De beste gevelwerken deals
Ontvang offertes en bespaar tot 40%
 

Gratis en vrijblijvend

Homedeal.be Gevelwerken Dak reinigen

Dak reinigen

Minimale kosten
€ 500
Gemiddelde kosten
€ 1.400
Maximale kosten
€ 3.700
Dit project kost gemiddeld tussen de
€ 1.150 - € 1.650

Vuil en mos kunnen binnen afzienbare tijd je mooie dak een grauwe uitstraling geven. Door het dak op je huis tijdig te reinigen, bescherm je niet alleen je dakpannen, maar verhoog je ook de waarde van je huis! Homedeal heeft de mogelijkheden en kosten voor je uitgezocht zodat jij langer kan genieten van je dak.

Wat kost een dak reinigen?

Er bestaan veel verschillende soorten dakbedekking. Deze hebben allemaal een andere manier van reinigen en daarbij kunnen kosten verschillen. Een rieten dak zal bijvoorbeeld voorzichtiger behandeld moeten worden dan keramische of betonnen dakpannen. Gemiddeld kost het laten ontmossen van je dak tussen de € 5 en de € 15 per vierkante meter. Vaak gaat het reinigen ook samen met het coaten of impregneren van een dak. In onderstaande tabel wordt gekeken naar de kosten van het reinigen van een keramisch dak. Daarnaast worden ook het coaten van het dak meegenomen.

Oppervlakte (in m²)WerkzaamhedenPrijs
60Reinigen€ 500 - € 900
60Reinigen & coaten€ 1.200 - € 1.600
60Reinigen & coaten€ 3.200 - € 3.700
Vraag hier gratis en vrijblijvend offertes aan en ontdek de exacte prijzen voor jouw situatie.

– Zo goedkoop mogelijk: Kies je ervoor om je dak alleen te ontmossen door reiniging, dan ben je het goedkoopste uit. Afhankelijk van het reinigingsbedrijf ben je tussen de € 500 en € 900 kwijt.

– Extra bescherming: Wil je extra lang genieten van je gereinigde pannendak? Door het laten impregneren van je dak bescherm je het niet alleen tegen weersinvloeden maar zorg je ook voor een lagere energierekening. Het laten reinigen en impregneren van een dak kost € 1.200 à € 1.600.

– Groot oppervlak: Woon je in een twee-onder-een-kapwoning en laat je het project samen met je buurman uitvoeren? Dan kun je kwantumkorting afdingen. Een dakreiniger kan hierdoor namelijk efficiënter werken en zal minder benzinekosten hoeven te betalen. De totale kosten van dit project komen uit op € 3.200 à € 3.700.

Hoe ziet de prijsopbouw van dakreiniging eruit?

De prijzen voor het laten reinigen van je dak zijn als volgt opgebouwd:

dak reinigen prijs

Zoals je ziet, de grootste kosten die gemaakt worden zijn arbeidskosten. Hier heb je in eerste instantie vooral invloed op door meerdere offertes aan te vragen en die met elkaar te vergelijken. De materiaalkosten worden bepaald door de volgende keuzes:

Welke keuzes bepalen de prijs van dak reinigen?

Keuze 1: Soort dak

De eerste factor die invloed heeft op de prijs is het type dak op je woning. Het laten reinigen van dakpannen, EPDM en bitumen kost meestal tussen de € 6 en € 8 Omdat het een harde ondergrond betreft kan dit gemakkelijk met een hogedrukspuit aangepakt worden zonder beschadiging. Een rieten dak heeft een meer verfijnde aanpak nodig dan een keramische pannendak. Het riet kan namelijk snel beschadigd raken en zal voorzichtig door een dakreiniger behandeld moeten worden.

Keuze 2: Coaten

Om je gereinigde dak langer te beschermen tegen weersinvloeden en mos, is het verstandig deze te laten coaten. Naast de bescherming die het coaten biedt, kan er ook gekozen worden om de coating een bepaalde kleur mee te geven. Het laten coaten van je pannendak kost € 10 à € 15 per vierkante meter.

Vind de beste deal

Weet je het zeker, of ben je nog in dubio en zou je graag nog wat meer specifieke prijsinformatie willen over het reinigen van je dak? Het maakt niet uit in welke fase je zit, het aanvragen van offertes helpt je altijd verder. Op Homedeal vraag je gratis en vrijblijvend offertes aan bij vakkundige specialisten bij jou in de buurt. Het invullen van het formulier neemt 2 minuten van je tijd en binnen 48 uur ontvang je de waardevolle prijsinformatie. Ga jij ook voor de beste deal?

Homedeal bespaartips

Kwantumkorting

De meeste mensen in België wonen in een rijtje huis of een twee-onder-een-kap-woning. Dit betekent dat je waarschijnlijk buren hebt wiens dak aansluit op dat van jou. Breng daarom je buren ook op de hoogte van je plannen. Dit is niet alleen voordelig voor de dakreiniger maar ook voor jou! Hij kan meerdere daken reinigen op één locatie en daar staat vaak een korting tegenover.

Zelf je dak reinigen

Ben jij niet bang voor hoogtes en wil je graag zelf je dak reinigen? Dat is mogelijk, maar wil je echt 100% zekerheid hebben dat het goed gebeurt, dan kun je toch het beste een specialist inschakelen. Als je je dak ook laat impregneren, dan kan een specialist een garantie van meer dan 10 jaar geven.

Hoe werkt het?
1
Beschrijf je project

Vertel ons waar je naar op zoek bent. Wat zijn je wensen?

2
Vergelijk vakspecialisten

Kom in contact en vergelijk offertes van vakspecialisten.

3
Kies jouw vakspecialist

Ga voor de vakspecialist die het best past bij jouw project.

4
Geniet van het resultaat

Deel het met anderen en laat een review achter.

Waarom Homedeal?
350.000

350.000 geplaatste opdrachten per jaar

2.000

Ruim 2.000 aangesloten vakspecialisten

169

169 verschillende vakgebieden