De beste isolatie deals
Ontvang offertes en bespaar tot 40%
 

Gratis en vrijblijvend

Homedeal.be Isolatie Spouwmuurisolatie prijs

Spouwmuurisolatie prijs

Minimale kosten
€ 750
Gemiddelde kosten
€ 1.250
Maximale kosten
€ 1.800
Dit project kost gemiddeld tussen de
€ 1.030 - € 1.480

Ben je, net als vele anderen, van plan om voor spouwmuurisolatie te kiezen, zodat je optimaal van je woning kunt genieten? Om de voorbereiding op deze aanpassing van je huis ook zorgeloos te laten verlopen heeft Homedeal voor jou de prijsinformatie verzameld.

Wat kost spouwmuurisolatie?

De gemiddelde spouwmuurisolatie prijs ligt rond de € 1.250. De prijs varieert afhankelijk van het type isolatiemateriaal (glaswol, steenwol, isolatiekorrels, PUR schuim) en het totale oppervlakte voor de spouwmuurisolatie. Bekijk in onderstaand kostenoverzicht de gemiddelde prijzen voor spouwmuurisolatie inclusief plaatsing.

Soort woning (opp)GlaswolSteenwolIsolatiekorrelsPUR schuim
Appartement
25m²
€200 - €300€250 - €350€300 - €400€500 - €600
Tussenwoning
65m²
€500 - €650€550 - €700€600 - €750€900 - €1.200
Hoekwoning
65m²
€650 - €800€700 - €850€750 - €900€1.100 - €1.400
2 onder 1 kap
100m²
€750 - €1.000€800 - €1.050€900 - €1.200€1.600 - €1.900
Vrijstaande woning
150m²
€1.150 - €1.300€1.200 - €1.400€1.400 - €1.600€2.300 - €2.600
Vraag hier gratis en vrijblijvend offertes aan en ontdek de exacte prijzen voor jouw situatie

Aan de hand van enkele situaties krijg je een beeld van welk materiaal voor jou de beste keuze is:

Het goedkoopste

Je bent op zoek naar de goedkoopste manier van spouwmuurisolatie voor in je appartement. Dan valt de keuze al gauw op isolatie met glaswol. Deze manier van isoleren is het meest voordelig, want het wordt al aangebracht voor een bedrag van ongeveer € 200. Glaswol wordt gemaakt van gerecycled glas en is daarmee tegelijkertijd een bewuste keuze.

Milieuvriendelijk, maar toch betaalbaar

Iedereen wil milieuvriendelijker leven, maar dat is vaak toch net wat duurder dan de minder milieuvriendelijke opties. Voor je spouwmuurisolatie is daar wel een middenweg in te vinden. Isolatiekorrels zijn milieuvriendelijk geproduceerd, maar toch goed betaalbaar. Voor je tussenwoning wordt de spouwmuurisolatie al toegepast vanaf ongeveer € 600.

Snel en makkelijk

Ben je op zoek naar een snelle en gemakkelijke oplossing voor de isolatie van je 2-onder-1-kap-woning? Kies dan voor PUR schuim. PUR is het duurste materiaal, maar daarentegen is er weinig tijd nodig voor het isoleren zelf. Ook verspreidt het zich uit zichzelf al goed in de spouw. Spouwmuurisolatie met PUR kost rond de € 1.600.

Hoe is de spouwmuurisolatie prijs opgebouwd?

spouwmuurisolatie prijs

De spouwmuurisolatie prijs bestaat uit arbeidskosten, machinekosten en materiaalkosten. De opbouw van de kosten voor spouwmuurisolatie zijn verschillend per keuze die je maakt. In de regel zullen de arbeidskosten het overgrote deel beslaan van de totaal prijs, maar er zijn uitzonderingen. Bijvoorbeeld bij het gebruik van PUR worden de materiaalkosten een relatief groter onderdeel van de prijs. Wat je dan wel in gedachten moet houden is dat het aantal arbeidsuren een stuk lager is bij het gebruik van dit materiaal. Hierdoor is de stijging van de totale kosten niet zo groot als je zou verwachten. Vraag offertes aan voor specifieke prijsinformatie speciaal voor jouw project.

Wat zijn de prijsbepalende keuzes?

Kies je voor een spouwmuurisolatie dan moet je enkele keuzes maken die direct invloed hebben op de prijs:

Keuze 1: Wel of geen spouwmuur?

Als je een spouwmuurisolatie wil laten uitvoeren is het natuurlijk wel van belang dat je een spouwmuur hebt. Is het nog niet helemaal duidelijk of jij die hebt? Ga dan na uit welk jaar je woning komt. Woningen van voor 1920 hebben meestal geen spouw. Woningen na 1988 hebben daarentegen vaak al wel geïsoleerde spouwmuren. Als je woning geen spouwmuur heeft dan is gevelisolatie zonder spouwmuur mogelijk. Prijzen hiervoor beginnen vanaf € 8.000.

Keuze 2: Soort materiaal

Elk materiaal heeft zo zijn voordelen. Wat de beste optie is, hangt af van de wensen die je hebt. Zo zijn steenwol en glaswol brandveiliger en meer geluidsdempend dan andere materialen. Kies je voor isolatiekorrels, dan kies je voor duurzaamheid en materiaal dat ook gebruikt kan worden bij een afwijkende gevel. PUR schuim is dan weer ideaal voor vochtbestrijding en een goede kierafdichting. Houd als rekenhulp de volgende prijzen aan:

MateriaalGemiddelde prijs per m²Top kenmerken
Glaswol€7,50Geluidsisolerend
Steenwol€8Brandveiligheid
Isolatiekorrels€9Duurzaamheid
PUR schuim€25Vochtbestrijding

Keuze 3: Combineren met meer isolatievormen

De totaalprijs voor spouwmuurisolatie wordt daarnaast bepaald door de vraag of je ook andere isolatievormen wil toepassen. Kies je ervoor om naast spouwmuurisolatie bijvoorbeeld ook vloerisolatie uit te laten voeren, dan wordt de totaalprijs hoger. Maar doordat de specialist maar 1 keer voorrijkosten hoeft te berekenen en efficienter kan werken, zullen de 2 projecten relatief gezien goedkoper worden. Daarnaast wordt je huis ook nog energiezuiniger.

Keuze 4: Extra optie

Er zijn ook extra opties mogelijk die niet zozeer noodzakelijk zijn, maar wel de aanpassingen aan je woning helemaal af kunnen maken:

Extra optieGemiddelde prijsVoordeel
Gevel impregneren€900Goed tegen vochtindringing
Ventilatieroostersklein - €15
Groot - €60
Betere ventilatie, huis sneller warm dus minder stookkosten
Centrale verwarming€6.000 (incl. radiatoren)Efficiëntste manier van verwarmen

Vind de beste deal

Dus wil je besparen, maar wel met een betrouwbare specialist in zee gaan? Vraag dan nu gratis en vrijblijvend meerdere offertes aan van specialisten bij jou in de regio en dat in maar 2 minuten van je tijd. Binnen 2 dagen heb je dan inzicht in de prijzen, zodat je de verschillende tarieven kunt vergelijken. Op die manier bespaar je tot wel 40% op de uiteindelijke kosten voor spouwmuurisolatie.

 

Homedeal Bespaartips

Vraag subsidie aan

Bijna elke gemeente geeft subsidie op spouwmuurisolatie. Vraag bij jouw gemeente na of ook voor jou deze subsidie aan te vragen is. Zo’n kans om te besparen laat je toch niet liggen?

Samen met de buren

Het is voor een specialist makkelijker en goedkoper om eenmalig te moeten rijden en dan meerdere projecten te doen. Ga eens bij de buren langs en informeer of zij ook interesse hebben in een (isolatie)klus.

Overleg met de specialist

Het is misschien mogelijk om wat voorwerk te doen om de specialist tijd en moeite te besparen. Dit zorgt er dan ook voor dat de prijs omlaag gaat. Dus overleg met jouw specialist om te horen wat jij kan doen.

Hoe werkt het?
1
Beschrijf je project

Vertel ons waar je naar op zoek bent. Wat zijn je wensen?

2
Vergelijk vakspecialisten

Kom in contact en vergelijk offertes van vakspecialisten.

3
Kies jouw vakspecialist

Ga voor de vakspecialist die het best past bij jouw project.

4
Geniet van het resultaat

Deel het met anderen en laat een review achter.

Waarom Homedeal?
350.000

350.000 geplaatste opdrachten per jaar

2.000

Ruim 2.000 aangesloten vakspecialisten

169

169 verschillende vakgebieden