De beste ramenzetter deals
Ontvang offertes en bespaar tot 40%
 

Gratis en vrijblijvend

Homedeal.be Ramen Ramen berekenen

Ramen berekenen

Zijn jouw ramen toe aan vervanging en wil je een inschatting maken van de kosten? Lees hier alle tips voor het berekenen van de omvang van je ramen.

Horizontaal meten

Bereken ramen vanaf de buitenkant van het huis voor het nauwkeurigste resultaat. Meet op verschillende plekken de horizontale breedte van muur tot muur (boven, midden en onder), er zit mogelijk verschil in de breedte. Neem de kortste maat en trek hier 1 centimeter vanaf. Zo voorkom je dat het raam te groot is, ramen zetten namelijk uit (vooral kunststof). De ruimte tussen de muur en het raam wordt opgevuld met compriband, PUR-schuim of kit, dit verschilt per bedrijf.

Verticaal meten

Als de horizontale maat bekend is, is de verticale maat aan de beurt. Bereken de verticale lengte ook op meerdere plekken en neem de kortste lengte. Let op, als er een raamdorpel onder het raam zit, dan is de lengte 1 à 2 centimeter langer. Dit is afhankelijk van hoe ver de rand omhoog loopt in het huidige raam. Als je niet precies weet hoeveel centimeter de raamdorpels omhoog lopen, bereken de ramen dan van muur tot muur.

Nameten

Het is aan te raden de raamspecialist je ramen te laten nameten voordat je de ramen gaat bestellen. Als de maat van de ramen niet klopt, dan moeten de ramen worden aangepast/vervangen. Als de raamspecialist de verkeerde maat heeft berekend dan is de rekening voor hun, als jij verkeerde afmetingen hebt doorgegeven dan komt dit voor je eigen rekening en dat is zonde bij zo een investering.

Prijs ramen berekenen

Heb je een berekening gemaakt van de afmeting van je ramen, dan ben je vast benieuwd naar wat het laten plaatsen van een nieuw raam gemiddeld kost. Kijk daarvoor in onderstaand kostenoverzicht voor de gemiddelde prijzen per m².

Soort raamOppervlakteGem. prijs, incl. btw, montage en HR++ glas
Kunststof raam1 m²
€ 700 - € 800
Houten raam1 m²
€ 750 - € 900
Aluminium raam1 m²
€ 800 - € 950
Vraag hier gratis en vrijblijvend offertes aan en ontdek de exacte prijzen voor jouw situatie

Extra ramen berekenen tips

Ben je klaar met berekenen, dan hebben we nog de volgende 3 tips voor je:

  1. Stuur foto’s mee als je contact hebt met de specialist, zo krijgen specialisten een duidelijk beeld van de situatie en krijg jij een specifieker prijsvoorstel.
  2. Zoek een specialist die gratis je ramen komt berekenen, de verantwoordelijkheid voor de afmetingen ligt dan bij de raamspecialist.
  3. Wanneer de specialist langs komt, is dat het ideale moment om vragen te stellen, zorg ervoor dat je deze opschrijft, zodat je ze niet vergeet. Denk hierbij aan: garantie, levensduur materialen etc.

Vind de beste deal

Jij wilt natuurlijk goede ramen voor de beste prijs. De aanbieder met de beste prijs-kwaliteitverhouding spoor je eenvoudig op. Vraag gratis en vrijblijvend tot wel 6 offertes aan van raamspecialisten uit jouw buurt. Binnen 48 uur heb jij voldoende prijsinformatie in huis om goed te kunnen vergelijken. Door meerdere offertes op te vragen creëer je een sterke onderhandelingspositie en kan je tot wel 40% besparen op de kosten.

Hoe werkt het?
1
Beschrijf je project

Vertel ons waar je naar op zoek bent. Wat zijn je wensen?

2
Vergelijk vakspecialisten

Kom in contact en vergelijk offertes van vakspecialisten.

3
Kies jouw vakspecialist

Ga voor de vakspecialist die het best past bij jouw project.

4
Geniet van het resultaat

Deel het met anderen en laat een review achter.

Waarom Homedeal?
350.000

350.000 geplaatste opdrachten per jaar

2.000

Ruim 2.000 aangesloten vakspecialisten

169

169 verschillende vakgebieden