De beste gevelwerken deals
Ontvang offertes en bespaar tot 40%
 

Gratis en vrijblijvend

Homedeal.be Gevelwerken Zandstralen gevel

Zandstralen gevel

Minimale kosten
€ 730
Gemiddelde kosten
€ 2.615
Maximale kosten
€ 4.500
Dit project kost gemiddeld tussen de
€ 2.140 - € 3.085

Last van een grauwe gevel of wil je je huis binnenkort verkopen? Het laten zandstralen en impregneren van je gevel voorkomt nieuwe vervuiling, het zorgt ook voor een nette uitstraling en een hogere verkoopprijs van je huis. Homedeal geeft je een overzicht van de mogelijkheden en de kosten die daarbij komen kijken.

Wat kost zandstralen van een gevel?

Zandstralen kost gemiddeld tussen de € 10 en € 15 per m2. Eigenlijk is zandstralen een verwarrende term, aangezien er geen zand wordt gebruikt. Tegenwoordig bestaan er vele straalmiddelen om een gevel te reinigen. Welke er voor je gevel gebruikt moet worden is afhankelijk van het type vervuiling. Bekijk onderstaand diverse zandstraalprojecten, inclusief gemiddelde kosten voor een oppervlak van 60m2.

WerkzaamhedenKosten
Zandstralen gevel€ 600 - € 900
Zandstralen & impregneren gevel€ 900 - € 1.800
Zandstralen, voegen (knipvoeg) en impregneren€ 4.300 - € 4.900
Vraag hier gratis en vrijblijvend offertes aan en ontdek de exacte prijzen voor jouw situatie

Herboren gevel: Door je gevel te reinigen, geef je je huis weer een nette uitstraling. Dit verhoogt de waarde van je huis en verkleint de kans dat het aangetast wordt door mos, algen en ander vuil. Het alleen laten reinigen van je gevel kost € 500 tot € 900.

Lange bescherming: Wil je je huis vervolgens langer beschermen tegen nieuw vuil? Dan is het raadzaam om deze te laten impregneren. Hierdoor krijgt het als het ware een beschermlaag waar vocht en vuil niet doorheen kunnen dringen. De kosten voor het laten stralen en impregneren van je gevel bedragen € 900 tot 1.800.

Bijzonder uiterlijk: Het is ook nog mogelijk om gelijk je voegen aan te pakken. Door middel van een knipvoeg geef je je gevel namelijk een bijzonder uiterlijk, wat de verkoopwaarde van je huis kan vergroten. Een volledig pakket met zandstralen, vervangen van het voegwerk en het impregneren van je gevel, kent een totaal prijskaartje van € 4.300 tot € 4.900.

Hoe ziet de prijsopbouw zandstralen van de gevel eruit?

De kosten voor het laten zandstralen van je gevel bestaan uit de volgende onderdelen:

kosten zandstralen gevel

Zoals je ziet is de verdeling tussen materiaal- en arbeidskosten ongeveer gelijk. Aangezien het belangrijk is dat er goed materiaal gebruikt wordt, kun je daar lastig op afdingen. Juist op de arbeidskosten kun je besparen door offertes met elkaar te vergelijken. Verschillen tussen tarieven van gevelreinigers kunnen oplopen tot wel 40%.

Welke keuzes bepalen van zandstralen van de gevel?

Onderstaande keuzes zijn van invloed op de uiteindelijke totaalprijs voor het laten zandstralen van je gevel.

Keuze 1: Soort aanslag

Om je gevel niet onnodig aan te tasten, is het belangrijk om door te geven om welk type aanslag het gaat. Zo heeft het reinigen van graffiti een ander straalmiddel nodig dan het reinigen van vergrauwing. Doordat de prijs per straalmiddel verschilt, zal ook de prijs voor het gehele project verschillen.

Keuze 2: Ondergrond

Daarnaast dient er rekening gehouden te worden met het type ondergrond. Zachte ondergronden zullen met meer voorzichtigheid behandeld moeten worden dan hardere materialen. Ook hier zal een keuze moeten worden gemaakt welk straalmiddel er het beste gebruikt kan worden

Keuze 3: Impregneren

Om zo lang mogelijk van je schone gevel te kunnen genieten is het belangrijk om deze te laten impregneren. Hierdoor ontstaat er een beschermende laag en heeft vocht en mos geen kans om je gevel aan te tasten. Het laten impregneren van je gevel kost tussen de €6,50 en €15 per m².

Vind de beste deal

Weet je het zeker, ben je nog in dubio of zou je toch echt nog wat meer specifieke informatie willen over het laten stralen van je gevel? Om meer inzicht te krijgen in de gemiddelde prijzen, loont het om gratis offertes aan te vragen. Via Homedeal vraag je vrijblijvend die offertes aan bij vakkundige reinigingsspecialisten bij jou in de buurt. Het invullen van het formulier kost 2 minuten van je tijd en binnen 48 uur ontvang je de waardevolle prijsinformatie. Ga jij ook voor de beste deal?

Homedeal bespaartips

Kwantumkorting

Inventariseer bij je buren of zij ook interesse hebben in het laten zandstralen van hun gevel. Laat je namelijk meerdere gevels tegelijkertijd reinigen, dan worden jij en je buren daarvoor beloond met een kwantumkorting. De hoogte van deze korting is per bedrijf verschillend.

Handige doe-het-zelver

Het is mogelijk om zelf materiaal te huren en je gevel te zandstralen. Het huren van een zandstraalmachine kan al vanaf €100 per dag. Hou echter wel rekening met het feit dat zandstralen je gevel onherstelbaar kan beschadigen. Je kunt het dus het beste aan een specialist overlaten. Mocht hij een fout maken dan zal hij deze ook zelf herstellen.

Hoe werkt het?
1
Beschrijf je project

Vertel ons waar je naar op zoek bent. Wat zijn je wensen?

2
Vergelijk vakspecialisten

Kom in contact en vergelijk offertes van vakspecialisten.

3
Kies jouw vakspecialist

Ga voor de vakspecialist die het best past bij jouw project.

4
Geniet van het resultaat

Deel het met anderen en laat een review achter.

Waarom Homedeal?
350.000

350.000 geplaatste opdrachten per jaar

2.000

Ruim 2.000 aangesloten vakspecialisten

169

169 verschillende vakgebieden