De beste cv-ketel deals
Ontvang offertes en bespaar tot 40%
 

Gratis en vrijblijvend

Homedeal.be Cv-ketels Verwarmingsketel

Verwarmingsketel

Minimale kosten
€ 620
Gemiddelde kosten
€ 1.500
Maximale kosten
€ 2.000
Dit project kost gemiddeld tussen de
€ 1.230 - € 1.770

Je bent van plan een nieuwe verwarmingsketel te kopen om meer warm water en een beter verwarmd huis te hebben. De oude verwarmingsketel doet het niet goed genoeg meer en heeft niet genoeg capaciteit. Je moet alleen nog weten wat het je gaat kosten, maar nergens vind je een duidelijk antwoord. Daarom heeft Homedeal de prijzen voor jou bijeengebracht en er een compleet overzicht van gemaakt.

Wat kost een verwarmingsketel?

Gemiddeld kost een nieuwe verwarmingsketel met CW4 en 13 liter per minuut € 1.500, inclusief plaatsing. Deze factoren hebben invloed op de verwarmingsketel prijs: CW-waarde, aantal liter per minuut, type verwarmingsketel en merk. Hierdoor lopen de verwarmingsketel prijzen uiteen van € 900 tot € 3.000.

Zie in onderstaand kostenoverzicht welke verwarmingsketel qua wensen het beste bij jou past, en wat de daarbij behorende verwarmingsketel prijzen zijn, inclusief installatiekosten.

Klasse (CW waarde)Gemiddelde prijzenLiters p/mGeschikt voor
CW1€900 - €1.4004 literKeuken
CW2€1.100 - €1.6006 literKeuken of douche
CW3€1.200 - €1.80010 literKeuken of douche of bad; niet tegelijk
CW4€1.400 - €2.00013 literKeuken of douche of bad; niet volledig tegelijk
CW5€1.800 - €2.60017 literKeuken of douche of bad; beperkt tegelijk
CW6€2.400 - €3.00020 literKeuken en douche of keuken en bad

Verkort de terugverdientijd van je verwarmingsketel

Vervang je je antieke verwarmingsketel door een nieuwe, zuinige variant? Dan verdien je deze vanzelf terug door de lagere energiekosten. Het liefst verdien je je verwarmingsketel natuurlijk zo snel mogelijk terug. Vraag daarom gratis en vrijblijvend offertes aan van tot wel 6 specialisten in jouw regio. De offertes heb je binnen 48 uur al in handen. Wat heb je aan 6 offertes? De prijzen verschillen per specialist. Vergelijk de verschillende prijzen en vind de specialist met de beste deal. Door het vergelijken van offertes bespaar je snel en eenvoudig tot wel 40% op de prijs van je nieuwe verwarmingsketel.

verwarmingsketel

Prijsvoorbeelden

In de prijzentabel zie je verschillende gemiddelde prijzen voor verwarmingsketels. Met welke prijs kun jij rekening houden? Ontdek het aan de hand van onderstaande prijsvoorbeelden.

Weinig warm water verbruik

Woon je op jezelf en heb je niet veel warm water nodig en ook niet op meerdere plaatsen tegelijk? Dan kies je voor een CW 3 klasse. Deze verwarmingsketel geeft warm water voor de keuken, de douche of het bad, maar niet tegelijk. Daarnaast is dit een verantwoorde keuze voor je portemonnee wanneer de energierekening op de mat valt, want nieuwe verwarmingsketels zijn een stuk zuiniger. Deze ketel kost je ongeveer € 1.200.

Veel warm water verbruik

Je woont in een vrijstaand huis met je gezin met 3 kinderen en het gebeurt regelmatig dat er én in de keuken én in de badkamer warm water nodig is. Dit kan alleen nog niet, dus wil je een nieuwe verwarmingsketel aanschaffen. Dan is CW 6 de juiste keuze voor jouw gezin. Hiermee heb je warm water in de keuken én de badkamer tegelijk. Daarnaast daalt het gasverbruik met ongeveer 15%. Deze ketel schaf je aan voor ongeveer € 2.400.

Minimale kosten

Je wil alleen een nieuwe verwarmingsketel om warm water te tappen in je keuken. Dan is een CW 1 ketel al voldoende. Hiermee krijg je alleen warm water in de keuken. Deze verwarmingsketel is te verkrijgen vanaf € 900, maar wordt nog maar weinig verkocht. De meeste nieuwe verwarmingsketels beginnen vanaf CW3 waarde.

Hoe zijn de verwarmingsketel prijzen opgebouwd?

verwarmingsketel

Je ziet dat de grootste kostenpost de verwarmingsketel zelf is, maar ook arbeid is een groot onderdeel. De gemiddelde arbeidskosten liggen tussen de € 50 en € 60 per uur. De gemiddelde installatie duurt ongeveer 4 uur. Door offertes op te vragen en te vergelijken bespaar je hierop. Op de kosten van de ketel zelf heb je ook invloed door alle opties goed af te wegen en de juiste keuze te maken.

Welke keuzes hebben invloed op de prijs?

Je hebt zelf invloed op de prijs via de volgende keuzes:

Keuze 1: Soort ketel

Er zijn 4 soorten ketels, namelijk de conventionele ketel, de vr-ketel (verbeterd rendement), de hr-ketel (hoog rendement) en de HRe-ketel

  • Conventionele ketel wordt niet meer gemaakt.
  • Vr- en hr-ketels zijn weer verdeeld over 2 soorten, namelijk de soloketel en de combiketel. Een soloketel is geschikt voor het verwarmen van je huis en een combiketel verwarmt je huis én geeft je warm water. Van deze 2 soorten is de combiketel het meest gekozen.
  • In opkomst is de HRe-ketel. Naast het opwekken van warmte en warm water, levert deze ketel ook elektriciteit. Hierdoor verbruikt de HRe-ketel gemiddeld iets meer gas, maar is het rendement een stuk hoger.
Soort ketelGemiddelde prijzenRendement
VRSolo €800 - €1.200
Combi €1.000 - €1.400
Tot 90% van energie omgezet in warmte
HRSolo €1.500 - €2.500
Combi €1.800 - €3.000
Meer dan 100% energie omgezet door hergebruik van warmte
HRe€8.000 - €12.000140% omgezet in warmte, warm water en elektriciteit

Keuze 2: Welk merk?

Je hebt vast al gezien dat er heel veel merken zijn die verwarmingsketels verkopen. Homedeal heeft deze merken voor je ingedeeld in 3 prijsklasses op basis van de prijs voor een CW4 ketel (exclusief installatie):

PrijsklasseMerkenGemiddelde prijzen
LaagAWB, Ferroli, Intergas, Remeha€800 - €1.100
MiddenBosch, Daalderop, Vaillant€1.000 - €1.300
HoogAtag, Nefit€1.300 - €1.700

Keuze 3: Welke klasse?

Zoals eerder aangegeven heb je 6 keuzes op het gebied van effectiviteit en capaciteit, namelijk CW1 tot en met CW6. Hoe hoger je komt, hoe beter de ketel, maar logischerwijs worden de verwarmingsketel prijzen dan ook hoger.

Keuze 4: Extra opties

Je hebt alle noodzakelijke keuzes gehad, maar je hebt ook nog de keuze voor extra opties:

Extra optieGemiddelde prijzenKenmerk
Complete cv-installatie, incl. radiatoren en thermostaat€6.000Efficiënter energieverbruik
Radiator€250 - €400Snelle manier van ruimte verwarmen
Boiler€250 - €350Noodzakelijk bij solo ketel
Zonneboiler€2.000 - €4.000Warmte opwekking op zonne-energie
Slimme thermostaat€200 - €300Thermostaat en energiemeter in één
Onderhoudscontract€70 - €130Goed onderhoud voorkomt problemen

Vind de beste deal

Overweeg je de aanschaf van een nieuwe verwarmingsketel, maar wil je nog meer inzicht krijgen in de prijzen? Vraag dan gratis en vrijblijvend offertes aan van meerdere verwarmingsketel installateurs bij jou in de buurt, en ontvang binnen 48 uur de informatie die je nodig hebt. Investeer dus 2 minuten van je tijd en bespaar jarenlang.

Homedeal Bespaartips

Koop je ketel in de zomer

In de warme zomermaanden zijn verwarmingsketels gemiddeld goedkoper dan in de winter. Dit komt doordat de vraag naar nieuwe ketels dan laag is. Niemand denkt immers aan het vervangen van de verwarmingsketel tot het moment dat die kapot gaat en de verwarmingsketel eigenlijk het hardst nodig is. Besluit dus ruim op tijd om de ketel te vervangen, om geld te besparen, maar ook om niet in de kou te zitten wanneer de ketel nodig is en het niet meer doet.

Huur of lease je ketel

Tegenwoordig is er naast het kopen van een ketel ook de mogelijkheid deze te huren of te leasen. Hierdoor betaal je niet ineens een groot bedrag, maar wordt dit verdeeld in kleine bedragen per maand. Daarnaast zit het onderhoud er vaak al bij in, en mocht de ketel onverhoopt toch kapot gaan, dan is dat risico in de meeste gevallen voor de verhuurder.

Subsidie HRe-ketel

Op de HRe-ketel is een subsidie te verkrijgen van gemiddeld €4.000. Dit is ongeveer 40% van de aanschafprijs. Zelf betaal je dan nog zo’n €4.000 tot €8.000. Dit zorgt ervoor dat de aanschaf van een HRe-ketel rendabel is.

Hoogste besparing

Wil je een nieuwe verwarmingsketel om zoveel mogelijk te besparen? Kies dan voor de verwarmingsketel waarbij de capaciteit ongeveer gelijk is aan jouw verbruik. Dit zorgt ervoor dat er niet te veel en niet te weinig verwarmd wordt, waardoor jij altijd genoeg warmte hebt en er geen onnodig gasverbruik plaats vindt. Hierbij is de prijs voor een nieuwe verwarmingsketel dus afhankelijk van je verbruik.

Hoe werkt het?
1
Beschrijf je project

Vertel ons waar je naar op zoek bent. Wat zijn je wensen?

2
Vergelijk vakspecialisten

Kom in contact en vergelijk offertes van vakspecialisten.

3
Kies jouw vakspecialist

Ga voor de vakspecialist die het best past bij jouw project.

4
Geniet van het resultaat

Deel het met anderen en laat een review achter.

Waarom Homedeal?
350.000

350.000 geplaatste opdrachten per jaar

2.000

Ruim 2.000 aangesloten vakspecialisten

169

169 verschillende vakgebieden