De beste tegelzetter deals
Ontvang offertes en bespaar tot 40%
 

Gratis en vrijblijvend

Homedeal.be Tegelzetter Tegels plaatsen

Tegels plaatsen

Minimale kosten
€ 470
Gemiddelde kosten
€ 3.250
Maximale kosten
€ 9.000
Dit project kost gemiddeld tussen de
€ 2.665 - € 3.835

Wil je een ruimte in je huis betegelen en vraag je je af wat de mogelijkheden zijn binnen jouw budget? Homedeal geeft je een overzicht van alle informatie en kosten die bij tegels plaatsen komen kijken.

Wat kost tegels plaatsen?

Gemiddeld kost het laten plaatsen van tegels € 3.250. Uiteraard is dit project van vele factoren afhankelijk, zoals het totale oppervlakte en de type tegels. Deze twee variabelen kunnen de prijs flink doen laten stijgen of zeggen. Zie onderstaande prijstabel voor alle prijzen waar je mee te maken krijgt bij het plaatsen van tegels:

FactorenGemiddelde prijs per m2
Legloon€ 25 - € 40
Tegels€ 9 - € 160
Materiaal (lijm, voegmiddel, etc.)€ 8 - € 20
Totaal € 43 - € 220

Bespaar 40% op de kosten

Er zijn talloze tegelzetters werkzaam in jouw regio. Maak slim gebruik van dit aanbod en vergelijk de prijzen voordat je met een specialist in zee gaat. Vraag bij ons gratis en vrijblijvend offertes aan van tot wel 6 tegelzetters in jouw regio. De offertes heb je binnen 48 uur in huis. Leg de prijzen naast elkaar en ontdek welke tegelzetter jouw project tegen de scherpste prijs uitvoert. Door het vergelijken van offertes bespaar je snel en eenvoudig tot wel 40% op de kosten van tegels plaatsen.

Prijsvoorbeelden

Over het algemeen geldt: hoe tijdrovender het project, hoe hoger de prijs. Houd er rekening mee dat de prijs ook beïnvloed wordt door het soort tegels (keramische tegels of natuursteen), de grootte van de tegels en de moeilijkheidsgraad van het legverband. Benieuwd naar wat jij kunt verwachten? Hieronder zijn enkele specifieke voorbeelden van totale kosten van tegels plaatsen:

Goedkoopste keuze:
Als je alleen je keukenwand van 8 m2 wil laten betegelen met keramische tegels van € 15 per m2 en je laat dit door een tegelzetter doen, ben je hier in totaal € 450 aan kwijt.

Gemiddeld:
Laat je jouw badkamer van 40 m2 door een tegelzetter betegelen met luxere keramische tegels van € 40 per m2, dan kost je dit € 2.850.

Groot en luxe:
Als je kiest voor een nieuwe stijl in je woonkamer, hal en keuken van in totaal 100 m2, hiervoor tegels van natuursteen van € 60 per m2 gebruikt en een tegelzetter het werk voor je laat doen, ben je € 9.850 kwijt.

Prijsopbouw tegels plaatsen

tegels plaatsen

Het is duidelijk dat de tegels de grootste kostenpost zijn. Omdat de kosten van de tegels de grootste invloed hebben op de prijs, zie je hier een overzicht van gangbare prijzen voor verschillende soorten tegels:

Tegels*Prijs per m2
Keramische tegels € 9 - € 82
Faience tegels€ 9 - € 45
Grestegels€ 13 - € 65
Terracotta tegels€ 16 - € 40
Cementtegels€ 60 - € 82
Natuursteen tegels € 25 - € 160
Leisteen€ 25 - € 160
Hardsteen€ 30 - € 130
Kalksteen€ 35 - € 135
Kwartsiet€ 40 - € 150
Graniet€ 50 - € 105
Marmer€ 50 - € 130

* Omdat elke soort tegels meerdere varianten heeft, lopen de prijzen uiteen.

Welke keuzes beïnvloeden de kosten van tegels plaatsen nog meer?

Laat je tegels plaatsen, dan kom je voor de volgende keuzes te staan:

Keuze 1: Keramische of natuursteen tegels

Het soort tegel wat je kiest heeft de grootste invloed op het totale kostenplaatje, omdat de prijzen erg uiteen lopen. Je hebt de keuze uit twee soorten tegels: keramische tegels of tegels van natuursteen.

 • Keramische tegels: Keramische tegels worden veruit het meest verkocht, omdat ze veel voordelen hebben:
  • goedkoop;
  • beschikbaar in alle denkbare kleuren;
  • niet kwetsbaar: waterdicht, hittebestendig, bestand tegen schoonmaakmiddelen;
  • onderhoudsarm.

Als de tegels voorzien zijn van een glazuurlaag zijn ze nog makkelijker in gebruik. Keramische tegels kosten tussen € 9 en € 82 per m2.

 • Natuursteen: Tegels van natuursteen hebben hun eigen voordelen:
  • uniek doordat ze door de natuur gecreëerd zijn;
  • stevig door de dikte;
  • door-en-door gekleurd, waardoor beschadigingen niet opvallen.

Natuursteen kost tussen € 25 en € 160 per m2. De prijs van natuursteen ligt hoger doordat natuursteen wordt gewonnen in groeves, transportkosten hoog zijn en sommige steensoorten schaars zijn. Natuursteen wordt het meest gebruikt als vloertegel, maar is tegenwoordig ook verkrijgbaar als wandtegel.

Keuze 2: Wand- of vloertegels

Wat wil je precies betegelen? Bij het kiezen van tegels komen de volgende criteria om de hoek kijken:

 • Wandtegels: Wandtegels zijn dunner – en daardoor goedkoper – dan vloertegels, maar gebruik je echt alleen om wanden mee te betegelen.
 • Vloertegels: Vloertegels zijn dikker, slijtvast en geschikt voor plaatsing op de vloer en wand.

Voor tegels in huis is het belangrijk dat ze niet snel slijten, dit is te zien aan de PEI-waarde. Wandtegels hebben een PEI-waarde van 1, vloertegels hebben echter een PEI-waarde van 3 of hoger nodig zodat ze lang mooi blijven. De PEI-waarde vind je terug op de tegelverpakking.

Keuze 3: Tegelzetter

De meeste tegelzetters vragen tussen de € 25 en € 40 per m2 of per uur. Het kan ook voorkomen dat tegelzetters met een totaalprijs voor het hele project werken. Als je een tegelzetter kiest, bespreek dan van tevoren goed wat er wel en niet inbegrepen is in de prijs om verrassingen achteraf te voorkomen. Ook bieden tegelzetters de mogelijkheid voor een adviesgesprek, wat € 50 kost. Hierbij bekijkt de tegelzetter de mogelijkheden in jouw huis en hij adviseert je over de beste opties. Als je met de tegelzetter in zee gaat, worden de kosten van het adviesgesprek in mindering gebracht op het totaalbedrag.

Keuze 4: Vloerverwarming

Vloerverwarming verhoogt het comfort in huis enorm en kan zowel als hoofd- of bijverwarming dienen. Een voordeel van vloerverwarming als hoofdverwarming is dat je meer ruimte in huis hebt, omdat er geen radiatoren meer nodig zijn. De onderstaande tabel geeft de 2 mogelijkheden voor het aanleggen van vloerverwarming weer, de prijzen zijn inclusief installatie:

Aantal m2Infrezen (in dekvloer)Krimpnetten (zonder dekvloer)
Hoofdverwarming10 - 100€ 825 - € 2.200€ 850 - € 2.650
Bijverwarming15 - 150€ 825 - € 2.200€ 850 - € 2.650

Keuze 5: Extra opties

Laat u tegels plaatsen door een tegelzetter dan kunt u gebruik maken van de volgende extra’s:

 • Bijzonder legverband: € 30 – € 40 per uur voor legloon, exclusief tegels.
 • Tegelplinten: € 35 – € 50 per m2 voor legloon en materiaal.
 • Tegels laten impregneren: € 50 – € 60 per uur, incl. impregneermiddel.

Vind de beste deal

Ben je overtuigd dat jij een tegelzetter in wilt huren? Vraag dan nu geheel gratis en vrijblijvend offertes aan van maximaal 6 vakkundige tegelzetters bij jou in de buurt. Binnen 48 uur heb je de offertes binnen, dus vergelijk de prijzen, kies de beste deal en bespaar tot wel 40% op de totale kosten! Zo krijg je echt vakmanschap voor een goede prijs om tot de mooiste betegelde ruimte in jouw huis te komen.

Homedeal bespaartips

Help mee

Verwijder van tevoren alvast de oude tegels (indien nodig), geef tegels aan en doe de eindschoonmaak. Dit is allemaal tijdrovend werk wat je ook prima zelf kunt doen. Vraag aan de tegelzetter of je hem met nog meer kan helpen. Door werk uit handen van de tegelzetter te nemen, bespaar je € 25 tot € 40 per uur!

Scoor goedkopere tegels bij een outlet store

Bezoek eens een tegel outlet store bij jou in de buurt, vaak zijn hier luxe tegels goedkoper verkrijgbaar, waardoor je flink bespaart op de totale kosten van jouw tegels.

Bespaar op haal-, breng- en voorrijkosten

Bespaar op de haal- en brengkosten door zelf van tevoren je tegels op te halen en ook achteraf het restafval weg te brengen. Verlaag de voorrijkosten door een lokale tegelzetter in te huren. Voorrijkosten kunnen erg verschillen per bedrijf, maar meestal komen deze kosten rond € 0,35 per kilometer. Als de tegelzetter bijvoorbeeld 3 dagen bezig is bij jou thuis en 50 kilometer moet rijden, kost dit in totaal al € 100.

Hoe werkt het?
1
Beschrijf je project

Vertel ons waar je naar op zoek bent. Wat zijn je wensen?

2
Vergelijk vakspecialisten

Kom in contact en vergelijk offertes van vakspecialisten.

3
Kies jouw vakspecialist

Ga voor de vakspecialist die het best past bij jouw project.

4
Geniet van het resultaat

Deel het met anderen en laat een review achter.

Waarom Homedeal?
350.000

350.000 geplaatste opdrachten per jaar

2.000

Ruim 2.000 aangesloten vakspecialisten

169

169 verschillende vakgebieden