De beste gevelwerken deals
Ontvang offertes en bespaar tot 40%
 

Gratis en vrijblijvend

Homedeal.be Gevelwerken Graffiti verwijderen

Graffiti verwijderen

Minimale kosten
€ 100
Gemiddelde kosten
€ 500
Maximale kosten
€ 800
Dit project kost gemiddeld tussen de
€ 350 - € 650

Graffiti verwijderen zorgt niet alleen voor een stralende gevel, het verhoogt uiteraard ook de verkoopwaarde van je huis. En als je dit in combinatie met een coating laat uitvoeren, dan ben je ook nog verzekerd dat je gevel nog jaren meegaat. Benieuwd naar de kosten voor het laten verwijderen van graffiti? Homedeal heeft alle mogelijkheden en kosten voor je op een rijtje gezet.

Wat kost graffiti verwijderen?

De gemiddelde kosten voor het verwijderen van graffiti zijn € 10 – € 15 per m2. Er zijn drie manieren om graffiti te laten verwijderen: stoomcleanen, reinigingsmiddel of zandstralen. Afhankelijk van de ondergrond en type verf wordt de beste techniek gekozen. Bekijk onderstaand wat het totale gemiddelde graffiti verwijderen project kost.

WerkzaamhedenKosten
Stoomcleanen
€ 100 - € 200
Zandstralen & anti-graffiti coating€ 200 - € 500
Zandstralen & voegen & coaten€ 400 - € 800
Vraag hier gratis en vrijblijvend offertes aan en ontdek de exacte prijzen voor jouw situatie

Goedkoopste oplossing: Is de graffiti niet hardnekkig en dus gemakkelijk te verwijderen? Dan volstaat het reinigen van je gevel met stoom. De totale kosten van dit project bedragen € 100 – € 200.

Goede bescherming: Ben je het slachtoffer geworden van graffiti op je schuurmuur? Het verwijderen van deze graffiti is vaak een specialistisch project. Naast het reinigen van je muur kun je om te zorgen dat dit niet nog een keer gebeurt, je muur het beste laten impregneren met een anti-graffiti middel. Dit project kost tussen de € 200 à € 500.

Voegwerk vervangen: Wil je naast het verwijderen van de graffiti op je schuur ook je voegwerk vervangen? Dan ben je in totaal € 400 à € 800 kwijt. Doordat een specialist meerdere werkzaamheden op één locatie kan doen, bespaar je op de totale kosten. Je schuur zal er uit zien als nieuw en jaren beschermd zijn tegen vandalen.

Hoe ziet de prijsopbouw voor graffiti verwijderen eruit?

De kosten voor het laten verwijderen van graffiti bestaan uit de volgende onderdelen:

kosten graffiti verwijderen

Zoals je ziet is de verdeling tussen materiaal- en arbeidskosten ongeveer gelijk. Aangezien het belangrijk is dat het materiaal goed is, zul je vooral op arbeidskosten kunnen besparen. Juist op dat gebied verschillen reinigingsbedrijven veel van elkaar. Het vergelijken van offertes kan dus een flinke besparing opleveren. Er kan namelijk veel verschil zitten in het uurloon dat een specialist vraagt.

Welke keuzes bepalen van de kosten voor graffiti verwijderen?

Keuze 1: Type verf

Het type verf heeft veel invloed op welke techniek er gekozen wordt om graffiti te verwijderen. Zo zijn er verfsoorten die gemakkelijker loslaten dan anderen. Het liefst wordt voor de reiniging een techniek gebruikt die je gevel zo min mogelijk aantast. Laat een specialist dus altijd eerst een foto van de graffiti zien voordat de prijs bepaald wordt. Natuurlijk kan een specialist dit ook ter plekke beoordelen.

Keuze 2: Ondergrond

Ook het type ondergrond is van groot belang bij de keuze welke techniek er gebruikt wordt. Er zijn namelijk veel relatief zachte stenen die minder goed tegen hoge druk kunnen en afbrokkelen. Hierdoor kun je je gevel onherstelbaar beschadigen. Gevelreinigers inspecteren ook altijd eerst de muur voordat ze bepalen welke reinigingstechniek ze gaan gebruiken.

Keuze 3: Techniek graffiti verwijderen

Stoomcleanen: Bij gevelreiniging met stoom wordt water verhit tot 150 graden en vervolgens gebruikt om je gevel mee schoon te maken. Onder hoge druk wordt het stoom tegen je gevel aangespoten waardoor de verf oplost. Het laten stoomcleanen van je gevel kost € 5 à € 15 per m².

Chemisch reinigen: Hierbij wordt met een borstel een chemisch of biologisch middel op je gevel aangebracht. Dit middel gaat een chemische reactie aan met de vervuiling waardoor deze gaat oplossen. Na het inwerken van het middel wordt je gevel gereinigd met een hogedrukreiniger en water, of wordt er stoom toegepast om loszittend vuil en eventuele resten van het schoonmaakmiddel te verwijderen. Chemisch reinigen kost rond de € 5 à € 15 per m².

Zandstralen: Bij deze techniek wordt water met een straalmiddel met zeer hoge druk tegen de gevel gespoten. Dit straalmiddel kan erg zacht zijn waardoor de kans op beschadiging van je gevel minimaal is. Het laten stralen van je gevel kost € 10 tot € 20 per m².

Keuze 4: Anti-graffiti coating

Het is mogelijk om je gevel te laten impregneren met semi- of permanente anti-graffiti coating. Hierdoor kan graffiti in het vervolg gemakkelijk worden verwijderd. Een semi-permanente coating verdwijnt bij de volgende keer dat de gevel gereinigd wordt en een permanente coating blijft tot wel 10 jaar bestendig tegen reinigen. Het laten aanbrengen van een anti-graffiti coating kost € 10 à € 20 euro per m².

Vind de beste deal

Weet je het zeker, ben je nog in dubio of zou je toch echt nog wat meer specifieke informatie willen over het laten verwijderen van graffiti? Het maakt niet uit in welke fase je zit, het aanvragen van offertes is sowieso altijd aan te raden. Op Homedeal vraag je gratis en vrijblijvend offertes aan bij vakkundige specialisten bij jou in de buurt. Het vergelijken van offertes kan een besparing van wel 40% opleveren. Wacht dus niet langer en ga voor de beste deal voor het laten verwijderen van graffiti!

Homedeal bespaartips

Kwantumkorting

Is niet alleen jouw muur beklad maar ook die van je buren? Overleg dan met je buren of jullie de opdracht door één specialist kunnen laten uitvoeren. Doordat je gevelreiniger meerdere opdrachten op één locatie kan doen, kun je een korting afdingen.

De handige doe-het-zelver

Het is mogelijk om zelf materiaal te huren en je gevel te reinigen. Echter brengt dit wel enkele risico’s met zich mee. Het is namelijk belangrijk dat de druk achter de straal niet te groot is. Dit kan namelijk je gevel beschadigen. Homedeal adviseert daarom om een specialist in te schakelen zodat succes gegarandeerd is.

Hoe werkt het?
1
Beschrijf je project

Vertel ons waar je naar op zoek bent. Wat zijn je wensen?

2
Vergelijk vakspecialisten

Kom in contact en vergelijk offertes van vakspecialisten.

3
Kies jouw vakspecialist

Ga voor de vakspecialist die het best past bij jouw project.

4
Geniet van het resultaat

Deel het met anderen en laat een review achter.

Waarom Homedeal?
350.000

350.000 geplaatste opdrachten per jaar

2.000

Ruim 2.000 aangesloten vakspecialisten

169

169 verschillende vakgebieden