De beste ramenzetter deals
Ontvang offertes en bespaar tot 40%
 

Gratis en vrijblijvend

Homedeal.be Ramen Pvc ramen

Pvc ramen

Minimale kosten
€ 460
Gemiddelde kosten
€ 1.640
Maximale kosten
€ 3.480
Dit project kost gemiddeld tussen de
€ 1.350 - € 1.940

Je wil je ramen vervangen om je huis te verrijken. De huidige ramen hadden veel onderhoud nodig, dus wil je, net als de meeste mensen, pvc ramen. Maar je hebt nog geen compleet beeld van de mogelijkheden en prijzen van pvc ramen. Zoek dan niet verder, want Homedeal heeft het complete overzicht voor je samengesteld.

Wat kosten pvc ramen?

Ga je de oude ramen vervangen met nieuwe pvc ramen? Dan zijn de prijzen afhankelijk van het soort project. In onderstaande tabel staan een aantal verschillende projecten, met de gemiddelde prijzen inclusief btw en plaatsing, en enkele voordelen van pvc ramen.

ProjectGemiddelde prijzenVoordelen pvc ramen
Reparatie (1 uur, 1 monteur)€120 - €160Goedkoopste soort ramen
Vast raam€600 - €1.200Weinig onderhoudskosten
Draai- kiepraam€800 - €1.400Goede isolatie
Openslaande deuren€2.000 - €3.500Veel designs
Vraag hier gratis en vrijblijvend offertes aan en ontdek de exacte prijzen voor jouw situatie

De prijzen worden toegelicht aan de hand van 3 situaties:

Goedkoop

Je raam is licht beschadigd, maar het hele raam vervangen is erg duur en onnodig. Je besluit om het raam te laten repareren. Er komt 1 monteur langs en die is in een uur al klaar. De reparatie kost je ongeveer € 120 tot € 160.

Huidig kraam vervangen

Het huidige houten raam is niet goed meer en je besluit een nieuw pvc raam te laten plaatsen. Kies je voor een vast raam, dan ben je zo’n € 600 tot € 1.200 kwijt, terwijl je voor een draai- kiepraam rekening moet houden van een prijs die gemiddeld € 200 hoger is.

Luxe ramen

Je hebt op het moment een deur waar weinig licht doorheen komt, maar je wil graag openslaande deuren zodat je meer licht in huis hebt. Je kiest voor pvc ramen. De totale kosten voor je project bedragen ongeveer €2.000 tot €3.500.

Hoe zijn de pvc ramen prijzen opgebouwd?

pvc ramen

De prijzen van pvc ramen zijn opgebouwd uit meerdere kosten, namelijk: arbeidskosten, montagemateriaal, materiaalkosten en soms ook sloopkosten. Om makkelijk te besparen op de arbeidskosten, is het een goed idee om meerdere offertes aan te vragen en de verschillende tarieven te vergelijken. Montagemateriaal is een kostenpost waar geen invloed op uit te oefenen is. Moet er eerst nog wat gesloopt worden door de vakman? Dan brengt deze sloopkosten in rekening. De sloopkosten zijn afhankelijk van de hoeveelheid sloopwerk en de tijd dat de vakman er mee bezig is. Je hebt de meeste invloed op de materiaalkosten door middel van een aantal keuzes. Deze keuzes worden hieronder uitgebreid behandeld.

Welke keuzes zijn prijsbepalend?

Door het maken van enkele keuzes heb je zelf invloed op de prijs van pvc ramen:

Keuze 1: Soort project

Zoals al eerder aangegeven heeft het soort project een grote invloed op de uiteindelijke prijs. Is reparatie mogelijk of dient het hele raam vervangen te worden? Maak niet te snel de keuze voor vervanging van het hele raam. Dit is een dure investering. Vraag eerst het advies van een vakman over de mogelijkheden om onnodige kosten te voorkomen.

Keuze 2: Welk soort glas?

Wil je dat de vakman ramen inclusief glas levert? Dan heb je de keuze tussen verschillende soorten glas. Elk soort glas heeft een eigen mate van isolatie. Kies dus wat je het beste lijkt in jouw situatie:

Glas soortIsolatieGemiddelde prijzen
Standaard dubbel glasMatig€65 - €80 per m²
HR glasVoldoende€75 - €90 per m²
HR++ glasGoed€85 - €100 per m²
HR+++ glasUitstekend€100 - €130 per m²

Keuze 3: Extra opties

Je hebt ook keuzes die niet noodzakelijk zijn, maar je huis wel kunnen verrijken:

Extra optieGemiddelde prijzenVoordeel
VentilatieroostersKlein - €15
Groot - €60
Droge lucht in huis, verminder kans op schimmels en rot
Hor (60x60 cm)€65 - €90Houd ongewenste insecten buiten

Vind de beste deal

Vraag bij Homedeal gratis en vrijblijvend offertes aan van vakmannen uit je eigen buurt. Het offerteformulier heb je binnen enkele minuten ingevuld en binnen 2 dagen heb je meerdere offertes binnen. Vergelijk de tarieven en kies de beste optie voor jouw situatie. Het vergelijken scheelt tot wel 40% op de kosten. Dus wil je besparen? Vraag de offertes dan aan!

Homedeal Bespaartips

Doe het sloopwerk zelf

Het sloopwerk laten doen door de vakman is vaak sneller dan het zelf doen, maar hier betaal je wel extra voor. Om te besparen sloop je het oude raam zelf. Let op met het verwijderen van het glas. Heb je hier geen ervaring mee? Laat een specialist dan het glas verwijderen om ernstige ongelukken te voorkomen.

Help de vakman

Wel eens overwogen om de vakman te helpen tijdens het project? Dit bespaart tijd en daarmee ook arbeidskosten. De kleine dingen zijn daarbij het meest effectief. Geef bijvoorbeeld het materiaal of gereedschap aan. Overleg wel eerst met de vakman of het goed is dat je helpt.

Kies voor HR+++ glas

Het is geen directe besparing, maar de keuze voor HR+++ glas zorgt voor een besparing in de toekomst. Dit glas is het meest isolerend van alle soorten. Hierdoor bespaar je meer op de energiekosten. Het kost iets meer, zoals je eerder hebt gelezen, maar de hogere besparing zorgt ervoor dat je de extra kosten er snel uit hebt gehaald.

Hoe werkt het?
1
Beschrijf je project

Vertel ons waar je naar op zoek bent. Wat zijn je wensen?

2
Vergelijk vakspecialisten

Kom in contact en vergelijk offertes van vakspecialisten.

3
Kies jouw vakspecialist

Ga voor de vakspecialist die het best past bij jouw project.

4
Geniet van het resultaat

Deel het met anderen en laat een review achter.

Waarom Homedeal?
350.000

350.000 geplaatste opdrachten per jaar

2.000

Ruim 2.000 aangesloten vakspecialisten

169

169 verschillende vakgebieden