De beste gevelwerken deals
Ontvang offertes en bespaar tot 40%
 

Gratis en vrijblijvend

Homedeal.be Gevelwerken Impregneren

Impregneren

Minimale kosten
€ 300
Gemiddelde kosten
€ 3.350
Maximale kosten
€ 6.400
Dit project kost gemiddeld tussen de
€ 2.745 - € 3.955

Impregneren beschermt je buitenmuur niet alleen tegen vorst, zure regen of schimmel, maar zorgt ook voor een lagere energierekening! Een geïmpregneerde buitenmuur, mits goed uitgevoerd, verlengt de levensduur van je woning enorm. Homedeal heeft alle kosten op een rij gezet zodat jij in staat bent de juiste keuze te maken.

Wat kost impregneren?

De kosten voor het impregneren van je gevel starten vanaf € 6 per m2. Impregneren, ook wel hydrofoberen genoemd, is het waterafstotend maken van een materiaal. Aangezien impregneren bijna altijd in combinatie met andere gevelwerkzaamheden gaat, bekijk in onderstaand kostenoverzicht wat het gemiddelde impregneerproject je gaat kosten (uitgaande van een gevel van 100m2).

WerkzaamhedenGemiddelde prijs
Impregneren€ 900
Reinigen en impregneren€ 1.900
Voegen, reinigen en impregneren€ 3.500
Vraag hier gratis en vrijblijvend offertes aan en ontdek de exacte prijzen voor jouw situatie

Impregneren: Is reinigen niet nodig omdat je zojuist de gelukkige eigenaar bent geworden van een nieuwbouwwoning, of is je gevel al gereinigd, dan ben je uiteraard het goedkoopste uit. De kosten voor het enkel laten impregneren van je gevel zijn € 900.

Reinigen en impregneren: Wil je er helemaal zeker van zijn dat het impregneren werkt, dan is gevelreiniging nodig. Denk hierbij aan een meerprijs van rond de € 10 per m². De totale kosten komen dan neer op een bedrag van € 1.900. Door het reinigen over te laten aan een specialist ben je altijd verzekerd dat je huis helemaal waterdicht is.

Voegen, reinigen en impregneren: Is het voegwerk van je woning aan vervanging toe of wil je jouw huis aantrekkelijker maken voor een eventuele verkoop door ook het voegwerk aan te pakken? Bij het gebruik van een platvolvoeg dien je rekening te houden met een kostenplaatje van ongeveer € 3.500.

Hoe ziet de prijsopbouw van impregneren eruit?

De prijzen voor het laten impregneren van je gevel zijn als volgt opgebouwd:

prijzen impregneren

Welke keuzes bepalen de prijs van impregneren?

Keuze 1: Is reinigen nodig?

Voordat je gevel geïmpregneerd kan worden, kijk je altijd eerst of dakreiniging nodig is. Wanneer er namelijk mos, graffiti of ander vuil je gevel bedekt kan het impregneermiddel niet in de poriën van de stenen trekken. Hierdoor werkt het middel minder goed en kun je minder lang genieten van je geïmpregneerde woning.

Keuze 2: Voegwerk vervangen?

Naast het reinigen is het ook belangrijk dat het voegwerk in goede staat verkeert. Slecht voegwerk laat niet alleen sneller water door maar kan ook schade aan je gevel veroorzaken. Het vervangen van de voegen geeft je huis een betere uitstraling en voorkomt lekkageplekken.

Keuze 3: Om welk type ondergrond gaat het?

Bekijk van tevoren goed om wat voor soort ondergrond het gaat. Hout heeft namelijk een andere behandeling nodig dan steen. Vooral als je ook je gevel laat reinigen is het verstandig goed door te geven om welke ondergrond het gaat. Zandstralen kan een zeer effectieve reinigingsmethode zijn, maar niet op elke ondergrond.

Vind de beste deal

Benieuwd naar wat gevelspecialisten voor jou kunnen betekenen? Via Homedeal vraag je gratis en vrijblijvend offertes aan van specialisten bij jou in de buurt. Vergelijk verschillende bedrijven en bespaar tot wel 40% op de kosten. Homedeal werkt met gerenommeerde bedrijven waardoor je zeker bent van een goed resultaat. Denk voor het invullen van het formulier aan de volgende punten:

  • Welk materiaal geïmpregneerd moet worden (bijvoorbeeld: geel/rood steen of beton)
  • Hoe hoog er gewerkt moet worden. Er mag tot 9 meter hoog op een ladder gewerkt worden.
  • Vergeet niet te vragen of het bedrijf waarmee je in zee gaat garantie geeft. Een geïmpregneerde muur is normaliter voor 10 jaar vochtbestendig.

Door het aanvragen van offertes ben je altijd verzekerd van de beste deal!

Homedeal bespaartips

Kwantumkorting

Vergeet niet om je buren op de hoogte te brengen van je plannen. Het is voor een bedrijf lucratief om op een bepaalde locatie meerdere gevels te reinigen en impregneren. Door dit vervolgens bij het bedrijf aan te bieden kan een korting afgedongen worden.

De handige doe-het-zelver

Ben je handig en wil je graag ook zelf meehelpen? Overleg dan met een gevelreinigingsbedrijf wat je zelf aan voorwerk kunt doen. Vaak kun je al kleine voorbereidingen treffen waardoor je uiteindelijk minder arbeidskosten betaalt.

Hoe werkt het?
1
Beschrijf je project

Vertel ons waar je naar op zoek bent. Wat zijn je wensen?

2
Vergelijk vakspecialisten

Kom in contact en vergelijk offertes van vakspecialisten.

3
Kies jouw vakspecialist

Ga voor de vakspecialist die het best past bij jouw project.

4
Geniet van het resultaat

Deel het met anderen en laat een review achter.

Waarom Homedeal?
350.000

350.000 geplaatste opdrachten per jaar

2.000

Ruim 2.000 aangesloten vakspecialisten

169

169 verschillende vakgebieden