De beste isolatie deals
Ontvang offertes en bespaar tot 40%
 

Gratis en vrijblijvend

Homedeal.be Isolatie Dakisolatie prijzen

Dakisolatie prijzen

Minimale kosten
€ 900
Gemiddelde kosten
€ 2.720
Maximale kosten
€ 4.800
Dit project kost gemiddeld tussen de
€ 2.230 - € 3.200

Je wilt een lagere rekening voor energiekosten, dus je hebt besloten om dakisolatie te laten aanbrengen. Dakisolatie is namelijk de beste manier om warmteverlies tegen te gaan. Wat je alleen nog niet weet is hoeveel je dat gaat kosten. Homedeal heeft daarom de dakisolatie prijzen voor jou in een compleet overzicht gezet.

Wat zijn de dakisolatie prijzen?

Je hebt besloten om dakisolatie aan te laten brengen, en dan? De volgende stap is het bekijken van de mogelijkheden. Je hebt 4 manieren van dakisolatie met elk een eigen prijs. Ga altijd eerst na of dakisolatie wel mogelijk is. Huizen van na 1980 hebben vaak al dakisolatie. De gemiddelde prijzen zijn op basis van een standaard rijtjeshuis met een dakoppervlakte van 55 m².

DakisolatieGemiddelde prijzen
Binnenzijde schuindak (koud dak)€1.500 - €2.500
Buitenzijde schuindak (warm dak)€3.500 - €4.500
Plat dak€3.000 - €4.000
Zoldervloer€1.000 - €2.000
Vraag hier gratis en vrijblijvend offertes aan en ontdek de exacte prijzen voor jouw situatie

Afhankelijk van de wensen die je hebt zijn dit de kosten:

Het goedkoopste

Je hebt wel een zolder maar die wordt eigenlijk niet gebruikt als leefruimte. Op het moment wordt die wel verwarmd, maar dat is dus eigenlijk niet nodig. Daarom besluit je om zoldervloer isolatie aan te laten brengen. Hierdoor gaat de warmte niet meer via het dak weg en wordt je zolder niet meer verwarmd. Deze isolatie gaat je rond de € 1.000 kosten.

Het meest beschermend

Je laat je schuine dak isoleren, want er is daar veel warmteverlies. Daarbij kies je voor een isolatie aan de buitenkant, ook wel de warm dak methode genoemd, want zo wordt ook de dakconstructie beschermd tegen kou en vocht. Dit laat je dan doen voor ongeveer € 3.500.

Prijs/effectiviteit

Je wilt een betaalbare manier van isoleren, maar wel met een grote effectiviteit. Dan is het isoleren van de binnenzijde van je dak een goede keuze. Dit is betaalbaar en levert een fraaie besparing op stookkosten op tot € 400 per jaar. Daarnaast is je zolder nog gewoon geschikt als leefruimte. De prijs hiervoor is ongeveer € 1.500.

Hoe zijn dakisolatie prijzen opgebouwd?

Dakisolatie donut

De prijzen voor het aanbrengen van dakisolatie zijn gebaseerd op 3 onderdelen, namelijk: arbeidskosten, machinekosten en materiaalkosten. Materiaalkosten zijn maar een klein deel van de totale kosten. De rest bestaat uit arbeidskosten en machinekosten. Door offertes aan te vragen en prijzen van isolatiespecialisten met elkaar te vergelijken, kun je hier aanzienlijk op besparen, tot wel 40%. Op de materiaalkosten bespaar je door onderstaande keuzes te maken.

Welke keuzes hebben invloed op de prijs?

Zelf heb je invloed op de prijs door de keuzes die je maakt. Die keuzes zijn voor je beschreven:

Keuze 1: Soort materiaal

Voor de isolatie van je dak zijn er meerdere mogelijkheden wat betreft materiaal. Elk materiaal heeft zijn eigen top kenmerken en prijs.

MateriaalGemiddelde prijzenTopkenmerkGeschikt voor
EPS€20 per m²BrandveiligheidSchuin dak, plat dak
PUR€25 per m²DuurzaamheidZoldervloer
PIR€25 per m²VochtbestrijdingSchuin dak, plat dak
Glaswol€7,50 per m²GeluidsisolatieSchuin dak binnenzijde, plat dak, zoldervloer

Keuze 2: Zoldervloer of dak?

Je hebt natuurlijk een dak, maar ook een zoldervloer. Welke ga je dan isoleren? Wat is de beste optie? Dat is geheel afhankelijk van wat jij wilt. Gebruik je de zolder als leefruimte dan is het natuurlijk niet lekker als je deze ruimte niet kunt verwarmen. Dan kies je dus voor een isolatie van het dak zelf. Is de zolder niet meer dan een opbergruimte en kom je er vrijwel nooit of zelfs helemaal niet dan kies je voor zoldervloer isolatie, want het werkt goed, maar is een stuk goedkoper. Het verschil tussen een zoldervloerisolatie en isolatie van het dak is € 500 tot € 2.000.

Keuze 3: Plat dak, welke manier?

Heb je een plat dak en ga je dat laten isoleren? Dan heb je nog verschillende manieren om de isolatie te laten plaatsen: aan de binnenkant of aan de buitenkant. Aan de binnenkant isoleren wordt afgeraden, omdat als dit niet geheel goed wordt gedaan, de kans op houtrot vergroot. Die manier laten we dan ook buiten beschouwing.

Isolatiewijze plat dakWaarom?
Dakbedekking op isolatiemateriaalBeste isolatieresultaat
Isolatiemateriaal op dakbedekkingBeste keus bij dakterras

Keuze 4: Extra opties

Naast de isolatie van het dak zelf zijn er ook nog extra opties die het overwegen waard zijn:

Extra optieGemiddelde prijzenVoordeel
Dakpannen vervangen€4.000Frisse uitstraling, jarenlang beschermd tegen weersomstandigheden
VentilatieroostersKlein - €15
Groot - €60
Drogere lucht in huis dus minder kans op schimmels en rotting

Vind de beste deal

Je wil dus dakisolatie aan laten brengen om te besparen op stookkosten of voor een warmere woning. Vraag dan nu meerdere offertes gratis en vrijblijvend aan en vergelijk de prijzen. Door maar 2 minuten van je tijd in te zetten komen de offertes binnen 48 uur naar je toe. Vergelijken zorgt voor een tot wel 40% goedkoper project. Wie wil dat nou niet?

Homedeal Bespaartips

Combineren van projecten

Ga eens na of er nog meer projecten zijn die je gedaan wil hebben. Door het combineren van projecten bespaart de specialist tijd en kosten. Hierdoor worden de projecten relatief goedkoper, want deze besparing wordt dan doorgerekend naar jouw rekening.

Samen met de buren

Heb je zelf geen extra project dan hebben de buren die misschien wel. Ook op deze manier is de specialist goedkoper uit en daardoor gaat de prijs die jij moet betalen omlaag.

Overleg met de specialist

Meestal kan je van tevoren al wat doen om de specialist tijd te besparen en jezelf dus kosten. Zo kan je denken aan het leeg halen van de zolder. Dus overleg met de specialist om erachter te komen wat jij kan doen.

Hoe werkt het?
1
Beschrijf je project

Vertel ons waar je naar op zoek bent. Wat zijn je wensen?

2
Vergelijk vakspecialisten

Kom in contact en vergelijk offertes van vakspecialisten.

3
Kies jouw vakspecialist

Ga voor de vakspecialist die het best past bij jouw project.

4
Geniet van het resultaat

Deel het met anderen en laat een review achter.

Waarom Homedeal?
350.000

350.000 geplaatste opdrachten per jaar

2.000

Ruim 2.000 aangesloten vakspecialisten

169

169 verschillende vakgebieden