De beste tegelzetter deals
Ontvang offertes en bespaar tot 40%
 

Gratis en vrijblijvend

Homedeal.be Tegelzetter Wandtegels plaatsen

Wandtegels plaatsen

Minimale kosten
€ 290
Gemiddelde kosten
€ 650
Maximale kosten
€ 1.800
Dit project kost gemiddeld tussen de
€ 535 - € 765

Ben je van plan één of meerdere wanden in je huis te laten betegelen? Homedeal zet alle prijzen en informatie over wandtegels plaatsen voor je uiteen, zodat je precies weet waar je aan toe bent.

Wat kost wandtegels plaatsen?

Gemiddeld kost het laten plaatsen van wandtegels € 650. Uiteraard hebben vele factoren invloed op de prijs voor het laten plaatsen van wandtegels: aantal m2, soort tegels, welke tegelzetter. Zie in onderstaand kostenoverzicht wat de gemiddelde kosten per factor zijn:

FactorenGemiddelde prijs per m2
Tegels€ 9 - € 70
Keramisch€ 9 - € 40
Natuursteen€ 25 - € 70
Tegelzetter€ 25 - € 40
Materiaal (lijm, voegmiddel, etc.)€ 8 - € 20
Totaal € 42 - € 130
Vraag hier gratis en vrijblijvend offertes aan en ontdek de exacte prijzen voor jouw situatie

Hieronder zie je 3 prijsvoorbeelden met totale kosten voor het laten plaatsen van wandtegels:

Goedkoopste keuze:
Wil je de muren in je toilet van 3 m2 laten betegelen? Als je dit door een tegelzetter laat doen met goedkope keramische tegels ben je € 200 kwijt.

Gemiddeld:
Ga je voor kwalitatieve keramische tegels op de hele keukenwand van 10 m2? Wanneer je dit door een tegelzetter laat doen, kost dit in totaal € 850.

Groot en luxe:
Als je alle badkamerwanden laat betegelen (samen 20 m2), ben je hiervoor € 2.575 kwijt.

Keuzes die invloed hebben op de prijs van wandtegels plaatsen

Onderstaand vind je meer informatie over de 4 keuzemogelijkheden die de prijs van wandtegels plaatsen bepalen:

Keuze 1: Soort tegel

Allereerst heeft het soort tegel wat je kiest de grootste invloed op de totale prijs. Je hebt de keuze uit keramische tegels en tegels van natuursteen. Onderstaand vind je een overzicht van de prijzen en mogelijkheden van alle tegels:

TegelsPrijs per m2Bijzonderheden
Keramische tegels € 9 - € 82
Faience tegels€ 9 - € 40Wandtegel, geschikt voor alle ruimtes
Grestegels€ 13 - € 40Vloertegel, kan ook op de wand, geschikt voor alle ruimtes
Terracotta tegels€ 16 - € 40Indien geïmpregneerd geschikt voor alle ruimtes
Cementtegels€ 60 - € 82Indien geïmpregneerd geschikt voor alle ruimtes
Natuursteen tegels € 25 - € 70
Leisteen€ 25 - € 70Geschikt voor alle ruimtes
Hardsteen€ 30 - € 70Geschikt voor alle ruimtes
Kalksteen€ 35 - € 70Indien geïmpregneerd geschikt voor alle ruimtes
Kwartsiet€ 40 - € 70Geschikt voor alle ruimtes
Graniet€ 50 - € 70Geschikt voor alle ruimtes
Marmer€ 50 - € 70Indien geïmpregneerd geschikt voor alle ruimtes

Ook de volgende factoren zijn van belang bij het uitkiezen van geschikte wandtegels:

  • Impregneren: Bepaalde tegelsoorten hebben een impregneerlaag nodig om ze te beschermen tegen vocht in bijvoorbeeld de badkamer of keuken. Impregneermiddel koop je voor € 35 per liter, waarmee je 20 tot 35 m2 aan tegels impregneert, afhankelijk van de zuigkracht van de tegels.
  • PEI-waarde: In principe kunnen alle tegels (wand- en vloertegels) op de wand geplaatst worden, maar als je voor wandtegels kiest ben je wel een stuk goedkoper uit. Wandtegels herken je aan PEI-waarde 1. Deze waarde geeft de slijtweerstand van de tegel weer en vind je terug op de verpakking.

Keuze 2: Professionele tegelzetter

De meeste tegelzetters vragen tussen de € 25 en € 40 per m2 of per uur. Anderen spreken liever vooraf een totaalprijs af voor het hele project. Hiernaast bieden veel tegelzetters de mogelijkheid voor een adviesgesprek, wat meestal € 50 kost. Je wordt dan geadviseerd door de tegelzetter over de opties voor jouw wanden en hij schat in hoe veel tegels en materiaal hij nodig heeft. Als je besluit om de tegelzetter in te huren, krijg je het gesprek gratis.

Keuze 3: Legverband

Een belangrijk element voor de sfeer in je huis is het legverband wat je kiest. De meest gebruikte legverbanden voor wandtegels zijn:

  • Volsteensverband
  • Halfsteensverband
  • Diagonaal verband

Speciale legverbanden voor wandtegels zijn bijvoorbeeld het wildverband, Romaans verband of de molenwiek. Een speciaal legverband voegt net dat beetje extra toe aan je huis. Bedenk wel dat wanneer een legverband meer tijd kost om te plaatsen, de tegelzetter hier een prijs per uur voor rekent.

Keuze 4: Sierrand

Een sierrand wordt met name veel gebruikt in badkamers en keukens, bijvoorbeeld op de muur boven het aanrecht. Net als het legverband voegt ook een sierrand net wat extra charme toe aan je wand. Als je voor een sierrand kiest, reken dan op € 55 tot € 90 per m2 aan extra kosten voor het materiaal en de tegelzetter.

Vind de beste deal

Wil je een tegelzetter inhuren om de wandtegels perfect te laten plaatsen, maar heb je behoefte aan specifiekere prijsinformatie voor jouw project? Vraag dan nu via Homedeal gratis en geheel vrijblijvend binnen 2 minuten offertes aan. Binnen 48 uur krijg je maximaal 6 offertes opgestuurd van vakkundige tegelzetters bij jou in de buurt, zodat je vanaf je bank prijzen kunt vergelijken en zo de beste deal kunt kiezen. Door het vergelijken bespaar je tot wel 40% op het project, waardoor je voor minder geld toch van een prachtig betegelde wand geniet.

Homedeal bespaartips

Kies wandtegels

Wandtegels zijn goedkoper dan vloertegels, onder andere doordat ze dunner zijn. Geef dus niet te veel geld uit door vloertegels op de wand te laten plaatsen, maar kies voor wandtegels.

Bespaar door zelf te helpen

Help de tegelzetter met kleine taken, zoals het verwijderen van oude wandtegels, de nieuwe tegels aangeven en verzorg zelf de eindschoonmaak. Vraag de tegelzetter of er nog meer zaken zijn waar je mee kunt helpen. Dit bespaart hem tijd en jou geld.

Sla je slag bij de outlet store

Tegel outlet stores verkopen luxere tegels een stuk voordeliger dan in een tegelspeciaalzaak. De tegels hebben de grootste invloed op de totaalprijs, dus door naar een outlet te gaan bespaar je flink.

Hoe werkt het?
1
Beschrijf je project

Vertel ons waar je naar op zoek bent. Wat zijn je wensen?

2
Vergelijk vakspecialisten

Kom in contact en vergelijk offertes van vakspecialisten.

3
Kies jouw vakspecialist

Ga voor de vakspecialist die het best past bij jouw project.

4
Geniet van het resultaat

Deel het met anderen en laat een review achter.

Waarom Homedeal?
350.000

350.000 geplaatste opdrachten per jaar

2.000

Ruim 2.000 aangesloten vakspecialisten

169

169 verschillende vakgebieden