De beste isolatie deals
Ontvang offertes en bespaar tot 40%
 

Gratis en vrijblijvend

Homedeal.be Isolatie Glaswol isolatie

Glaswol isolatie

Glaswol isolatie is een goede manier om je woning mee te laten isoleren en dat is niet voor niets. Zo is de isolatiewaarde van glaswol erg hoog, is het materiaal brandveilig en ook nog eens relatief goedkoop. Ben je van plan om glaswol te laten plaatsen? Dan is het natuurlijk fijn om te weten hoeveel dit gaat kosten. Hier vind je alle belangrijke informatie op een rijtje.

Wat kost glaswol isolatie?

De glaswol isolatie prijs voor een gemiddelde woning ligt tussen de €4.100 en €5.500. Dit zijn de kosten wanneer je je volledige woning wilt isoleren, inclusief de spouwmuren, vloeren, plafonds en het dak. Uiteraard vallen de kosten lager uit wanneer je alleen je muren, vloer of het dak laat isoleren. Ook liggen de vloerisolatie prijzen lager dan de gemiddelde dakisolatie prijzen, omdat hier minder werk voor nodig is. Bekijk het onderstaande overzicht per type isolatie.

Type isolatieGemiddelde prijs
(inclusief plaatsing en btw)
Spouwmuur€ 800 - € 1.300
Vloer€ 1.300 - € 1.600
Dak€ 2.000 - € 2.600

Vraag hier gratis en vrijblijvend offertes aan en ontdek de exacte prijzen voor jouw situatie.

Glaswol isolatie

Wat is glaswol isolatie?

Glaswol is een isolatiemateriaal dat bestaat uit een combinatie van zand en gerecycled glas en staat daarom ook wel bekend als minerale wol. Door glas te smelten, ontstaat er een speciale isolatiewol. Wanneer je glaswol gebruikt, is dit materiaal bijna altijd voorzien van een zogenaamde spijkerflens. Dit is een aluminium strip in de meest gevallen ook functioneert als dampdichte folie of dampremmende folie. Dit folie voorkomt dat het glaswol in aanraking komt met water, waardoor de isolatiewaarde optimaal blijft. De grote voordelen van glaswol isolatie zijn daarnaast dat het ontzettend weinig weegt, ook geluiddempend is en het brandveilig is.

Waar gebruik je glaswol isolatie?

Glaswol isolatie is op verschillende manieren te gebruiken in je woning. Het is zelfs mogelijk om het grootste deel van je woning te isoleren met behulp van glaswol isolatie. Bekijk hieronder de isolatiemogelijkheden van glaswol isolatie.

1. Spouwmuren

Glaswol is een populair middel om je spouwmuren mee te isoleren. Dit is de ruimte tussen je binnen- en buitenmuur waar meestal veel warmte verloren gaat. Woningen die voor 1980 gebouwd zijn, hebben vaak nog geen spouwmuur isolatie. Door deze ruimte te vullen met materiaal dat geen lucht doorlaat, bespaar je veel op je stookkosten. Bekijk hieronder de gemiddelde prijs van spouwmuurisolatie.

Type isolatieGemiddelde kosten
(inclusief plaatsing en btw)
Spouwmuur€ 8 - € 10 m²

2. Vloer

Ook je vloer is te isoleren met behulp van glaswol. Dit zorgt er niet alleen voor dat er minder koude lucht via de vloer in je woning komt. Glaswol is namelijk ook geschikt voor akoestische demping, waardoor lopen op een houten vloer minder herrie maakt.

Type isolatieGemiddelde kosten (inclusief plaatsing en btw)
Vloer€ 10 - € 12 per m²

3. Dak

Een geïsoleerd dak is ontzettend belangrijk wanneer je een zuinigere en duurzamere woning wilt creëren. Glaswol is geschikt voor het isoleren van daken, ook wanneer ze schuin of hellend zijn. Dakisolatie is het duurste soort isolatie, omdat het veel werk kost om te plaatsen.

Type isolatieGemiddelde kosten
(inclusief plaatsing en btw)
Dak€ 15 - € 25 per m²

Glaswol isolatie in vergelijking met andere isolatie

Ga je je woning isoleren? Dan zijn er verschillende materialen om uit te kiezen. Door isolatiemateriaal te vergelijken, is het mogelijk om het materiaal uit te zoeken dat het beste bij jouw budget en woning past. Bekijk hieronder alle informatie over verschillende soorten isolatie in vergelijking met glaswol isolatie.

Type isolatieKostenVoordelenNadelen
Glaswol€ 8 per m²Erg goedkoop, makkelijk in gebruik en goede isolatiewaardeKan irriteren tijdens het installeren en niet geschikt voor erg smalle spouwmuren
EPS (Tempex)€ 10 per m²Licht materiaal en recyclebaarLastig om mee te werken, slecht in het dichten van hoeken en naden
Steenwol€ 8 per m²Goede geluiddemper, schimmelt niet en is recyclebaarNiet geschikt voor smalle spouwmuren
Pir€ 12 per m²Licht materiaal dat ideaal is voor vochtige ruimtesIs niet milieuvriendelijk wegens schadelijke chemicaliën bij productie
Pur€ 25 per m²Sluit naden en kieren perfect afHoge prijs

Glaswol isolatie prijzen

Hoe gaat het plaatsen van glaswol isolatie in zijn werk?

Het plaatsen van glaswol isolatie vereist een aantal stappen. Bekijk het onderstaande overzicht hoe de vakspecialist te werk gaat.

Stap 1: Plaatsing voorbereiden

Voordat de vakspecialist begint met het installeren van de glaswol isolatie, Controleert hij eerst de tussenruimtes. Bij spouwmuurisolatie doet hij dit door kleine gaatjes te boren. Via deze gaatjes bekijkt hij de tussenruimtes van je woning. Hierbij controleert hij of de spouwmuur breed genoeg is, maar controleert hij ook of er al andere isolatie in de woning is geplaatst. Bij vloer- en dakisolatie verwijdert de vakspecialist de afwerking en controleert hij of er al isolatiemateriaal aanwezig is. Is de ruimte tussen je muren, dak of onder de vloer helemaal vrij? Dan plaatst hij de glaswol isolatie.

Stap 2: Bescherming tegen glaswol

Glaswol is een veilig isolatiemateriaal, maar het moet wel voorzichtig behandeld worden tijdens het installeren. Glaswol bestaat uit glassplinters die irritatie veroorzaken aan de huid en ogen. De vakspecialist trekt daarom beschermende kleren aan. Na de installatie maakt hij de ruimte ook goed schoon, zodat er geen deeltjes achterblijven.

Stap 3: Plaatsing

Het plaatsen van het glaswol gebeurt op twee verschillende manieren. Wanneer je een nieuwe woning laat isoleren, plaatst de vakspecialist platen glaswol aan de binnenzijde van je muren, vloer of dak. Vervolgens wordt de rest van de muur of het plafond afgewerkt, waardoor je de isolatie niet ziet zitten. Wil je een bestaande woning voorzien van glaswol isolatie? Dan is het mogelijk om speciale vlokken van glaswol te gebruiken. Via een klein gaatje blaast de vakspecialist deze vlokken tussen je muur, waardoor er geen grote verbouwing nodig is.

Glaswol isolatie tips

1. Bekijk premies en kortingen

De Rijksoverheid probeert het isoleren van woningen zoveel mogelijk te stimuleren. Daarom geldt er nu een korting op de btw-tarieven voor glaswol isolatie. Heb je een woning die ouder is dan twee jaar? Dan maak je gebruik van het btw-tarief 9% voor de glaswol isolatie en de installatie. Daarnaast zijn er veel gemeentes die je tegemoet komen wanneer je je woning zuiniger maakt. Ga dus altijd na of je recht hebt op een premie voor isolatie, zodat je voordeliger uit bent.

2. Isoleer samen met je buren

Hebben je buren die ook geïnteresseerd zijn in glaswol isolatie? Onderzoek dan om jullie woningen samen te isoleren. Dit scheelt namelijk aanzienlijk in de prijs, aangezien er minder arbeidsuren en machinekosten nodig zijn om één groot project uit te voeren.

3. Isoleer je woning optimaal

Je haalt het meeste voordeel uit glaswol isolatie wanneer je je woning ook op andere manieren laat isoleren. Denk hierbij aan verschillende extra opties, zoals het isoleren van je verwarmingsbuizen, het plaatsen van radiatorfolie of het aanleggen van speciale ventilatieroosters die de temperatuur in je woning extra goed reguleren. Deze kleine aanpassingen kosten weinig en leveren je extra besparing op.

Extra isolatieGemiddelde kosten (inclusief btw)
Verwarmingsbuizen isolatie€ 3 per meter
Radiatorfolie€ 17 per radiator
Ventilatieroosters € 15 - € 65 per stuk

Vind de beste deal

Haal het maximale uit de isolatie in huis en kies voor glaswol isolatie. Zo hou je je huis lekker warm in de winter en zorg je ‘s zomers voor een heerlijk koel huis. Vraag gratis en vrijblijvend offertes aan van verschillende isolatie specialisten bij jou in de buurt. Je ontvangt binnen twee werkdagen de offertes en daarna start je met het vergelijken. Kies voor de vakspecialist met de aantrekkelijkste prijs voor jouw isolatie project.

Hoe werkt het?
1
Beschrijf je project

Vertel ons waar je naar op zoek bent. Wat zijn je wensen?

2
Vergelijk vakspecialisten

Kom in contact en vergelijk offertes van vakspecialisten.

3
Kies jouw vakspecialist

Ga voor de vakspecialist die het best past bij jouw project.

4
Geniet van het resultaat

Deel het met anderen en laat een review achter.

Waarom Homedeal?
350.000

350.000 geplaatste opdrachten per jaar

2.000

Ruim 2.000 aangesloten vakspecialisten

169

169 verschillende vakgebieden