De beste tegelzetter deals
Ontvang offertes en bespaar tot 40%
 

Gratis en vrijblijvend

Homedeal.be Tegelzetter Keuken betegelen

Keuken betegelen

Minimale kosten
€ 550
Gemiddelde kosten
€ 2.000
Maximale kosten
€ 3.500
Dit project kost gemiddeld tussen de
€ 1.640 - € 2.360

Ben jij van plan je keuken te laten betegelen en op zoek naar prijsinformatie? Homedeal zocht alles voor je uit, zodat je precies weet waar je aan toe bent als je jouw keuken van een nieuwe look gaat voorzien.

Wat kost een keuken betegelen?

De prijzen voor het betegelen van je keuken zijn van de volgende factoren afhankelijk:

FactorenGemiddelde prijs per m2
Tegels€ 9 - € 160
Wandtegels€ 9 - € 70
Vloertegels€ 13 - € 160
Legloon tegelzetter€ 25 - € 40
Materiaal (lijm, voegmiddel, etc.)€ 8 - € 20
Totaal € 43 - € 220
Vraag hier gratis en vrijblijvend offertes aan en ontdek de exacte prijzen voor jouw situatie

Hieronder zie je enkele prijsvoorbeelden om je meer inzicht te geven in de totale kosten voor het betegelen van de keuken:

Goedkoopste keuze:
Als je alleen de tegelwand boven het aanrecht van 2 m2 wilt laten betegelen met goedkope keramische tegels, ben je in totaal € 150 kwijt.

Gemiddeld:
Liever je hele keukenmuur van 10 m2 door de tegelzetter laten betegelen? Met luxere keramische tegels kost dit je € 850.

Groot en luxe:
Ga je er helemaal voor en wil je je keukenwand én -vloer (totaal 35 m2) laten betegelen met kwalitatieve tegels? Reken dan op € 3.575 aan totale kosten.

Keuzes die meespelen in de prijs van het keuken betegelen

Tegelprijzen lopen erg uiteen en bepalen voor het grootste gedeelte de totaalprijs van het betegelen van de keuken. Hiernaast zijn er nog andere factoren die de hoogte van de prijs beïnvloeden, zoals de tegelzetter en eventuele vloerverwarming.

Keuze 1: Tegels

Je hebt de keuze uit keramische tegels of natuursteen. Tegels van natuursteen worden door de aarde gevormd uit versteend magma, klei of kalk. Keramische tegels worden in een fabriek gemaakt, waardoor er een ruimer aanbod aan kleuren en formaten is. Geglazuurde keramische tegels zijn de meest gekozen keukentegels, doordat deze water-, vlek- en hittebestendig zijn. Als je voor een andere tegelsoort kiest, laat deze dan impregneren. 1 liter impregneermiddel kost € 35 en hier kun je 20 tot 35 m2 aan tegels mee impregneren, afhankelijk van de zuigkracht van de tegels. De impregneerlaag zorgt voor dezelfde voordelen als de glazuurlaag. Gangbare prijzen voor tegels zie je hieronder:

TegelsPrijs per m2Bijzonderheden
Keramische tegels € 9 - € 82
Faience tegels€ 9 - € 45Wandtegel, geschikt voor de keuken
Grestegels€ 13 - € 65Vloertegel (kan ook op wand), geschikt voor de keuken
Terracotta tegels€ 16 - € 40Heeft impregneerlaag nodig
Cementtegels€ 60 - € 82Heeft impregneerlaag nodig
Natuursteen € 25 - € 160
Leisteen€ 25 - € 160Geschikt voor de keuken
Hardsteen€ 30 - € 130Geschikt voor de keuken
Kalksteen€ 35 - € 135Heeft impregneerlaag nodig
Kwartsiet€ 40 - € 150Geschikt voor de keuken
Graniet€ 50 - € 105Geschikt voor de keuken
Marmer€ 50 - € 130Heeft impregneerlaag nodig

Let hiernaast op de volgende verschillen tussen wand- en vloertegels:

  • Vloertegels zijn steviger en daardoor iets duurder dan wandtegels.
  • Kijk naar de PEI-waarde, dit geeft aan hoe snel de tegel slijt. Kies bij vloertegels voor PEI-waarde 3 of hoger, zodat je tegels lang mooi blijven. Voor wandtegels volstaat PEI-waarde 1, omdat deze tegels amper belast worden. Je vindt de PEI-waarde terug op de tegelverpakking.

Keuze 2: Vakkundige tegelzetter

Het legloon van een tegelzetter is tussen de € 25 en € 40 per m2 of per uur. Bij eenvoudige projecten komt het ook voor dat de tegelzetter vooraf één totaalbedrag vaststelt voor het complete project. Maak gebruik van een adviesgesprek met de tegelzetter bij jouw thuis. Dit kost bij de meeste tegelzetters € 50 en als je die tegelzetter inhuurt, wordt dit bedrag in mindering gebracht op het totaalbedrag.

Keuze 3: Vloerverwarming

Nooit meer koude voeten tijdens het koken, klinkt dat als een droom? Dat hoeft het niet te zijn, als je vloerverwarming in je keuken neemt. Door van je vloerverwarming de hoofdverwarming te maken, creëer je ook nog eens meer ruimte in je keuken: de radiator is overbodig. Vloerverwarming kan ook als bijverwarming dienen, dan blijft de radiator de hoofdverwarming. Naast deze mogelijkheden zijn er twee soorten vloerverwarming: infrezen en krimpnetten. Bij infrezen worden de verwarmingsbuizen in de dekvloer verwerkt. Als er geen dekvloer is – zoals in veel nieuwbouwwoningen – worden er krimpnetten geplaatst. De buizen worden vastgebonden aan noppenplaten of staalnetten, waar een afwerkvloer over wordt aangebracht. Hieronder zie je de prijzen voor de verschillende soorten vloerverwarming:

Aantal m2InfrezenKrimpnetten
Hoofdverwarming10 - 100€ 825 - € 2.200€ 850 - € 2.650
Bijverwarming15 - 150€ 825 - € 2.200€ 850 - € 2.650

Keuze 4: Extra opties

Overweeg ook de volgende opties om het uiterlijk van je keuken compleet te maken:

  • Bijzonder legverband: € 30 – € 40 per uur exclusief tegels.
  • Sierrand: € 55 – € 90 per m2 voor materiaal en tegelzetter.
  • Tegelplinten: € 35 – € 50 per m2 voor materiaal en tegelzetter.

Vind de beste deal

Ben je om, je gaat jouw keuken laten betegelen? Vraag dan eerst via Homedeal gratis en vrijblijvend maximaal 6 offertes aan van professionele tegelzetters bij jou in de buurt. Hierdoor krijg je een beter idee wat voor kosten je kunt verwachten voor het betegelen van specifiek jouw ideale keuken. Bovendien bespaar je door prijzen te vergelijken tot wel 40%!

Homedeal bespaartips

Help mee

Help met simpele taken, zoals oude tegels verwijderen, tegels aangeven en doe zelf de eindschoonmaak. Dit bespaart de tegelzetter veel tijd en als hij minder tijd kwijt is, hou jij meer geld over voor mooie accessoires om je keuken mee af te maken.

Ga naar een tegel outlet store

Bezoek eens een tegel outlet store en kijk naar de mogelijkheden voor keukentegels. Tegels van hoge kwaliteit zijn hier een stuk goedkoper dan bij een tegelspeciaalzaak en daardoor bespaar je flink op de kosten.

Regel je eigen materiaal

Bespreek met de tegelzetter of materiaal zoals lijm, voegmiddel en cement wel of niet is inbegrepen bij de prijs. Is dit niet zo? Ga op zoek naar aanbiedingen en koop deze materialen zelf.

Hoe werkt het?
1
Beschrijf je project

Vertel ons waar je naar op zoek bent. Wat zijn je wensen?

2
Vergelijk vakspecialisten

Kom in contact en vergelijk offertes van vakspecialisten.

3
Kies jouw vakspecialist

Ga voor de vakspecialist die het best past bij jouw project.

4
Geniet van het resultaat

Deel het met anderen en laat een review achter.

Waarom Homedeal?
350.000

350.000 geplaatste opdrachten per jaar

2.000

Ruim 2.000 aangesloten vakspecialisten

169

169 verschillende vakgebieden