De beste tegelzetter deals
Ontvang offertes en bespaar tot 40%
 

Gratis en vrijblijvend

Homedeal.be Tegelzetter Tegels leggen

Tegels leggen

Een perfect betegelde wand of vloer zonder lang in de rommel te zitten, wie wil dat niet? Professionele tegelzetters zijn snel, nauwkeurig en ervaren in het leggen van tegels. Bekijk onderstaand de kosten van een tegelzetter, een stappenplan voor het leggen van tegels en handige tips.

Kosten tegels laten leggen

Laat je tegels leggen door een tegelzetter dan is de kans groot dat de tegelzetter een arbeidsloon per m2 in rekening brengt. Is het een lastiger project, bijvoorbeeld door een bijzonder legverband? Dan kiest een tegelzetter vaker voor een prijs per uur voor het leggen van je tegels. Zie onderstaand de gemiddelde prijzen voor deze 2 opties (bij de hogere prijsklasse zit vaak het lijm- en voegmiddel al in de prijs inbegrepen):

LegloonGem. prijs per m²
incl. btw
Gem. prijs per uur
inlc. btw
Tegelzetter€ 25 - € 40€ 30 - € 40
Vraag hier gratis en vrijblijvend offertes aan en ontdek de exacte prijzen voor jouw situatie

Wil je meer prijsinformatie over het leggen van tegels? Ga naar de prijsgids: Tegelzetter.

Stappenplan tegels leggen

De moeilijkheidsgraad voor het doe-het-zelf project ‘tegels leggen’ is hoog volgens bouwmarkten. Tegels leggen is een tijdrovend project én precisiewerk. Wat voor stappen er allemaal komen kijken bij het leggen van tegels? Dat zie je in onderstaand overzicht.

StappenUitwerking
Stap 1:
Zorg voor een vlakke ondergrond
In de ondergrond mag maximaal een verschil van 3 mm zitten. Bij meer verschil dien je een laag egalisatiecement aan te brengen.
Stap 2:
Legplan maken
Houd rekening met de ruimte voor de voegen. Het is verstandig om tegels uit verschillende dozen te mixen om eventueel kleurverschil tegen te gaan.
Stap 3:
Lijmen en tegels leggen
Druk de eerste tegel in de lijm in de hoek en tik rustig aan met een rubberen hamer. Druk op de hoek van de tegel een voegkruisje in de lijm. Breng vervolgens de volgende tegel in de andere hoek van het voegkruisje aan. Controleer regelmatig met een waterpas of de tegels recht liggen.
Stap 4:
Tegels op maat maken
Teken voor de randtegels het snijvlak af en houd daarbij rekening met de voegbreedte. In het geval van keramische tegels duw je een mesje meerdere malen over de tegel totdat er een kras in het glazuur ontstaat, breek vervolgens zelf de tegel. Zaag de vorm van een leiding of buis met een tegelzaag uit de tegel.
Stap 5:
Voegen
Laat de lijm 24 uur uitharden. Breng het voegmiddel met een rubberen spaan aan in de voegen, maar let op; voegmiddel hard snel uit. Verwijder het gemorste voegmiddel met een vochtige spons.
Stap 6:
Kit aanbrengen
Kit alle naden dicht met een elastische schimmelvrije kit.

tegels leggen

Tips uitbesteden tegels leggen

Heb je besloten dat je een tegelzetter het harde werken laat doen? Verstandig. Bekijk onderstaande tips om je tegels te laten leggen voor de beste prijs-kwaliteitverhouding.

 • Adviesgesprek met een tegelzettersbedrijf
  Maak voordat je in zee gaat met een tegelzettersbedrijf eerst gebruik van een adviesgesprek. De tegelzetter komt dan bij je langs om de situatie te bekijken en je wensen te bespreken. De tegelzetter voorziet je direct van advies en je hebt de gelegenheid om al je vragen te stellen. De meeste tegelzetbedrijven vragen gemiddeld € 50 voor een adviesgesprek. Kies je ervoor om je tegels leggen project uit te besteden aan dat tegelzettersbedrijf dan trekken zij dit bedrag vaak af van het totaalbedrag, op deze manier heb je een gratis adviesgesprek.
 • Keurmerk tegelzettersbedrijf
  De overheid stelt geen specifieke eisen aan het beroep tegelzetter en dat betekent dat iedereen, goed of slecht, een tegelzettersbedrijf mag beginnen. Daarom heeft De Bond voor Aannemers in Tegelwerken (Bovatin) het keurmerk SGAT-erkenning in het leven geroepen. Kies voor een tegelzetter die zich heeft aangesloten bij Bovatin, dan kun je er van op aan dat je te maken hebt met een betrouwbaar tegelzettersbedrijf met tegelzetters in dienst die een diploma op zak hebben.
 • Bekijk recensies
  Tegenwoordig staat het internet vol recensies, zo ook voor tegelzetters. Heb je een tegelzetter op het oog, speur dan het internet af of je recensies kan vinden over het tegelzetbedrijf. Zo geef je jezelf nog een stukje meer zekerheid dat het tegelzettersbedrijf je tegels perfect gaat leggen.

Voordelen van het uitbesteden van tegels leggen

 • Garantie
  Mocht er iets mis gaan tijdens het tegels leggen, dan heb je garantie. Informeer voordat de tegelzetter aan de slag gaat goed naar de garantievoorwaarden, gemiddeld krijg je 5 jaar garantie op tegelwerk. Ga je toch zelf aan de slag en het gaat niet goed, dan ben je vaak duurder uit dan wanneer je direct een tegelzetter had ingeschakeld.
 • Sneller
  Een tegelzetter heeft veel ervaring met tegels leggen en werkt daardoor in een flink tempo die wij niet kunnen bijbenen. Het voordeel: je zit minder lang in de rommel en maakt weer snel gebruik van bijvoorbeeld je douche, toilet of je keuken.
 • Benodigdheden
  Als je het leggen van je tegels uitbesteed hoef je niet alle benodigde gereedschappen te kopen of lenen bij vrienden of familie, een tijdrovend project. Een tegelzetter beschikt al over het juiste vakkundige gereedschap en gaat direct bij je aan de slag.

Ontvang eenvoudig en snel tegelzetter prijzen in huis

Wanneer je tegels laat leggen, wil je dit natuurlijk tegen de scherpste prijs doen en verwacht je kwaliteit. De tegelzetter met de beste prijs-kwaliteitverhouding spoor je eenvoudig op door meerdere offertes te vergelijken. Vraag bij Homedeal gratis tot wel 6 vrijblijvende offertes op van ervaren tegelzetters in jouw regio. Dit kost 2 minuten van je tijd en vervolgens ontvang je binnen 48 uur de waardevolle prijsinformatie in huis. Wist je dat je door het vergelijken van offertes tot wel 40% kan besparen op het leggen van je tegels? Door concurrentie lopen de prijzen flink uiteen, doe hier je voordeel mee en ga enkel in zee met de tegelzetter met de beste deal.

Hoe werkt het?
1
Beschrijf je project

Vertel ons waar je naar op zoek bent. Wat zijn je wensen?

2
Vergelijk vakspecialisten

Kom in contact en vergelijk offertes van vakspecialisten.

3
Kies jouw vakspecialist

Ga voor de vakspecialist die het best past bij jouw project.

4
Geniet van het resultaat

Deel het met anderen en laat een review achter.

Waarom Homedeal?
350.000

350.000 geplaatste opdrachten per jaar

2.000

Ruim 2.000 aangesloten vakspecialisten

169

169 verschillende vakgebieden