Vergelijk loodgieter offertes
Ontvang offertes en bespaar tot 40%
 

Gratis en vrijblijvend

Homedeal.be Loodgieter Kosten loodgieter

Kosten loodgieter

Minimale kosten
€ 20
Gemiddelde kosten
€ 150
Maximale kosten
€ 1.800
Dit project kost gemiddeld tussen de
€ 120 - € 180

Ben je benieuwd wat de kosten van een loodgieter zijn voor diverse projecten in huis? In dit artikel bekijken we de verschillende aspecten die de prijs bepalen. Van het uurtarief van een loodgieter tot aan de materiaalkosten, we bespreken de volledige prijsopbouw. Daarnaast ontdek je hoe de keuzes die jij maakt deze kosten kunnen beïnvloeden. Ons doel is om je volledig te informeren, zodat je met vertrouwen de juiste beslissing kunt nemen wanneer je een loodgietersbedrijf nodig hebt. 

Wat zijn de kosten van een loodgieter? 

De gemiddelde kosten voor een loodgieter inschakelen liggen tussen de € 40 en € 70 per uur. Deze prijs is afhankelijk van factoren, zoals de ervaring van de loodgieter, werkzaamheden en spoedeisendheid van het project. Voor de exacte kostprijs raden we je aan om loodgieter offertes aan te vragen via Homedeal. Je kunt deze gratis opvragen en zit nergens aan vast. 

Kom in contact met de beste vakspecialisten uit je regio.
Een loodgieter die een lekkende kraan repareert

Prijsopbouw kosten loodgieter 

De kosten die je maakt voor een loodgieter zijn niet zomaar uit de lucht gegrepen; ze zijn opgebouwd uit verschillende componenten. Hieronder gaan we dieper in op de prijsopbouw. 

Voorrijkosten

Voordat de vakspecialist aan de slag gaat, worden er vaak voorrijkosten berekend. Deze kosten dekken het vervoer en de tijd die het kost om bij jou thuis te komen. Afhankelijk van de afstand en de locatie kan dit variëren, wat iets is om rekening mee te houden bij het kiezen van een lokale dienst. De kosten liggen vaak rond de € 20.

Uurtarief loodgieter

Het uurtarief van een loodgieter is een belangrijk deel van de totale loodgieter kosten. Dit tarief wordt bepaald door de expertise en specialisatie van de loodgieter. Een ervaren loodgieter kan ervoor zorgen dat het uurtarief hoger uitvalt dan bij een loodgieter die minder gespecialiseerd is. Het gemiddelde uurloon van een beginnend loodgieter ligt rond de € 40 en rond de € 70 voor een ervaren loodgieter. 

Materiaalkosten

De eventuele materiaalkosten zijn afhankelijk van de kwaliteit en het type materialen dat nodig is voor het project. Voor een standaard reparatie kunnen de materiaalkosten variëren van € 10 tot € 50, maar voor grotere installaties of hoogwaardige materialen kunnen deze kosten oplopen tot honderden euro’s.

Welke keuzes bepalen de hoogte van de loodgieter kosten?

De loodgieter prijs wordt niet alleen bepaald door de basistarieven, maar ook door verschillende keuzes die je als klant maakt. Hieronder bespreken we hoe deze keuzes de loodgieter kosten kunnen beïnvloeden.

1. De werkzaamheden

Het loodgieterswerk waarvoor je een loodgieter wilt inhuren bepaalt voor een groot deel de prijs. Simpele taken zoals het vervangen van een kraan zullen minder kosten dan complexe projecten zoals een volledige badkamerrenovatie. De kosten kunnen uiteenlopen van een paar tientjes voor kleine reparaties tot duizenden euro’s voor grote aanpassingen. Bekijk hieronder de gemiddelde prijzen van specifieke werkzaamheden: 

2. Loodgietersbedrijf of ZZP’er? 

De keuze tussen een groot loodgietersbedrijf en een zelfstandige zonder personeel (ZZP’er) kan ook invloed hebben op de prijs. Grote loodgietersbedrijven rekenen vaak meer vanwege overheadkosten, terwijl een ZZP’er meestal lagere tarieven kan bieden. Overweeg wat voor jou het beste werkt, afhankelijk van de benodigde garanties en de schaal van het project

3. Spoed of geen spoed? 

Wanneer je met spoed een loodgieter nodig hebt, bijvoorbeeld bij een lekkage, liggen de loodgieter kosten hoger. Gemiddeld komt hier bij de meeste loodgieters een bedrag van € 25 per uur bij. Een spoedtarief kan namelijk tot wel 50% boven het normale tarief liggen, vooral buiten kantoortijden of in het weekend. Het plannen van werkzaamheden kan dus aanzienlijk schelen in de kosten. 

4. Tijdstip en dag van de dienst

De dag en het tijdstip waarop je de loodgieter inhuurt, hebben ook invloed op de prijs. Tarieven zijn vaak hoger tijdens weekenden, avonden en feestdagen. Probeer indien mogelijk je afspraak te plannen op een doordeweekse dag tijdens reguliere werkuren om zo op kosten te besparen.

Btw-tarief over loodgieter kosten

In België variëren de btw-tarieven voor loodgieterswerk afhankelijk van de aard van het werk en de leeftijd van het gebouw waarin de werkzaamheden worden uitgevoerd. Voor reguliere loodgieterswerkzaamheden geldt het standaard btw-tarief van 21%. 

Echter, voor renovatie- en herstelwerkzaamheden aan privé woningen die ouder zijn dan 10 jaar, is het verlaagde btw-tarief van 6% van toepassing, mits de werkzaamheden worden uitgevoerd door een erkende aannemer. 

Dit verlaagde tarief kan een aanzienlijk voordeel bieden voor diegene die grote renovatieprojecten uitvoeren. Het is belangrijk om vooraf te controleren of je in aanmerking komt voor dit verlaagde tarief, zodat je de kosten effectief kunt beheersen en verrassingen op de factuur kunt vermijden.

Kom in contact met de beste vakspecialisten uit je regio.

Veelgestelde vragen over de kosten van een loodgieter

Wat kost een loodgieter per uur in België

In België varieert het uurtarief van een loodgieter tussen € 40 en € 70. Dit tarief kan hoger liggen bij spoedklussen of bijzonder gespecialiseerde werkzaamheden. We raden je aan om vooraf offertes te vergelijken om zo een duidelijk beeld te krijgen van de kosten.

Wat zijn de voorrijkosten van een loodgieter?

Voorrijkosten worden berekend om de reiskosten te dekken en liggen meestal tussen € 20 en € 50. Deze kosten kunnen variëren afhankelijk van de afstand die de loodgieter moet afleggen.

Wat kost een chauffagist per uur? 

De kosten voor een chauffagist, of verwarmingstechnicus, liggen over het algemeen iets hoger dan die van een algemene loodgieter. De tarieven starten vaak rond de € 50 per uur en kunnen oplopen afhankelijk van de complexiteit van de werkzaamheden.

Bespaartips

Vergelijk offertes

Neem de tijd om offertes van verschillende loodgieters te vergelijken. Dit kan aanzienlijke besparingen opleveren, vooral bij grotere projecten. Een goedkope loodgieter hoeft overigens niet automatisch te betekenen dat de kwaliteit slechter is. Door de recensies die Homedeal verzamelt kun je de vakspecialisten ook vergelijken op kwaliteit.

Plan vooruit

Door werkzaamheden van tevoren in te plannen, vermijd je spoedtarieven die aanzienlijk hoger kunnen zijn. Probeer onderhoud en reparaties tijdens reguliere werktijden te regelen.

Kies een lokale vakspecialist

Door een loodgieter bij jou in de buurt te kiezen, kun je de voorrijkosten verlagen. De kosten van een loodgieter stijgen namelijk met de afstand die hij of zij moet afleggen.

Voer regelmatig onderhoud uit

Voorkomen is beter dan genezen. Regelmatig onderhoud kan dure reparaties in de toekomst voorkomen.

Koop zelf materialen

Overweeg om zelf materialen aan te schaffen. Loodgieters rekenen soms een opslag bovenop de kostprijs van materialen.

Meer informatie over
Hoe werkt het?
1
Beschrijf je project

Vertel ons waar je naar op zoek bent. Wat zijn je wensen?

2
Vergelijk vakspecialisten

Kom in contact en vergelijk offertes van vakspecialisten.

3
Kies jouw vakspecialist

Ga voor de vakspecialist die het best past bij jouw project.

4
Geniet van het resultaat

Deel het met anderen en laat een review achter.

Waarom Homedeal?
350.000

350.000 geplaatste opdrachten per jaar

2.000

Ruim 2.000 aangesloten vakspecialisten

169

169 verschillende vakgebieden