De beste tegelzetter deals
Ontvang offertes en bespaar tot 40%
 

Gratis en vrijblijvend

Homedeal.be Tegelzetter Tegelzetter

Tegelzetter

Minimale kosten
€ 470
Gemiddelde kosten
€ 3.250
Maximale kosten
€ 9.850
Dit project kost gemiddeld tussen de
€ 2.665 - € 3.835

Wil je een tegelzetter inhuren om je huis van een nieuwe look te voorzien, maar weet je niet waar je op moet letten en wat gemiddelde kosten voor een tegelzetter zijn? Homedeal zet alles wat je moet weten voor je op een rij.

Wat kost een tegelzetter?

Een tegelzetter kan een prijs per m2 (gemiddeld € 25 – € 40), per uur (€ 30 – € 40) of per project berekenen. De tarieven lopen erg uiteen, mede doordat sommige tegelzetters wel lijm en voegmiddel meerekenen in hun legloon en sommige legverbanden meer tijd kosten.

Bekijk onderstaand de gemiddelde tegelzetter kosten.

Prijs per m2Prijs per uurEén bedrag per project
€ 25 - € 40€ 30 - € 40verschilt per tegelzetter

Vind de voordeligste tegelzetter

Tegelzetters hanteren verschillende tarieven. Wil jij zeker weten dat je de beste deal sluit? Vraag dan gratis en vrijblijvend offertes aan van tot wel 6 tegelzetters bij jou in de buurt. Binnen 48 ontvang je specifieke prijsinformatie voor je project en kies je eenvoudig voor de specialist met de beste prijs-kwaliteitverhouding. Bespaar tot wel 40% op de kosten van een tegelzetter door het vergelijken van offertes.

tegelzetter apparaat

Prijsvoorbeelden

In de prijstabel zie je de gemiddelde kosten voor een tegelzetter. Welke totaalprijs mag je verwachten? Hieronder zie je enkele specifieke voorbeelden van de totale kosten van tegels zetten:

Goedkoopste keuze:
Laat je alleen je keukenwand van 8 m2 door een tegelzetter betegelen met keramische tegels van € 15 per m2, dan ben je hier in totaal gemiddeld € 470 aan kwijt.

Gemiddeld:
Laat je jouw badkamer van 40 m2 door een tegelzetter voorzien van luxere keramische tegels van € 40 per m2, dan kost je dit gemiddeld € 2.850.

Groot en luxe:
Als je kiest voor een nieuwe stijl in je woonkamer, hal en keuken van in totaal 100 m2, hiervoor tegels van natuursteen van € 60 per m2 gebruikt en een tegelzetter het werk voor je laat doen, kost dit je gemiddeld € 9.850.

Prijsopbouw legloon tegelzetter

tegelzetter prijs

De prijzen die tegelzetters rekenen lopen uiteen, maar je ziet dat de tegels de grootste kostenpost vormen.

Welke keuzes beïnvloeden de kosten van de tegelzetter?

Bij het bepalen van de hoogte van het legloon wegen diverse aspecten mee. Hou er rekening mee dat hoe lastiger het werk is, hoe hoger het legloon wordt.

Keuze 1: Het materiaal van de tegels

Ten eerste is het materiaal van de tegels belangrijk. Tegels van natuursteen zijn kwetsbaarder en zwaarder dan keramische tegels, waardoor ze niet alleen duurder in aanschaf zijn, maar ook duurder om te laten plaatsen. Je moet dan denken aan een legloon van rond de € 40 per uur. De keramische tegels kosten tussen € 9 en € 82 per m2 en de prijzen voor natuursteen verschillen van € 25 tot € 160 per m2.

Keuze 2: Het legverband

Er zijn een aantal standaard legverbanden voor tegels, maar wellicht wil je iets exclusievers wat beter past bij de uitstraling van jouw huis. Als je hier voor kiest, hou dan rekening met de volgende punten:

  • Laat je van tevoren informeren over wat er mogelijk is.
  • Hoe ingewikkelder het legverband, hoe meer tijd dit kost, hoe hoger het legloon.
  • Er moeten tegels gesneden worden, je hebt daardoor meer tegels nodig.

Laat de tegelzetter van tevoren een inschatting maken hoe ruim je de tegels in moet kopen, zodat je niet te veel maar ook zeker niet te weinig hebt. Doordat het leggen van een bijzonder legverband langer duurt, stijgen de kosten van de tegelzetter richting de € 40 per uur.

Keuze 3: De grootte van de tegels

Voor grotere tegels geldt: hoe groter de tegels, hoe lastiger hanteerbaar ze zijn en dit maakt ze dus moeilijker om te plaatsen. Grote tegels zijn tussen 30 x 30 cm en 120 x 120 cm groot. Uiteraard zijn alle denkbare maten daartussen ook mogelijk en niet alleen vierkante vormen, maar ook rechthoekige tegels. Voor het leggen van grote tegels wordt vaak een meerprijs gerekend omdat het werk sneller klaar is, maar wel meer moeite kost. Hierdoor kost een tegelzetter in dit geval eerder € 40 per uur dan € 30.

Keuze 4: Adviesgesprek

Het is verstandig om van tevoren een tegelzetter te laten kijken naar de mogelijkheden in jouw huis. Over het algemeen kost zo’n gesprek € 50, maar als je besluit om die tegelzetter in te huren, wordt dit bedrag in mindering gebracht op het totaalbedrag.

Vind de beste deal

Wil je een tegelzetter inhuren voor jouw project? Vul nu gratis het offerteformulier in van maar 2 minuten en krijg binnen 48 uur maximaal 6 offertes van professionele tegelzetters bij jou in de buurt toegestuurd. Vergelijk, kies de tegelzetter die bij jou past en bespaar zo tot wel 40% op de totale kosten! Op deze manier krijg je een vakkundige tegelzetter binnen jouw budget die het project uitvoert volgens jouw wensen!

Homedeal bespaartips

Draag je steentje bij

Maak jezelf nuttig door de oude tegels alvast te verwijderen (indien nodig). Dit scheelt de tegelzetter veel tijd en door het zelf te doen bespaar jij € 30 tot € 40 per uur. Ook als de tegelzetter bezig is met het plaatsen van de tegels kun jij hem helpen: geef de tegels aan en verzorg de eindschoonmaak. Vraag de tegelzetter of je nog meer kunt doen om hem te helpen.

Bespaar op materiaalkosten

Bekijk goed of de verschillende materialen zoals lijm, voegmiddel en cement al bij het legloon of de eventuele totaalprijs van de tegelzetter inbegrepen zijn. Als dit niet het geval is, kijk dan of het goedkoper is om deze materialen zelf aan te schaffen in plaats van de tegelzetter dit mee te laten nemen. De tegelzetter rekent hier extra kosten voor.

Kies lokaal

Lokale bedrijven rekenen minder voorrijkosten dan bedrijven die in het hele land komen. Bij lokale bedrijven kost dit vaak maar € 0,35 per kilometer. Als je nog meer wil besparen, haal dan – als je hier een geschikte auto voor hebt – zelf van tevoren je tegels op en breng achteraf het restafval weg. Dit is zeker aan te raden als de tegelzetter meerdere malen langs moet komen om het project uit te voeren, want dan kunnen voorrijkosten behoorlijk oplopen. Als de tegelzetter bijvoorbeeld 3 dagen bezig is bij jou thuis en 50 kilometer moet rijden, kost dit je al € 105 extra. Door een lokale tegelzetter in te huren, verlaag je deze kosten.

Hoe werkt het?
1
Beschrijf je project

Vertel ons waar je naar op zoek bent. Wat zijn je wensen?

2
Vergelijk vakspecialisten

Kom in contact en vergelijk offertes van vakspecialisten.

3
Kies jouw vakspecialist

Ga voor de vakspecialist die het best past bij jouw project.

4
Geniet van het resultaat

Deel het met anderen en laat een review achter.

Waarom Homedeal?
350.000

350.000 geplaatste opdrachten per jaar

2.000

Ruim 2.000 aangesloten vakspecialisten

169

169 verschillende vakgebieden