De beste gevelwerken deals
Ontvang offertes en bespaar tot 40%
 

Gratis en vrijblijvend

Homedeal.be Gevelwerken Gevelreiniging

Gevelreiniging

Minimale kosten
€ 300
Gemiddelde kosten
€ 3.400
Maximale kosten
€ 6.500
Dit project kost gemiddeld tussen de
€ 2.790 - € 4.010

Door het reinigen van je gevel verwijder je niet alleen aanslag of vervuiling, het zorgt ook voor een waardestijging van je huis. Een schone gevel draagt namelijk bij aan de uitstraling van je huis. Homedeal heeft alle mogelijkheden en kosten van gevelreiniging voor je op een rij gezet.

Wat kost gevelreiniging?

Gevelreiniging gaat vaak gepaard met het renoveren van voegwerk en het laten impregneren van een gevel. Hierdoor wordt je gevel waterafstotend en is nog project kan kosten hebben we drie mogelijkheden op een rij gezet. Hierbij is uitgegaan van een gevel van 60 m², dit is de gemiddelde gevelomvang van een rijtjeshuis in België.

WerkzaamhedenKosten
Reinigen (stoomcleanen)€ 300 - 900
Reinigen en voegen (schaduwvoeg)€ 1.400 - € 1.800
Reinigen, voegen en impregneren€ 3.200 - € 3.800
Vraag hier gratis en vrijblijvend offertes aan en ontdek de exacte prijzen voor jouw situatie

Alleen reinigen: Ben je van plan om je gevel alleen te laten reinigen, dan ben je uiteraard het goedkoopst uit. Je kunt al genieten van een geheel schone gevel voor € 300 tot € 900.

Voegwerk: Het laten renoveren van je voegwerk kan ook voor een waardeverhoging van je huis zorgen. Zo accentueert een schaduwvoeg de horizontale lijnen van je huis en zorgt daarmee voor een unieke uitstraling. De totale kosten voor dit project bedragen € 1.400 tot € 1.800.

Langdurige bescherming: Om na het reinigen en vervangen van je voegwerk zo lang mogelijk te kunnen genieten van je gevel, is het belangrijk deze optimaal te beschermen. Het laten impregneren van je stenen en voegwerk zorgt voor een beschermlaagje over je gevel. Er zitten veel voordelen aan impregneren, want je energierekening zal er ook door dalen! Het reinigen, renoveren van je voegen en impregneren van je gevel kost in totaal € 3.200 à € 3.800.

Hoe ziet de prijsopbouw van gevelreiniging eruit?

gevelreiniging

Wat bepaalt de prijs van gevelreiniging?

Keuze 1: Methoden gevelreiniging

Het is belangrijk dat de juiste manier van reinigen wordt gekozen om het beste resultaat te behalen. Laat daarom een specialist altijd je gevel beoordelen door middel van een bezoek of foto. Hierdoor kan een specialist een keuze maken uit de verschillende opties:

MethodeGemiddele prijs per m2Kenmerken
Zandstralen€ 10 - € 20- straalmiddel wordt met hoge druk tegen je gevel gespoten.
- straalmiddel kan zacht zijn om beschadiging te voorkomen.
Stoomcleanen€5 - € 15- water verhit tot 150 graden.
- stoom lost vervuiling op.
Chemisch reinigen€ 5 - € 15- met een borstel wordt een chemisch of biologiosch middel op de gevel aangebracht.
- na inwerken wordt je gevel gereinigd met een hogedrukreiniger.

Keuze 2: Voegen

Naast het laten reinigen van je gevel kan de renovatie van je voegwerk ook voor een betere uitstraling zorgen. Slecht voegwerk laat niet alleen sneller water door maar kan ook schade aan je gevel veroorzaken. Het is dus belangrijk om dit goed bij te houden. Afhankelijk van het type voeg betaal je voor renovatie van de voegen ongeveer € 10 tot € 15 per vierkante meter.

Keuze 3: Impregneren

Is je gevel weer zo goed als nieuw door het nieuwe voegwerk en het reinigen? Bescherm het dan door het te laten impregneren. Impregneren, ook wel hydrofoberen genoemd, is het laten aanbrengen van een beschermende laag over je gevel. Hierdoor krijgt vocht geen kans en kun je langer genieten van de nieuwe uitstraling van je gevel. Het laten impregneren van je gevel kost € 6,50 tot € 15 per m².

Vind de beste deal

Heb je een duidelijk beeld gekregen van de verschillende mogelijkheden en kosten? Vraag dan vrijblijvend offertes aan om specifieke informatie over jouw project te krijgen. Binnen 2 minuten vraag je geheel gratis tot wel 6 verschillende offertes aan van specialisten bij jou in de buurt. Door het vergelijken van verschillende gevelreinigingsbedrijven is het mogelijk tot wel 40% te besparen. Wacht dus niet langer en ga voor de beste deal!

Homedeal bespaartips

Kwantumkorting

Het laten reinigen van een gevel is een project die je gemakkelijk met je buren kunt laten uitvoeren. Informeer daarom altijd naar de plannen van je buren. Het is voor een gevelreinigingsbedrijf lucratief om meerdere gevels op één locatie te reinigen. Doordat jij meerdere werkzaamheden aanbiedt kan er een kwantumkorting afgesproken worden.

De handige doe-het-zelver

Ben je handig en steek je graag je handen uit de mouwen? Overleg dan met een gevelreinigingsbedrijf wat je zelf aan voorwerk kunt doen. Vaak kun je al kleine voorbereidingen treffen waardoor je uiteindelijk minder arbeidskosten betaald. Ook is het mogelijk om zelf je gevel te reinigen of impregneren. Dit kun je echter het beste aan een specialist overlaten om teleurstellingen te voorkomen.

Hoe werkt het?
1
Beschrijf je project

Vertel ons waar je naar op zoek bent. Wat zijn je wensen?

2
Vergelijk vakspecialisten

Kom in contact en vergelijk offertes van vakspecialisten.

3
Kies jouw vakspecialist

Ga voor de vakspecialist die het best past bij jouw project.

4
Geniet van het resultaat

Deel het met anderen en laat een review achter.

Waarom Homedeal?
350.000

350.000 geplaatste opdrachten per jaar

2.000

Ruim 2.000 aangesloten vakspecialisten

169

169 verschillende vakgebieden