De beste gevelwerken deals
Ontvang offertes en bespaar tot 40%
 

Gratis en vrijblijvend

Homedeal.be Gevelwerken Gevel stralen

Gevel stralen

Minimale kosten
€ 780
Gemiddelde kosten
€ 990
Maximale kosten
€ 1.200
Dit project kost gemiddeld tussen de
€ 810 - € 1.170

Ligt de oorspronkelijke kleur van je gevel verscholen achter algen, mos of roetaanslag? Dan wil je hier natuurlijk graag vanaf. Door je gevel te laten stralen geniet je binnen de kortste keren weer van een gevel die gezien mag worden in de buurt. Lees deze prijsgids om een indicatie te krijgen van de gemiddelde kosten voor het stralen van je gevel.

Wat kost het om mijn gevel te laten stralen?

Gevel stralen is een grondige vorm om je gevel te reinigen. Water met daarin een straalmiddel wordt met hoge luchtdruk op de muur gespoten om hardnekkig vuil te verwijderen. Bekijk onderstaand welke vorm van gevel stralen geschikt is voor jouw gevel. Er is in de prijstabel uitgegaan van een veelvoorkomende gevelomvang van 60 m².

Type gevel stralenGemiddelde prijs per 60 m², inclusief btwKenmerken
Zandstralen€ 780 - € 960De gevel wordt grondig gereinigt door scherpe korreltjes zand die met de vloeistof vermengt zijn.
Vochtstralen€ 870 - € 1.080Een combinatie bestaande uit water met zand, kalk of glasparels. Zachter als zandstralen waardoor de kans op gevelschade kleiner is.
Nevelstralen€ 1.020 - € 1.200Nevel waarmee de gevel nauwkeurig wordt schoongemaakt. Vooral geschikt voor historische panden.

Bespaar tot 40% op de totale prijs

Het aanvragen van offertes en het kiezen van de beste specialist doe je binnen een mum van tijd. Vraag geheel gratis en vrijblijvend tot wel 6 offertes aan van specialisten bij jou uit de buurt. Binnen 48 uur ontvang je de prijsinformatie waarmee je eenvoudig tot de voordeligste beslissing komt. Door de prijzen met elkaar te vergelijken kan je tot wel 40% besparen op het laten stralen van jouw gevel.

Prijsvoorbeelden van gevel stralen

Bekijk onderstaande prijsvoorbeelden om een beeld te krijgen bij de totale kosten voor het laten stralen van je gevel.

Goedkope keuze: Ben je de pineut, hebben ze graffiti op jouw gevel gespoten? Voor het laten zandstralen van een oppervlakte van 10 m² betaal je gemiddeld € 180, inclusief btw en voorrijkosten.

Verantwoorde keuze: Ben je bang dat de zandstraal de staat van je poreuze gevelstenen aantast? Dan raden wij je aan om te kiezen voor vochtstralen. Voor het verwijderen van bijvoorbeeld graffiti op een oppervlakte van 10 m² betaal je gemiddeld € 260, inclusief btw en voorrijkosten.

Keuze voor historische gebouwen: Woon je in een historisch pand en heb je te maken met mossen en algen op je gevel? Wanneer je een complete gevel van 60 m² laat nevelstralen, kost dit gemiddeld € 1.100, inclusief btw en voorrijkosten.

Prijsopbouw gevel stralen

gevel stralen

Keuzes die de prijs van gevel stralen beïnvloeden

Bekijk onderstaande keuzes om te weten te komen hoe de opbouw is van de prijzen wanneer je je gevel laat stralen.

Keuze 1: Soort straalmiddel

Het straalmiddel dat gebruikt wordt voor het stralen van een gevel verschilt. Zandstralen is de goedkoopste en meest voorkomende keuze voor het verwijderen van hardnekkig vuil. Bij vochtstralen worden er fijnere steentjes gebruikt, wat een minder grote aanslag is voor je gevel. Bij nevelstralen wordt het reinigingsmiddel met een lagere druk op de gevel gespoten, geschikt voor historische gebouwen. Bekijk onderstaand wat de gemiddelde prijs per m² is voor de diverse methoden van gevel stralen.

Type gevel stralenGemiddelde prijs per m², inclusief btw
Zandstralen€ 13 - € 16
Vochtstralen€ 15 - € 18
Nevelstralen€ 17 - € 20

Keuze 2: Langdurige bescherming

Om te voorkomen dat je gevel binnen enkele jaren weer vuil is, laten de meeste huisbezitters de gevel impregneren na het stralen van de gevel. Door de gevel te laten impregneren krijgen de gevelstenen een beschermlaag wat ervoor zorgt dat vocht en vuil wordt afgestoten. Voor het laten impregneren van een gevel betaal je gemiddeld € 9 per m². Wil je meer informatie over Impregneren? Lees dan de prijsgids: impregneren.

Vind de beste deal

Ben je er uit welke methode van gevel stralen het beste voor jouw gevel is? Vraag dan geheel gratis en vrijblijvend tot wel 6 offertes aan van specialisten bij jou uit de buurt. Binnen 48 uur ontvang je de prijsinformatie die je helpt bij het kiezen van de beste deal. Door de prijsinformatie te vergelijken kan je wel tot 40% besparen op de prijs voor het stralen van je gevel.

Homedeal bespaartips

Deel de voorrijkosten

De kans is groot dat het aangrenzende huis van de buren ook vervuild is met mos of algen. In dit geval is het handig om samen dezelfde specialist in dienst te nemen. Hierdoor betaal je maar één keer de voorrijkosten en ben je door deze kosten te delen beide goedkoper uit.

De handige doe-het-zelver

Ben je handig en wil je graag zelf meehelpen? Overleg met een gevelreinigingsbedrijf wat je aan voorwek kan doen. Vaak kun je al klein voorbereidingen treffen waardoor je uiteindelijk minder arbeidskosten betaalt, bijvoorbeeld de delen van de gevel te reinigen waar je zelf bij kan zonder ladder. Overleg wel eerst even met de gevelreiniger hoe je dit het beste kunt aanpakken.

Vergelijk offertes

Bespaar tot wel 40% op de totaalprijs door gratis en vrijblijvend offertes aan te vragen. Door de prijsinformatie van verschillende gevelspecialisten met elkaar te vergelijken, kom je snel te weten welke specialist de beste prijs/kwaliteit verhouding heeft.

Hoe werkt het?
1
Beschrijf je project

Vertel ons waar je naar op zoek bent. Wat zijn je wensen?

2
Vergelijk vakspecialisten

Kom in contact en vergelijk offertes van vakspecialisten.

3
Kies jouw vakspecialist

Ga voor de vakspecialist die het best past bij jouw project.

4
Geniet van het resultaat

Deel het met anderen en laat een review achter.

Waarom Homedeal?
350.000

350.000 geplaatste opdrachten per jaar

2.000

Ruim 2.000 aangesloten vakspecialisten

169

169 verschillende vakgebieden