en betrouwbaarheid.

Voordelen zijn onder andere eenvoudige installatie en daarnaast is een cilinderslot vervangen ook relatief makkelijk. Een nadeel is dat sommige oudere cilindersloten vatbaar zijn voor lockpicking en bumping. Moderne varianten met hogere SKG-certificeringen bieden betere beveiliging tegen deze technieken. 

Gerenommeerde merken zoals Abus, M&C, en Nemef produceren hoogwaardige cilindersloten, bekend om hun duurzaamheid en hoge beveiligingsniveau, met een breed scala aan opties voor verschillende beveiligingsbehoeften. 

Meerpuntssluitingen

Meerpuntssluitingen vergrendelen de deur op meerdere punten, meestal boven, onder en in het midden. Dit verdeelt de krachten van een inbraakpoging, waardoor het moeilijker is om de deur open te breken. De installatie is complexer dan een standaard cilinderslot en vereist meestal een vakspecialist. Eenmaal geïnstalleerd zijn ze gebruiksvriendelijk en bieden ze een hoog beveiligingsniveau zonder extra handelingen.

Elektronisch slot

Een elektronisch slot gebruikt moderne technologieën zoals biometrie, pincodes of smartphone apps om je deur te vergrendelen en te ontgrendelen. Dit type biedt veel gebruiksgemak en kan vaak op afstand bediend worden. Ideaal voor gezinnen waar meerdere personen toegang nodig hebben zonder fysieke sleutels. Let wel op de beveiliging tegen hacking; kies gerenommeerde merken die regelmatig updates en beveiligingspatches aanbieden. 

Bijzetslot 

Eén of meerdere bijzetsloten dienen als extra sloten naast het hoofdslot om extra beveiliging te bieden. Ze kunnen handmatig of automatisch worden bediend en voegen een extra laag beveiliging toe, waardoor het moeilijker wordt voor inbrekers om toegang te krijgen.

Bijzetsloten zijn vooral nuttig in situaties waar extra beveiliging gewenst is, zoals bij oudere deuren die vatbaar zijn voor inbraak, of bij deuren zonder meerpuntssluiting. 

Wat is de prijs van een veiligheidsslot voor je voordeur?

De prijs van een veiligheidsslot voor je voordeur varieert tussen € 30 en € 500, afhankelijk van het type en merk. Als je ervoor kiest om de installatie door een vakspecialist te laten doen, dan komt hier ongeveer € 50 tot € 150 bovenop. Bekijk hieronder de prijs van de verschillende typen.

Type slotGemiddelde prijsInstallatiekostenTotale kosten
Basis cilinderslot€ 30 - € 50 € 50 - € 100€ 80 - € 150
Premium cilinderslot€ 100 - € 150€ 50 - € 100€ 150 - € 250
Meerpuntssluiting€ 150 - € 500 € 100 - € 150€ 250 - € 650
Elektronisch slot€ 100 - € 500€ 100 - € 150€ 200 - € 650

Hoe kun je een veiligheidsslot in je voordeur monteren?

Voordat je begint met het monteren van een veiligheidsslot in je voordeur, zorg je ervoor dat je de juiste gereedschappen en materialen bij de hand hebt. Voor de meeste installaties heb je nodig: een schroevendraaier, boormachine, meetlint, potlood, en het slot zelf. Controleer de handleiding van het slot voor specifieke benodigdheden.

Stappenplan voor doe-het-zelf installatie

Met dit stappenplan kun je zelf een veiligheidsslot monteren in je voordeur. Het is daarnaast ook mogelijk om via Homedeal een vakspecialist hiervoor in te schakelen. 

1. Voorbereiding van de deur en het slot

Begin met het verwijderen van het oude slot. Gebruik een schroevendraaier om de schroeven los te draaien en haal het slot eruit. Meet de afmetingen van de uitsparing in de deur om ervoor te zorgen dat het nieuwe slot past. Markeer de boorpunten voor het nieuwe slot met een potlood. Lees meer over hoe je een slot kunt vervangen.

2. Installatie

Boor de gemarkeerde punten volgens de instructies van het slot. Plaats het nieuwe slot in de uitsparing en schroef het vast. Zorg ervoor dat het slot stevig en recht zit. Bevestig vervolgens de cilinder en draai deze vast met de bijgeleverde schroeven. Test het slot door de sleutel in de cilinder te steken en te draaien om te controleren of alles soepel werkt.

3. Testen en afstellen

Na de installatie is het belangrijk om het slot grondig te testen. Draai de sleutel meerdere keren om er zeker van te zijn dat het slot goed functioneert. Controleer ook of de deur goed sluit en er geen speling is. Indien nodig, pas de positie van het slot aan om een perfecte werking te garanderen.

Wanneer is het handig om een professional in te schakelen?

Hoewel doe-het-zelf installatie mogelijk is, biedt een professionele installatie verschillende voordelen. Een vakspecialist heeft de ervaring en expertise om het veiligheidsslot veilig en correct in je voordeur te plaatsen, wat het risico op fouten vermindert en de effectiviteit van het slot verhoogt. Daarnaast kan het handig zijn om andere mogelijkheden te overwegen, zoals een gepantserde deur.

Kies voor een gecertificeerde en betrouwbare slotenmaker. Vraag om aanbevelingen, lees recensies en controleer certificeringen zoals PKVW (Politiekeurmerk Veilig Wonen). Dit zorgt voor een correct geïnstalleerd slot dat optimale beveiliging en gemoedsrust biedt.

Via ons platform Homedeal kun je met slechts één knop gratis en geheel vrijblijvend offertes aanvragen van meerdere vakspecialisten. Na het ontvangen van de offertes kun je deze met elkaar vergelijken en de vakspecialist kiezen die bij jouw budget en behoeften past. 

Kom in contact met de beste vakspecialisten uit je regio.

Veelgestelde vragen

Wat is het veiligste slot voor de voordeur?

Het veiligste slot voor je voordeur is een meerpuntssluiting met een SKG*** certificering. Deze sloten vergrendelen op meerdere punten langs de deur, waardoor ze extreem moeilijk te forceren zijn. Ook premium cilindersloten van gerenommeerde merken zoals Abus, M&C, en Nemef bieden hoge beveiliging.

Wat kost een veiligheidsslot?

De prijs van een veiligheidsslot voor je voordeur varieert tussen € 30 en € 500, afhankelijk van het type en merk. Basis cilindersloten kosten rond de € 30 tot € 50, terwijl premium opties en meerpuntssluitingen duurder zijn. Elektronische sloten beginnen bij € 100. Installatiekosten door een professional liggen tussen € 50 en € 150.

Wat zijn de beste veiligheidssloten?

De beste veiligheidssloten zijn die met een hoge SKG-certificering en goede recensies van betrouwbare merken zoals Abus, M&C, en Nemef. Deze sloten combineren duurzaamheid, geavanceerde technologie en robuuste materialen om optimale beveiliging te bieden.

Hoe werkt het?
1
Beschrijf je project

Vertel ons waar je naar op zoek bent. Wat zijn je wensen?

2
Vergelijk vakspecialisten

Kom in contact en vergelijk offertes van vakspecialisten.

3
Kies jouw vakspecialist

Ga voor de vakspecialist die het best past bij jouw project.

4
Geniet van het resultaat

Deel het met anderen en laat een review achter.

Waarom Homedeal?
350.000

350.000 geplaatste opdrachten per jaar

2.000

Ruim 2.000 aangesloten vakspecialisten

169

169 verschillende vakgebieden