De beste isolatie deals
Ontvang offertes en bespaar tot 40%
 

Gratis en vrijblijvend

Homedeal.be Isolatie Gevelisolatie

Gevelisolatie

Minimale kosten
€ 850
Gemiddelde kosten
€ 7.380
Maximale kosten
€ 13.000
Dit project kost gemiddeld tussen de
€ 6.050 - € 8.700

Je wilt een warm en goed geïsoleerd huis, maar veel warmte gaat verloren via de muren. Gevelisolatie houdt de warmte wel in huis. Dat is goed voor het milieu en voor je portemonnee. Om dit te verkrijgen moet er wel een investering gedaan worden. Homedeal heeft een overzicht gemaakt van de te verwachten kosten.

Wat kost gevelisolatie?

Gemiddeld kost gevelisolatie € 7.300, inclusief montage. Je hebt de keuze uit 3 type isolatie: spouwmuurisolatie (vanaf € 200), binnenmuur- (vanaf € 2.200) en buitenmuurisolatie (vanaf € 3.000). Spourmuurisolatie is het voordeligst (keuze uit diverse materialen). Bij Binnen- en buitenmuurisolatie wordt er gebruik gemaakt van isoleerplaten. Bekijk onderstaand kostenoverzicht voor de gemiddelde prijzen per gevelisolatie.

Soort woning (opp)BinnenmuurBuitenmuur
Appartement (25m²)€2.200 - €2.700€3.000 - €3.500
Tussenwoning (65m²)€6.000 - €7.000€8.000 - €9.000
Hoekwoning (65m²) €6.500 - €7.500€9.000 - €10.000
2 onder 1 kap (100m²)€9.000 - €11.000€12.000 - €14.000
Vrijstaand (150 m²)€14.000 - €16.000€18.000 - €22.000
Vraag hier gratis en vrijblijvend offertes aan en ontdek de exacte prijzen voor jouw situatie

Om je een beeld te geven van de kosten en mogelijkheden zijn er 3 situaties geschetst:

Het goedkoopste

Je woont in een hoekhuis, en je wilt meer isolatie laten aanbrengen. Je hoeft niet het duurste van het duurste, zo lang de isolatie maar effect heeft. Dan kies je voor binnenmuurisolatie. Hiermee wordt het huis goed geïsoleerd. Daarnaast dalen de stookkosten, blijft het aanzicht van het huis hetzelfde en werk je gelijk mee aan een beter milieu. Deze binnenmuurisolatie gaat je rond de €  6.500 kosten.

Meest besparend

Je hebt een mooie vrijstaande woning, maar de stookkosten zijn aan de hoge kant. Je wilt zoveel mogelijk besparen. Dan kies je voor het laten plaatsen van een buitenmuurisolatie, zodat de stookkosten dalen, maar ook de temperatuur in huis comfortabeler wordt. Buitenmuurisolatie laat je aanbrengen voor een bedrag van € 18.000.

Kleine woonruimte

Je woont in een appartement met een oppervlakte van 25m² en wilt gevelisolatie laten aanbrengen. Het appartement is al niet erg groot en daarom kies je voor buitenmuurisolatie, omdat er dan geen woonruimte verloren gaat. De kosten hiervan bedragen ongeveer € 3.000.

Waar bestaat de prijs uit?

gevelisolatie

De prijs voor de plaatsing van gevelisolatie bestaat uit de arbeidskosten, de machinekosten en de materiaalkosten. De prijzen van gevelisolatie bestaan voor het grootste gedeelte uit arbeidskosten. Deze kosten zijn ongeveer 60% van de totale kosten. Vergelijk meerdere offertes om daar op te kunnen besparen. Op de materiaalkosten heb je minder invloed, maar op de kosten van de afwerking heb je daarentegen wel invloed door het kiezen van het voor jou juiste materiaal.

Wat heeft invloed op de prijs?

Bepaalde keuzes die je moet maken hebben een directe invloed op de uiteindelijke prijs:

Keuze 1: Binnenmuur of buitenmuur?

Natuurlijk heeft de keuze tussen binnen- en buitenmuurisolatie invloed op de prijs, maar waar je misschien nog geen rekening mee gehouden hebt is dat voor een buitenmuurisolatie een vergunning nodig is, en zo’n vergunning kost ook geld. De exacte kosten hiervan zijn op te vragen bij je eigen gemeente.

Keuze 2: Soort afwerking

Kies je voor buitenmuurisolatie dan moet er ook een keuze gemaakt worden wat betreft de afwerking aan de buitenkant. Hier zijn meerdere mogelijkheden voor:

  • Sierpleister: Sierpleister is een veelgebruikte afwerking. Met sierpleister worden ook vaak stukken extra geaccentueerd, bijvoorbeeld door een andere kleur. Hier krijg je een unieke gevel van. Wel vergt pleister meer onderhoud dan gevelbekleding.
  • Steenstrips: Heb je liever het robuuste uiterlijk van baksteen? Dan heb je de mogelijkheid te kiezen voor steenstrips. Deze strips hebben het uiterlijk en de kwaliteiten van baksteen, maar zijn ongeveer de helft dunner. Hierdoor is het mogelijk deze te plaatsen zonder de fundering te verbreden en de kozijnen blijven op dezelfde plek.
  • Bakstenen: Je hebt ook de keuze voor gewone bakstenen. Deze eisen vaak wel een verbreding van de fundering en een verplaatsing van de kozijnen, omdat deze anders te ver naar achteren in de muur zitten. Deze optie wordt vrijwel alleen gekozen in het geval van een grondige renovatie, want het is een erg arbeidsintensieve oplossing en daarnaast heb je er meer hinder van.
  • Andere mogelijkheden: Andere veelgebruikte gevelbekledingen zijn houten planken, kunststof platen en vezelcement platen. De houten planken geven je huis een natuurlijkere uitstraling en past goed bij een huis met tuin. De kunststof platen zorgen voor een strakke afwerking en vergen maar weinig onderhoud. Ook de vezelcement platen hebben niet veel onderhoud nodig en daarnaast zorgen deze voor een zakelijke uitstraling.

Keuze 3: Extra opties

Naast voorgaande keuzes zijn er ook niet-noodzakelijke opties die je kan kiezen:

Extra optieGemiddelde prijzenVoordeel
Radiatorfolie€17 per radiatorWarmte weerkaats terug het huis in ipv via gevel naar buiten
Gevel impregneren€900Vochtbestrijding, voorkomt schimmels
Ventilatieroostersklein - €15
groot - €60
Droge lucht in huis, sneller warm dus minder stookkosten

Vind de beste deal

Bespaar tot 40% op de kosten voor gevelisolatie door gratis en vrijblijvend meerdere offertes van specialisten in je eigen regio aan te vragen. Binnen 48 uur ontvang je de verschillende offertes en kun je de verschillende tarieven vergelijken en beslissen wat het beste bij jouw situatie past. Dus vergelijk die offertes en vind de beste deal voor gevelisolatie.

Homedeal Bespaartips

Vergeet de bijkomende kosten niet

Denk goed na over de soort van gevelisolatie die je wilt laten plaatsen. Zo moet er voor een buitengevelisolatie een vergunning aangevraagd worden vanwege het feit dat het aanzicht van het huis dan veranderd.

Let op het effect van de isolatie

Verwacht je maar een kleine mindering in energiekosten dan is de terugverdientijd langer en haal je uit een binnenmuurisolatie veel sneller voordeel. Verwacht je een sterke daling in energiekosten dan zal de terugverdientijd veel korter zijn en haal je op de lange termijn veel meer voordeel uit een buitenmuurisolatie.

Combineer meerdere projecten

Laat je gevel niet alleen isoleren, maar bijvoorbeeld ook impregneren of reinigen. Door deze projecten te combineren wordt het relatief voordeliger voor je. Impregneren zorgt ervoor dat er minder vocht in huis komt en heeft zo ook invloed op de stookkosten.

Ga na of je subsidie krijgt

Voor isolatieprojecten geven veel gemeentes subsidie. Controleer altijd bij je eigen gemeente wat daar de subsidies zijn en of je er in aanmerking voor komt. Zo bespaar je tot wel 10% op de kosten. Zo’n kans laat je niet lopen, toch?

Hoe werkt het?
1
Beschrijf je project

Vertel ons waar je naar op zoek bent. Wat zijn je wensen?

2
Vergelijk vakspecialisten

Kom in contact en vergelijk offertes van vakspecialisten.

3
Kies jouw vakspecialist

Ga voor de vakspecialist die het best past bij jouw project.

4
Geniet van het resultaat

Deel het met anderen en laat een review achter.

Waarom Homedeal?
350.000

350.000 geplaatste opdrachten per jaar

2.000

Ruim 2.000 aangesloten vakspecialisten

169

169 verschillende vakgebieden