De beste ramenzetter deals
Ontvang offertes en bespaar tot 40%
 

Gratis en vrijblijvend

Homedeal.be Ramen Aluminium ramen

Aluminium ramen

Minimale kosten
€ 210
Gemiddelde kosten
€ 1.745
Maximale kosten
€ 4.460
Dit project kost gemiddeld tussen de
€ 1.430 - € 2.060

Ben je van plan aluminium ramen aan te schaffen, maar wil je eerst meer weten over de mogelijkheden en prijzen? Zoek dan niet verder, want Homedeal heeft de informatie die je zoekt overzichtelijk gemaakt.

Wat zijn de aluminium ramen prijzen?

De prijs voor aluminium ramen is grotendeels afhankelijk van het soort raam dat je wil laten plaatsen. In de tabel zijn de meest voorkomende prijzen voor aluminium ramen te vinden, met daarbij ook de voordelen die aluminium ramen bieden. Plaatsing, glas en BTW zijn bij de prijzen inbegrepen.

ProjectGemiddelde prijzenVoordelen aluminium ramen
Vast raam (1x1m)€420 - €500Geen groot onderhoud nodig
Draai- kiepraam (1x1m)€630 - 700Zeer sterk en licht dus geschikt voor grote raamoppervlaktes
Deurkozijn (0,8x230m)€1.500 - €2.200Binnen en buitenkant kunnen verschillen van kleur, zopast het bij elk interieur
Vraag hier gratis en vrijblijvend offertes aan en ontdek de exacte prijzen voor jouw situatie

De prijzen en mogelijkheden van de soorten projecten worden toegelicht aan de hand van 3 verschillende situaties:

Goedkoopste

Wil je aluminium ramen, maar wel relatief goedkoop? Kies dan voor een vast raam. Deze zijn het makkelijkste om te maken en te installeren, waardoor dit de goedkoopste optie is. Voor een vast raam van 1 bij 1 meter ligt de prijs tussen de € 420 en € 500.

Raam dat open of dicht kan

Wil je af en toe het raam open kunnen doen als het warm is? Kies dan voor een draai-kiepraam. Deze kan op 2 manieren geopend worden, namelijk via een kiepstand of door het raam open te draaien. Een draai-kiepraam van 1 m2 kost tussen de € 630 en € 700.

Deurkozijn vervangen

Wil je een nieuw deurkozijn, maar wil je ook weinig onderhoud, en een raam dat past bij zowel het exterieur als het interieur van je huis? Kies dan voor een aluminium deurkozijn. Hierbij heb je de keuze voor een bijpassende kleur aan de binnen- en aan de buitenkant. Een aluminium deurkozijn kost zo’n € 1.500 tot € 2.200.

Waaruit bestaat de aluminium ramen prijs?

aluminium ramen

Ramen prijzen zijn opgebouwd uit verschillende soorten kosten. Deze kosten zijn:

  • Arbeidskosten: de arbeidskosten van een raamspecialist zijn tussen de € 40 en € 70 euro per uur. Hierbij houdt de specialist rekening met de tijd die hij besteedt aan het plaatsen van je aluminium ramen. Wil je hierop besparen? Vraag dan via Homedeal meerdere offertes aan en vergelijk de tarieven. Zo vindt je de beste deal.
  • Sloopkosten: De sloopkosten zijn kosten die gebaseerd zijn op de tijd die een raamspecialist kwijt is aan het verwijderen van het oude raam.
  • Montagemateriaal: het materiaal dat de specialist gebruikt om je nieuwe raam te plaatsen heet het montagemateriaal. Ook voor het gebruik hiervan wordt een bedrag in rekening gebracht.
  • Materiaalkosten: de materiaalkosten zijn de kosten voor de ramen, eventueel inclusief glas. Je hebt zelf invloed op deze kosten door het maken van enkele prijsbepalende keuzes. De keuzes worden hieronder verder behandeld.

Welke keuzes hebben invloed op de prijs?

Zelf invloed uitoefenen op de prijs voor aluminium ramen is mogelijk door het maken van de volgende keuzes:

Keuze 1: Welk soort raam?

Zoals eerder behandeld zijn er verschillende soorten aluminium ramen:

  • Vast raam: Deze raam zit vast. Het is niet mogelijk dit raam te openen. Dit is het goedkoopste, want dit zijn standaard ramen en vereisen geen moeilijke installatie. Een vast raam is verkrijgbaar vanaf € 420.
  • Draai- kiepraam: Hier is het mogelijk het raam open te draaien of via een kiepstand te openen. Hierbij is het eventueel nog mogelijk een combinatie te maken van een vast raam en een gedeelte dat open kan. De draai- kiepramen zijn duurder dan de vaste ramen in verband met de moeilijkere constructie. Deze ramen heb je al vanaf € 630.
  • Deur: Aluminium ramen zijn erg sterk waardoor ook zware deuren makkelijk in een aluminium raam passen. Een aluminium deur raam is te krijgen vanaf € 1.500.

Keuze 2: Welk soort glas?

Wil je een raam laten plaatsen? Dan wil je er waarschijnlijk ook gelijk glas in. Er zijn verschillende soorten glas waar je in dat geval uit kiest. Hoe beter de isolatie vergeleken met het huidige glas, hoe meer je bespaart op de energierekening:

Soort glasIsolatieGemiddelde prijzen
Standaard dubbel glasMatig€65 - €80 per m²
HR glasVoldoende€75 - €90 per m²
HR++ glasGoed€85 - €100 per m²
HR+++ glasUitstekend€100 - €130 per m²

Keuze 3: Wel of geen ventilatieroosters?

Bij het laten plaatsen van nieuwe aluminium ramen heb je ook de keuze voor ventilatieroosters. Ventilatieroosters zorgen ervoor dat er frisse lucht in je huis komt. Deze lucht is droger dan de lucht in een afgesloten ruimte. Je bespaart zo op de stookkosten, omdat droge lucht sneller warm wordt dan vochtige lucht. Daarnaast zorgt de droge lucht er ook voor dat de kans op schimmels in huis drastisch wordt verminderd. Kleine ventilatieroosters zijn er vanaf €15 en grote roosters vanaf €60.

Vind de beste deal

Wil je nieuwe aluminium ramen laten installeren? Bespaar dan op je kosten door bij Homedeal meerdere offertes aan te vragen door het invullen van 1 formulier. Binnen 48 uur heb je offertes in huis van raamspecialisten uit je eigen buurt. Met de informatie die je dan in huis hebt, kies je eenvoudig de beste deal voor jezelf.

Homedeal Bespaartips

Bied je hulp aan

De tijd die een vakman bezig is met het project is ook bepalend voor de uiteindelijke prijs die je betaalt. Vraag eens of je hem kan helpen, bijvoorbeeld door materialen aan te geven of te helpen tillen. Dit bespaart de vakman tijd en jou geld.

Sloop het oude raam zelf

Ben je een beetje handig? Sloop dan het oude raam zelf. Zorg wel dat het glas eerst verwijderd wordt door een specialist met ervaring. Dit voorkomt ernstige ongelukken. Door het raam zelf te slopen zorg je ervoor dat de vakman minder tijd kwijt is.

Kies voor HR++ glas

Het meest besparen op de stookkosten doe je niet alleen met nieuwe ramen, maar vooral met het glas dat je er in laat zetten. Kies voor HR++ glas. Dit glas is het meest isolerend van alle glassoorten. Hiermee bespaar je zo’n € 30 per m² per jaar.

Hoe werkt het?
1
Beschrijf je project

Vertel ons waar je naar op zoek bent. Wat zijn je wensen?

2
Vergelijk vakspecialisten

Kom in contact en vergelijk offertes van vakspecialisten.

3
Kies jouw vakspecialist

Ga voor de vakspecialist die het best past bij jouw project.

4
Geniet van het resultaat

Deel het met anderen en laat een review achter.

Waarom Homedeal?
350.000

350.000 geplaatste opdrachten per jaar

2.000

Ruim 2.000 aangesloten vakspecialisten

169

169 verschillende vakgebieden