De beste ramenzetter deals
Ontvang offertes en bespaar tot 40%
 

Gratis en vrijblijvend

Homedeal.be Ramen Houten ramen

Houten ramen

Minimale kosten
€ 1.230
Gemiddelde kosten
€ 2.530
Maximale kosten
€ 6.800
Dit project kost gemiddeld tussen de
€ 2.070 - € 2.985

Wil je nieuwe houten ramen, omdat die beter isoleren dan de oude, of waren de oude ramen gewoonweg aan vervanging toe? En wil je meer weten over de mogelijkheden en prijzen? Zoek niet verder, want Homedeal heeft dit al voor je uitgezocht.

Wat zijn de houten ramen prijzen?

De prijs van houten ramen is vooral afhankelijk van de vraag of het een reparatie is of dat het hele raam moet worden vervangen. In de tabel staan verschillende projecten inclusief de gemiddelde prijzen. De prijzen zijn inclusief plaatsing en BTW.

ProjectGemiddelde prijzenUitleg
Reparatie van raam€300 - €500Enkele onderdelen vervangen
Vervangen van raam€2.000 - €3.500Inclusief glas
Nieuwe plaatsen en oude verplaatsen€3.500 - €5.000Nieuwe kan ook groter of kleiner zijn
Vraag hier gratis en vrijblijvend offertes aan en ontdek de exacte prijzen voor jouw situatie

Om de prijzen te verduidelijken volgen hier 3 situaties:

Goedkoopste

Het raam is beschadigd en je wil het laten maken. Het is niet nodig om het hele raam te vervangen, dus besluit je het te laten repareren. Er moeten 2 onderdelen vervangen worden. De vakman brengt hier ongeveer € 300 voor in rekening

Zelfde raam

Je raam is nodig aan vervanging toe en je besluit een zelfde houten raam te laten plaatsen. Inclusief plaatsing, BTW en afvoer van oude materialen kost dit je ongeveer € 2.000 tot € 3.500.

Vergroten van raam

Je wil een groter raam hebben, maar het huidige raam is nog wel goed. Je besluit om het huidige raam te verplaatsen en een grotere te plaatsen op die plek. Hierdoor valt er meer licht in je kamer. Deze verbouwing kost zo’n € 3.500 tot € 5.000.

Waaruit bestaat de prijs van houten ramen?

houten ramen

Kosten voor nieuwe ramen bestaan uit arbeids-, materiaal-, montage- en eventuele sloopkosten. Wil je besparen op de arbeidskosten? Vraag dan meerdere offertes aan om te vergelijken. Hiermee bespaar je tot wel 40% op de kosten. Op de materiaalkosten heb je zelf invloed door het maken van enkele prijsbepalende keuzes. Deze keuzes worden hieronder verder behandeld.

Welke keuzes bepalen de prijs?

Er zijn een aantal keuzes waardoor jij invloed hebt op de uiteindelijke prijs:

Keuze 1: Welk soort hout?

Bij de keuze voor hout heb je 2 kenmerken waar je rekening mee dient te houden, namelijk: duurzaamheid en toepassingsklasse. De duurzaamheid gaat van 1 (niet duurzaam) tot 5 (zeer duurzaam). Voor elke duurzaamheidsklasse zijn er vele soorten hout beschikbaar. De toepassingsklasse houdt rekening met warmte en blootstelling aan weersomstandigheden. Hierbij heb je de keuze tussen verwarmde of onverwarmde ruimtes en beperkte tot zware blootstelling. De prijs varieert sterk tussen de houtsoorten, maar een betere klasse is doorgaans ook duurder.

Keuze 2: Welk soort glas?

Er zijn verschillende soorten glas te kiezen voor in een nieuw raam. Van de soorten glas is HR++ isolatieglas de meest gekozen soort.

Soort glasIsolatieGemiddelde prijzen
Standaard dubbel glasMatig€65 - €80 per m²
HR glasVoldoende€75 - €90 per m²
HR++ glasGoed€85 - €100 per m²
HR+++ glasUitstekend€100 - €130 per m²

Keuze 3: Extra opties

Naast de noodzakelijke keuzes zijn er ook extra opties die je huis verrijken:

Extra optieGemiddelde prijzenVoordeel
VentilatieroostersKlein - €15
Groot - €60
Droge lucht zorgt voor minder kans op schimmels en rot
Veiligheidsglas€100 - €150Inbraakwerend en voorkomt ernstige ongelukken

Vind de beste deal

Wil je besparen op de aanschaf van je houten ramen? Vraag dan hier gratis en vrijblijvend tot wel 6 offertes aan van vakmannen bij jou in de buurt. Vergelijk de verschillende tarieven om tot wel 40% te besparen op de kosten. De offertes aanvragen duurt maar enkele minuten en binnen 48 uur heb je de offertes in huis. Vraag dus nu die offertes aan en bespaar!

Homedeal Bespaartips

Hergebruik je ramen

Wil je een groter of kleiner raam laten plaatsen, maar is het huidige nog goed? Kijk dan eens rond in je huis of er een raam van dezelfde maat is dat niet meer goed is. Heb je zo’n raam? Dan plaats je het goede raam op de plek van het raam dat aan vervanging toe is.

Doe het sloopwerk zelf

Moet er eerst een oud raam gesloopt worden voordat er een nieuwe geplaatst wordt? Bespaar dan kosten door het raam zelf te verwijderen. Zorg wel dat het glas eerst verwijderd wordt door een specialist, zodat je ernstige ongelukken voorkomt.

Kies voor HR++ glas

Wil je meer besparen in de toekomst? Kies dan voor HR++ glas in je ramen. Dit is het meest gekozen glas in Nederland. Per m² bespaar je hiermee zo’n 30m³ aan gas per jaar. In een jaar kan dit oplopen tot een besparing op je stookkosten van enkele honderden euro’s.

Hoe werkt het?
1
Beschrijf je project

Vertel ons waar je naar op zoek bent. Wat zijn je wensen?

2
Vergelijk vakspecialisten

Kom in contact en vergelijk offertes van vakspecialisten.

3
Kies jouw vakspecialist

Ga voor de vakspecialist die het best past bij jouw project.

4
Geniet van het resultaat

Deel het met anderen en laat een review achter.

Waarom Homedeal?
350.000

350.000 geplaatste opdrachten per jaar

2.000

Ruim 2.000 aangesloten vakspecialisten

169

169 verschillende vakgebieden