De beste tegelzetter deals
Ontvang offertes en bespaar tot 40%
 

Gratis en vrijblijvend

Homedeal.be Tegelzetter Vloertegels leggen prijs

Vloertegels leggen prijs

Minimale kosten
€ 1.400
Gemiddelde kosten
€ 3.400
Maximale kosten
€ 9.000
Dit project kost gemiddeld tussen de
€ 2.785 - € 4.010

Wil je vloertegels leggen in je huis en ben je op zoek naar prijsinformatie? Homedeal geeft je een overzicht van alle prijzen en mogelijkheden, zodat je weet wat je kunt verwachten als je de ideale tegelvloer voor jouw huis laat leggen.

Vloertegels leggen prijs

De prijs die je kwijt bent voor vloertegels leggen is afhankelijk van meerdere factoren:

FactorenGemiddelde prijs per m2
Vloertegels€ 9 - € 160
Keramisch€ 9 - € 82
Natuursteen€ 25 - € 160
Tegelzetter€ 25 - € 40
Lijm en voegmiddel€ 8 - € 20
Totaal € 42 - € 220

Vloertegels voor de scherpste prijs

Wil je precies weten wat jouw nieuwe vloer gaat kosten? Vraag binnen 2 minuten gratis en vrijblijvend offertes aan en ontvang prijsopgaves van tot wel 6 specialisten in jouw regio. Leg de offertes naast elkaar en ontdek snel de beste deal. Door het vergelijken van offertes bespaar je tot wel 40% op jouw project.

Prijsvoorbeelden

In de prijstabel zie je de gemiddelde kosten voor verschillende soorten vloertegels en de tegelzetter. Wat betekent dit voor jouw situatie? Hier zie je enkele prijsvoorbeelden van totaalprijzen voor vloertegels leggen:

Goedkoopste keuze:
Als je je keukenvloer van 20 m2 laat betegelen met goedkope keramische tegels, kost dit je in totaal € 1.150.

Gemiddeld:
Ga je de woonkamervloer van 40 m2 laten betegelen met relatief goedkoop natuursteen, reken dan op € 3.250.

Groot en luxe:
Laat je de hele benedenverdieping, van in totaal 100 m2, met natuursteen betegelen? Dit kost je € 9.900.

Keuzes die de prijs van vloertegels leggen beïnvloeden

Om dieper in te gaan op de factoren waarvan de prijs afhankelijk is, lees je onderstaand meer over de verschillende keuzemogelijkheden.

Keuze 1: Soorten tegels

Allereerst heb je de keuze uit keramische tegels of natuursteen. Keramische tegels zijn van klei, worden in een fabriek gemaakt en zijn door een glazuurlaag in alle denkbare kleuren verkrijgbaar. Je hebt zelfs keramische tegels in speciale uitvoeringen, zoals houtlook tegels of tegels met de uitstraling van natuursteen. Het grootste voordeel van keramische tegels is dat ze onderhoudsarm zijn. Onderstaand zie je een overzicht van de prijzen van keramische vloertegels:

Keramische vloertegelsPrijs per m2Verkrijgbaar in
Grestegels€ 13 - € 65alle kleuren
Terracotta tegels€ 16 - € 40bruintinten
Cementtegels€ 60 - € 82diverse effen of kleurrijke patronen

Naast keramische vloertegels kun je ook kiezen om natuursteen vloertegels te laten leggen. Natuursteen is een uniek product omdat het door de natuur zelf gevormd wordt door het verhitten of verdrukken van gesteente. Je ziet de aardlagen terug in de tegels en soms zelfs fossielen. Als vloertegel is natuursteen erg populair omdat het tijdloos is. Bovendien vallen beschadigingen niet snel op, omdat natuursteen door en door gekleurd is. De prijzen en kleuren van natuursteen zie je hieronder:

Natuursteen vloertegelsPrijs per m2Verkrijgbaar in
Leisteen€ 25 - € 160zwart, grijs, groen en rood, vooral effen
Hardsteen€ 30 - € 160zandkleuren, zwart/grijs/wit en blauw, grijs, rood en groen
Kalksteen€ 35 - € 135zandkleuren, zwart/grijs/wit en blauw, grijs, rood en groen
Kwartsiet€ 40 - € 150zwart, grijs, groen en rood
Graniet€ 50 - € 105zwart, grijs, groen en rood, vooral gespikkeld
Marmer€ 50 - € 130zandkleuren, zwart/grijs/wit en blauw, grijs, rood en groen

Hou verder rekening met de volgende aspecten om zo lang mogelijk van je nieuwe vloer te genieten:

  • Impregneren: Als je voor natuursteen op je vloer kiest, kun je de vloertegels het beste laten impregneren, zodat ze lang mooi blijven. Dit geldt ook voor sommige keramische vloertegels, indien deze bijvoorbeeld in de badkamer geplaatst worden. Impregneermiddel kost € 35 per liter. Hiermee kun je 20 tot 35 m2 impregneren, afhankelijk van de zuigkracht van de vloertegels.
  • PEI-waarde: Als je wilt dat jouw tegels zo lang mogelijk mooi blijven, is het belangrijk om te kijken naar de PEI-waarde. Voor vloertegels is een PEI-waarde van 3 of hoger wenselijk, zo voorkom je beschadigingen en zorg je ervoor dat er onbezorgd geleefd kan worden op jouw nieuwe vloer. De PEI-waarde vind je op de tegelverpakking.

Keuze 2: Vloerverwarming

Altijd een aangename temperatuur in huis en nooit meer koude voeten? Vloerverwarming maakt dit mogelijk. Vloerverwarming heeft twee functies: hoofd- of bijverwarming. Kies je voor bijverwarming, dan blijft de radiator als hoofdverwarming dienen. Als je van vloerverwarming de hoofdverwarming maakt, creëer je meer ruimte in je woning doordat radiatoren overbodig zijn. Bovendien warmt het huis gelijkmatiger op en heb je geen last van luchtcirculatie, zoals bij radiatoren het geval is. De vloerverwarming kan op 2 manieren geïnstalleerd worden:

  • De verwarmingsbuizen infrezen in de dekvloer.
  • Krimpnetten aanleggen, waarbij de buizen worden vastgebonden aan staalnetten of noppenplaten. Hier wordt vervolgens een afwerkvloer overheen gestort.

Hieronder zie je een prijsoverzicht voor de 2 mogelijkheden:

Aantal m2InfrezenKrimpnetten
Hoofdverwarming10 - 100€ 825 - € 2.200€ 850 - € 2.650
Bijverwarming15 - 150€ 825 - € 2.200€ 850 - € 2.650

Keuze 3: Vakkundige tegelzetter

De meeste tegelzetters kosten € 25 tot € 40 per m2 of per uur. Hiernaast berekenen sommige tegelzetters van tevoren een totaalprijs voor het hele project. Bekijk goed wat er wel en niet inbegrepen is bij de prijs, zoals materiaal- en voorrijkosten, dit verschilt namelijk per tegelzetter. Ook kun je je vooraf laten informeren over de mogelijkheden in jouw huis door middel van een adviesgesprek, wat rond de € 50 kost. Besluit je na het gesprek om met de tegelzetter in zee te gaan, dan is het gesprek bij de meeste tegelzetters gratis.

Keuze 4: Legverband

Voor een bijzonder legverband wordt door de tegelzetter een uurtarief gevraagd, omdat het leggen van de tegels meer tijd kost. Daarnaast heb je voor het leggen van speciale legverbanden extra vloertegels nodig, omdat er tegels op maat worden gesneden. De meest voorkomende legverbanden zijn:

  • Volsteensverband: de tegels worden recht naast en onder elkaar geplaatst.
  • Halfsteensverband: de eerste rij begint met een hele tegel en de tweede rij met een halve of een derde tegel.
  • Diagonaal verband: lijkt op het volsteensverband, alleen liggen de tegels nu diagonaal in plaats van recht.

Voorbeelden van speciale legverbanden waar een tegelzetter meer tijd aan kwijt is, zijn: het Romaans verband, wildverband en de visgraat.

Keuze 5: Tegelplinten

Ten slotte kun je er voor kiezen om tegelplinten te laten leggen: dit zijn smalle randen van de tegel die tegen de onderkant van de wand worden geplaatst. Tegelplinten kosten tussen de € 35 en € 50 per m2 voor het materiaal en plaatsing door een tegelzetter. Tegelplinten zorgen voor een perfecte afwerking van jouw tegelvloer.

Vind de beste deal

Wil je vloertegels in je huis en laat je ze het liefst leggen door een professional? Vraag dan nu gratis en geheel vrijblijvend maximaal 6 offertes aan voor jouw specifieke project. Binnen 48 uur heb je de offertes binnen van vakkundige tegelzetters bij jou in de buurt en kun je prijzen vergelijken, zonder direct ergens aan vast te zitten. Door te vergelijken, bespaar je tot wel 40% op je nieuwe vloer! Zo krijg je jouw ideale tegelvloer voor de beste prijs.

Homedeal bespaartips

Verlaag materiaalkosten

Bekijk goed of materiaalkosten zoals lijm, voegmiddel en cement bij de prijs van de tegelzetter zijn inbegrepen. Als dit niet het geval is: doe hier je voordeel mee! De tegelzetter berekent extra kosten om deze materialen mee te nemen, dus door ze zelf te halen ben je goedkoper uit.

Bespaar in de outlet

Tegel outlets verkopen dezelfde vloertegels als een tegelspeciaalzaak, maar dan een stuk goedkoper. Doordat vloertegels bijna de helft van de totale kosten bepalen, bespaar je hier enorm mee zonder in te leveren op kwaliteit.

Help de tegelzetter

Neem de tegelzetter simpel werk uit handen, zoals: vloertegels verwijderen, tegels aangeven en de eindschoonmaak. Door de tegelzetter te helpen, is hij minder tijd kwijt en dit kost jou minder geld.

Hoe werkt het?
1
Beschrijf je project

Vertel ons waar je naar op zoek bent. Wat zijn je wensen?

2
Vergelijk vakspecialisten

Kom in contact en vergelijk offertes van vakspecialisten.

3
Kies jouw vakspecialist

Ga voor de vakspecialist die het best past bij jouw project.

4
Geniet van het resultaat

Deel het met anderen en laat een review achter.

Waarom Homedeal?
350.000

350.000 geplaatste opdrachten per jaar

2.000

Ruim 2.000 aangesloten vakspecialisten

169

169 verschillende vakgebieden