Vergelijk loodgieter offertes
Ontvang offertes en bespaar tot 40%
 

Gratis en vrijblijvend

Homedeal.be Loodgieter Service loodgieter

Service loodgieter

Een loodgieter is een vakspecialist die gespecialiseerd is in het installeren, repareren en onderhouden van leidingsystemen. Denk hierbij aan waterleidingen, gasleidingen en het sanitair. Loodgieter services zijn essentieel voor een goed functionerend huis. Heb je een lekkage, verstopping of een defecte boiler? Een loodgieter staat voor je klaar. In dit artikel ontdek je welke service een loodgieter biedt, wat de kosten zijn en krijg je antwoord op veelgestelde vragen.

Waarom is een loodgieter service belangrijk? 

Een loodgieter is van onschatbare waarde voor elk huishouden. Zonder de service van een loodgieter kunnen kleine problemen zoals een lekkende kraan of een verstopte afvoer uitgroeien tot grote schadeposten. 

Loodgieters zorgen ervoor dat je water- en gasleidingen veilig en efficiënt functioneren. Ze kunnen snel reageren op noodgevallen, zoals een gesprongen leiding of een gaslek, en voorkomen zo verdere schade en gevaar. 

Bovendien zorgen ze voor het regelmatig onderhoud van je systemen, wat de levensduur van je installaties verlengt en helpt om onverwachte kosten te vermijden.

Vrouw maakt gebruik van de service van een loodgieter
Kom in contact met de beste vakspecialisten uit je regio.

Voor welke service kan je een loodgieter inschakelen?

Een loodgieter biedt een breed scala aan diensten die essentieel zijn voor het onderhoud en de veiligheid van je huis. Hier volgen de belangrijkste soorten loodgieter services:

Watergerelateerde loodgieter service

 1. Installatie van waterleidingen en kranen: of je nu een nieuwe keuken installeert of je badkamer renoveert, een loodgieter kan je helpen bij het aanleggen van nieuwe waterleidingen en het installeren van kranen.
 2. Reparatie van lekkages en verstoppingen: dit zijn veelvoorkomende problemen die snel aangepakt moeten worden om verdere schade te voorkomen. Een loodgieter kan snel een verstopping of waterlek opsporen en verhelpen.
 3. Installatie en onderhoud van boilers: een goed functionerende boiler is essentieel voor warm water in huis. Een loodgieter kan nieuwe boilers installeren en bestaande systemen onderhouden om een constante warmwatervoorziening te garanderen.

Gasgerelateerde loodgieter service

 1. Installatie van gasleidingen: voor de professionele installatie van gasfornuizen, kachels of andere gasgestookte apparaten is de expertise van een loodgieter vereist om ervoor te zorgen dat alles veilig en volgens de regels wordt aangesloten.
 2. Reparatie van gaslekken: gaslekken kunnen zeer gevaarlijk zijn. Een loodgieter kan gaslekken snel en veilig opsporen en repareren, waardoor jouw veiligheid gewaarborgd blijft.
 3. Onderhoud van gasboilers en fornuizen: regelmatig onderhoud van de gasketel of andere gasgestookte apparaten voorkomt storingen en verhoogt de veiligheid in huis.

Nooddiensten

 1. 24/7 nooddiensten voor een ernstige lekkage of verstopping: een loodgieter staat altijd paraat voor noodsituaties, zoals ernstige lekkages of verstoppingen die direct aandacht vereisen.
 2. Snel herstel bij waterschade: bij waterschade is snel handelen cruciaal om verdere schade te voorkomen. Een loodgieter kan de oorzaak van de schade verhelpen en helpen bij het herstel.

Onderhoud en inspectie

 1. Regelmatig onderhoud van leidingen en systemen: preventief onderhoud kan problemen voorkomen voordat ze ernstig worden. Een loodgieter kan regelmatig je leidingen en systemen controleren en onderhouden.
 2. Inspectie voor preventieve zorg en veiligheid: Door periodieke inspecties uit te laten voeren, kun je potentiële problemen vroegtijdig opsporen en aanpakken, wat de veiligheid en efficiëntie van je huis verhoogt.

Wat kost een loodgieter service? 

De kosten van een loodgieter service lopen uiteen van gemiddeld € 20 tot € 1.800. Je kunt hierbij rekening houden met een uurtarief van € 40 tot € 70. Er zijn een aantal factoren die invloed hebben op deze loodgieter prijs

 • Type dienst en complexiteit: De aard van het project speelt een grote rol in de prijsbepaling. Simpele reparaties zoals een lekkende kraan zullen minder kosten dan het vervangen van een complete waterleiding of de professionele installatie van een nieuwe boiler. Ook binnen een bepaalde soort dienst kunnen de prijzen variëren. De ontstoppingsdienst prijzen kunnen bijvoorbeeld erg uiteenlopen, afhankelijk van de ernst van de verstopping en de gebruikte technieken.
 • Tijdstip van de dienst (reguliere uren vs. nooddiensten): diensten die buiten de reguliere werktijden worden uitgevoerd, zoals in het weekend of ’s nachts, zullen doorgaans duurder zijn. Nooddiensten worden vaak met een toeslag in rekening gebracht vanwege de urgentie.
 • Locatie en bereikbaarheid: de locatie van je woning kan ook invloed hebben op de kosten. Loodgieters in stedelijke gebieden kunnen hogere tarieven hanteren dan in landelijke gebieden. Bovendien kan de bereikbaarheid van de locatie binnen je huis (bijvoorbeeld een moeilijk bereikbare leiding) extra kosten met zich meebrengen
 • Materiaalkosten: de kosten van benodigde materialen zoals leidingen, kranen, en boilers kunnen sterk variëren. Kwaliteit en merk van de materialen spelen hierbij een rol.
Kom in contact met de beste vakspecialisten uit je regio.

Veelgestelde vragen

Wat is een normale prijs voor een loodgieter?

De kosten voor een loodgieter service kan sterk variëren, maar gemiddeld betaal je tussen de € 40 en € 70 per uur. Dit tarief kan hoger zijn voor nooddiensten of complexe projecten. Voor kleinere projecten zoals een wc ontstoppen, betaal je meestal een vast bedrag dat kan variëren van € 50 tot € 150. Het is altijd verstandig om meerdere offertes aan te vragen en prijzen te vergelijken om een goed beeld te krijgen van wat redelijk is.

Hoeveel betaal je een loodgieter per uur?

Een loodgieter rekent gemiddeld tussen de € 40 en € 70 per uur voor zijn service. Dit tarief is afhankelijk van de ervaring van de loodgieter, de complexiteit van het project, en de locatie. Nooddiensten, die buiten de reguliere werktijden plaatsvinden, kunnen hogere uurtarieven hebben, vaak met een toeslag. Het is handig om van tevoren te vragen naar het uurtarief en eventuele extra kosten om verrassingen te voorkomen.

Hoe kom ik aan een betrouwbare loodgieter?

Het vinden van een betrouwbare loodgieter begint met het vragen om aanbevelingen van vrienden, familie of buren. Daarnaast kun je online recensies lezen op platforms zoals Google, Yelp, of gespecialiseerde websites voor loodgieters. Let op de consistentie van positieve feedback en vermijd loodgieters met veel negatieve beoordelingen. Vraag altijd om een schriftelijke offerte en controleer of de loodgieter verzekerd is en garanties biedt op het werk. Dit geeft je extra zekerheid en bescherming mocht er iets misgaan.

Hoe werkt het?
1
Beschrijf je project

Vertel ons waar je naar op zoek bent. Wat zijn je wensen?

2
Vergelijk vakspecialisten

Kom in contact en vergelijk offertes van vakspecialisten.

3
Kies jouw vakspecialist

Ga voor de vakspecialist die het best past bij jouw project.

4
Geniet van het resultaat

Deel het met anderen en laat een review achter.

Waarom Homedeal?
350.000

350.000 geplaatste opdrachten per jaar

2.000

Ruim 2.000 aangesloten vakspecialisten

169

169 verschillende vakgebieden