Vergelijk loodgieter offertes
Ontvang offertes en bespaar tot 40%
 

Gratis en vrijblijvend

Homedeal.be Loodgieter Loodgieter in de buurt

Loodgieter in de buurt

Als je last hebt van een lekkage of een verstopping wil je dit zo snel mogelijk verhelpen dus ben je op zoek naar een loodgieter in de buurt. Bij Homedeal ben je aan het juiste adres. Met één offerteaanvraag kom je in contact met meerdere loodgieters bij jou in de buurt. Deze offerteaanvraag is volledig gratis en vrijblijvend. Een loodgietersbedrijf inschakelen is nog nooit zo makkelijk geweest! 

Hoe kom je in contact met een loodgieter in de buurt?

Via ons platform Homedeal kun je eenvoudig in contact komen met één of meerdere loodgieters bij jou in de buurt. Door jouw postcode in te vullen wanneer je een offerte aanvraagt, wordt je automatisch gelinkt aan lokale loodgieters. Alleen deze loodgieters zien jouw offerteaanvraag, waardoor je snel en eenvoudig meerdere offertes kunt ontvangen van betrouwbare vakspecialisten in jouw regio.

Homedeal biedt het voordeel dat je meerdere offertes kunt vergelijken, waardoor je de beste prijs-kwaliteitverhouding kunt kiezen. Bovendien zijn de loodgieters op ons platform gecontroleerd en beoordeeld door eerdere klanten, zodat je verzekerd bent van betrouwbare en professionele service. Hierdoor bespaar je tijd en moeite in je zoektocht naar een geschikte loodgieter bij jou in de buurt.

Kom in contact met de beste vakspecialisten uit je regio.
Twee loodgieters van een loodgietersbedrijf staan naast hun bus.

Wat kan een loodgieter bij jou in de buurt voor je doen? 

Een loodgietersbedrijf kan een breed scala aan loodgieter services aanbieden om jouw huis in topconditie te houden. Of je nu een klein sanitair probleem hebt of een groot project, de loodgieter bij jou in de buurt kan je helpen met de volgende werkzaamheden:

Basis loodgieterswerkzaamheden

Een loodgietersbedrijf kan je helpen met alle basis loodgieterswerkzaamheden. Hieronder vallen bijvoorbeeld ontstoppingsdiensten en het verhelpen van lekkages.

 • Lekkages repareren. Een loodgieter kan lekkages in leidingen, kranen en douchekoppen snel en effectief verhelpen.
 • Kranen vervangen. Oude of defecte kranen kunnen eenvoudig worden vervangen door een nieuwe, efficiënte kraan.
 • Afvoeren ontstoppen. Verstopte afvoeren in de keuken, badkamer of het toilet worden snel vrijgemaakt, waardoor water weer goed kan doorstromen.

Spoedreparaties

Vrijwel elke loodgieter in de buurt biedt ook spoedreparaties aan. Dit is essentieel wanneer je te maken hebt met een acute situatie zoals een gesprongen leiding of een ernstige verstopping.

 • 24/7 beschikbaarheid. Veel loodgietersbedrijven bieden spoeddiensten aan die 24 uur per dag, 7 dagen per week beschikbaar zijn.
 • Snel ter plaatse. Bij een noodgeval kan een loodgieter vaak binnen een uur bij je zijn om het probleem aan te pakken. Al helemaal als je kiest voor een loodgieter in de buurt.
 • Voorkomen van schade. Spoedreparaties helpen om verdere schade aan je woning te voorkomen, wat op lange termijn kosten bespaart.

Spoedreparaties zorgen ervoor dat je snel weer verder kunt zonder grote onderbrekingen of schade.

Onderhoudsdiensten

Regelmatig onderhoud kan veel problemen voorkomen. Loodgieters bieden onderhoudsdiensten aan om je leidingen en systemen in optimale conditie te houden.

 • Periodieke inspecties. Regelmatige controles helpen om mogelijke problemen vroegtijdig te signaleren.
 • Preventief onderhoud. Door regelmatig onderhoud uit te laten voeren, kun je dure reparaties in de toekomst voorkomen.
 • Optimalisatie van systemen. Een loodgieter kan je ook adviseren over hoe je jouw leidingen en installaties kunt optimaliseren voor betere prestaties en lagere kosten.

Installaties en vervangingen

Loodgieters zijn ook gespecialiseerd in installaties en vervangingen. Of je nu een nieuwe boiler nodig hebt of je badkamer wilt renoveren, de loodgieter bij jou in de buurt kan je ook hierbij helpen.

 1. Nieuwe installaties. Loodgieters kunnen nieuwe leidingen, boilers, verwarmingssystemen en sanitair installeren.
 2. Vervanging van oude systemen. Oude, inefficiënte systemen kunnen vervangen worden door moderne, energiezuinige alternatieven.
 3. Aanpassingen en renovaties. Bij een verbouwing kan een loodgieter de bestaande leidingen aanpassen of verleggen om aan jouw nieuwe wensen te voldoen.

Advies en inspecties

Een loodgietersbedrijf kan je ook voorzien van deskundig advies en grondige inspecties. Dit is vooral handig als je van plan bent om te verbouwen of een nieuw huis te kopen.

 1. Inspecties bij aankoop. Een loodgieter kan de staat van de leidingen en het sanitair in een nieuw huis beoordelen voordat je een aankoop doet.
 2. Advies op maat. Deskundig advies over de beste oplossingen voor jouw specifieke situatie, van kleine reparaties tot grote installaties.
 3. Rapporten en aanbevelingen. Na een inspectie krijg je een gedetailleerd rapport met aanbevelingen voor onderhoud of reparatie.

Wat kost een loodgieter bij mij in de buurt? 

De kosten van een loodgieter zijn sterk afhankelijk van de werkzaamheden, regio en ervaring van de loodgieter. Gemiddeld kun je rekenen op € 40 tot € 70 per uur. De prijzen van ontstoppingsdiensten kunnen hoger liggen, variërend van € 75 tot € 200 per uur. Door een offerteaanvraag bij Homedeal ontdek je eenvoudig de bedragen die loodgieters bij jou in de buurt hanteren en je bespaart op de voorrijkosten!

WerkzaamhedenGemiddelde kostenGemiddelde duurToelichting
Onderhoud van CV-ketel€ 70 - 8030 - 60 minIncl. materialen en arbeid
Ontstoppen van een afvoer€ 80 - € 10060 minIncl. materiaal en arbeid
Riolering ontstoppen€ 130 - € 2001 - 3 uurIncl. gebruik van ontstoppingsapparatuur
Vervangen van een kraan€ 1501 - 2 uurIncl. de kosten van de nieuwe kraan
Reparatie van een lekkende leiding€ 2001 - 3 uurIncl. alle materialen
Vervangen van een toilet€ 3502 - 4 uurIncl. de kosten van het nieuwe toilet
Plaatsen van een nieuwe douche€ 5004 - 6 uurIncl. demontage, installatie en materialen
Installatie van een nieuwe boiler€ 1.2004 - 8 uurIncl. de kosten van de nieuwe boiler
Kom in contact met de beste vakspecialisten uit je regio.

Veelgestelde vragen

Wat kost een loodgieter gemiddeld?

De kosten van een loodgieter variëren, maar gemiddeld liggen de tarieven tussen de € 40 en € 70 per uur. Voor specifieke projecten kunnen vaste prijzen gelden, meestal tussen € 50 en € 150. Spoedreparaties kunnen extra kosten met zich meebrengen. Kies je voor een loodgieter in de buurt? Dan kan je vrijwel altijd besparen op de voorrijkosten.

Hoe kom ik aan een betrouwbare loodgieter?

Een betrouwbare loodgieter vind je door aanbevelingen te vragen aan vrienden en familie en door online reviews te controleren. Kijk ook naar certificeringen en verzekeringen om de betrouwbaarheid te waarborgen. Offertes vergelijken helpt om een weloverwogen keuze te maken.

Wat kost een nood loodgieter?

De kosten voor een nood loodgieter zijn hoger dan voor reguliere diensten, meestal tussen de € 100 en € 200 per uur. Dit komt door de spoedtoeslagen en de beschikbaarheid buiten normale werktijden. Het exacte bedrag hangt af van de aard van het probleem en de benodigde tijd en materialen.

Hoe werkt het?
1
Beschrijf je project

Vertel ons waar je naar op zoek bent. Wat zijn je wensen?

2
Vergelijk vakspecialisten

Kom in contact en vergelijk offertes van vakspecialisten.

3
Kies jouw vakspecialist

Ga voor de vakspecialist die het best past bij jouw project.

4
Geniet van het resultaat

Deel het met anderen en laat een review achter.

Waarom Homedeal?
350.000

350.000 geplaatste opdrachten per jaar

2.000

Ruim 2.000 aangesloten vakspecialisten

169

169 verschillende vakgebieden