De beste cv-ketel deals
Ontvang offertes en bespaar tot 40%
 

Gratis en vrijblijvend

Homedeal.be Cv-ketels Cv-ketel onderhoud

Cv-ketel onderhoud

Minimale kosten
€ 60
Gemiddelde kosten
€ 115
Maximale kosten
€ 165
Dit project kost gemiddeld tussen de
€ 95 - € 135

Je hebt een goed werkende cv-ketel en dat wil je graag zo houden. Om nog jarenlang van je cv-ketel te kunnen genieten zonder al te veel mankementen, is onderhoud aan je cv-ketel nodig. Maar wat kost cv-ketel onderhoud eigenlijk? Homedeal zocht het voor je uit.

Wat kost cv-ketel onderhoud?

Je wil je cv-ketel goed onderhouden, zodat eventuele mankementen op tijd worden opgemerkt en verholpen worden. Eens in de 2 jaar onderhoud laten uitvoeren wordt dan ook zeker aanbevolen. Wat kost onderhoud eigenlijk? Kies je voor eenmalige onderhoudsbeurten of ga je een onderhoudscontract aan met een installateur? Homedeal heeft de kosten overzichtelijk gemaakt, zodat je een goed doordachte keuze maakt.

OnderhoudGemiddelde prijzenPakket
Eenmalig€70 - €90Incl.: voorrijkosten, arbeidskosten
Onderhoudscontract€50 - €90 per jaarIncl.: 2 jaarlijks onderhoud, voorrijkosten, onderhoudskosten
Servicecontract€70 - €130 per jaarIncl.: 2 jaarlijks onderhoud, in een dag geholpen, onderhoudkosten, voorrijkosten, toestelonderdelen gedeeltelijk
All-in contract€130 - €175 per jaarIncl.: 2 jaarlijks onderhoud, in een dag geholpen, onderhoudskosten, voorrijkosten, geen materiaalkosten, 24/7 bereikbaar

Cv-ketel onderhoud

Bespaar tot wel 40% op cv-ketel onderhoud

Wil je de cv-ketel met de beste prijs-kwaliteitverhouding vinden? Vraag dan gratis en vrijblijvend offertes aan van tot wel 6 installateurs in jouw regio. Binnen 48 uur heb je de offertes in handen en zie je in één oogopslag welke installateur jouw nieuwe cv-ketel het voordeligst plaatst. Door het vergelijken van offertes bespaar je tot wel 40% op jouw nieuwe cv-ketel.

Prijsvoorbeelden

In de prijzentabel zie je de gemiddelde kosten voor cv-ketels. In de volgende 3 situaties wordt duidelijk wat je precies krijgt voor de verschillende opties:

Het goedkoopste

Je wil zo min mogelijk kosten aan het onderhoud van je cv-ketel. Deze ketel is pas 2 jaar oud en je verwacht de komende jaren nog geen problemen. Je kiest daarom om eens in de 2 jaar eenmalig onderhoud te laten plaatsvinden. Hierbij zit standaard onderhoud, maar het risico ligt bij jou als er toch iets mis blijkt te zijn. Voor het eenmalige onderhoud betaal je € 70 tot € 90.

Het meest uitgebreid

Je wil niets aan het toeval overlaten en daarom wil je het meest uitgebreide onderhoudscontract dat beschikbaar is. Je kiest voor een all-in contract, zodat je zelf geen kosten hebt als er mankementen zijn aan je cv-ketel. Ook vind je het fijn dat er 24/7 iemand te bereiken is als de ketel kuren vertoont. Dit contract kost zo’n € 130 tot € 175 per jaar.

Gemiddelde kosten

Je cv-ketel is 4 jaar oud en je wil een contract afsluiten waardoor je zelf minder kosten hebt bij mankementen, maar je wil de kosten per maand graag zo laag mogelijk houden. Dan kies je voor een servicecontract. Hiermee wordt het grootste deel van de kosten gedekt. Materiaal wordt gedeeltelijk vergoed waardoor niet alle kosten bij eventuele materiële problemen bij jou terecht komen. Een servicecontract kost ongeveer € 70 tot € 130 per jaar.

Hoe zijn de cv-ketel onderhoud prijzen opgebouwd?

cv-ketel-onderhoud

De prijs van cv-ketel onderhoud is opgebouwd uit arbeidskosten, voorrijkosten en kosten voor eventuele nieuwe materialen en onderdelen. De arbeidskosten zijn per uur € 50 tot € 60. Een gemiddelde onderhoudsbeurt duurt een half uur. Met een grote onderhoudsbeurt is de monteur al gauw een uur bezig. Door offertes aan te vragen en cv-ketels te vergelijken valt er op de kosten van cv-ketel onderhoud te besparen. Ook zijn er enkele keuzes die je maakt die invloed hebben op de prijs. Deze keuzes staan hieronder uitgebreid beschreven.

Welke keuzes hebben invloed op cv-ketel onderhoud prijs?

Je hebt een aantal keuzes te maken voor je een onderhoudscontract kiest:

Keuze 1: Wel of geen contract?

Veel mensen weten niet zeker of ze een contract nodig hebben. Dit is afhankelijk van de leeftijd van de cv-ketel en het risico dat er is op mankementen.

  • Wel een contract: Om onverwachte kosten te voorkomen is het altijd verstandig om een onderhoudscontract af te sluiten. Bijna 1 op de 10 cv-ketels heeft in het eerste jaar al een storing. Daarnaast geven veel cv-ketel fabrikanten alleen garantie als er een onderhoudscontract is afgesloten. De gemiddelde garantieperiode is zo’n 2 jaar.
  • Geen contract: Heb je net een nieuwe cv-ketel, dan is het niet zo gek dat je twijfelt over een onderhoudscontract. In 1 op de 10 gevallen hebben cv-ketels in het eerste jaar een storing, maar daartegenover staat dat het grootste deel van de cv-ketels de eerste jaren geen storingen heeft. Als je ervoor kiest om geen onderhoudscontract af te sluiten, bedenk dan wel dat het verstandig is om dit na enkele jaren alsnog wel te doen. Na 5 jaar heeft namelijk 40% van de cv-ketels al eens een storing gehad.

Keuze 2: Welke service?

Als je hebt besloten een contract te gaan afsluiten, kom je voor de keuze te staan welke service je graag wil. Wil je minimale, gedeeltelijke of gehele dekking van de kosten? Hoe oud is de cv-ketel? En verwacht je veel problemen in de toekomst? Weeg de opties af en kies voor het onderhoudscontract dat het beste past bij jouw cv-ketel.

Keuze 3: Alternatief

Is je cv-ketel ouder dan 5 jaar? Dan kan het wel eens voordelig uitpakken voor de energierekening als je de cv-ketel laat vervangen. Er zijn tegenwoordig meerdere hele zuinige cv-ketels. Prijzen zijn inclusief plaatsing:

Soort ketelGemiddelde prijzenRendement
HR ketel€1.800 - €3.000107% van gas omgezet in warmte
HRe ketel€8.000 - €12.000140% van gas omgezet in warmte en elektriciteit

Vind de beste deals

Je wil een goed onderhouden cv-ketel, maar ook niet te veel betalen? Vraag dan nu offertes aan. Binnen 48 uur heb je meerdere cv-ketel offertes binnen en vergelijk je alle tarieven. Bespaar hiermee tot 40% van het totaalbedrag. Vraag dus offertes aan en houd je geld in je zak.

Homedeal Bespaartips

Samen onderhoud laten uitvoeren

Heb je geen contract en zijn er buren die dat ook niet hebben? Vraag dan samen een onderhoudsbeurt aan, want hiermee bespaart de installateur tijd en dus geld. Dit voordeel wordt dan doorberekend in de prijs die je betaalt.

Vervang je cv-ketel

Het vervangen van je cv-ketel kan je veel geld besparen als de huidige ketel ouder is dan 5 jaar. Ketels worden steeds efficiënter en zuiniger, waardoor je met een nieuwe ketel al snel bespaart op de energierekening.

Offertes aanvragen

Offertes aanvragen en vergelijken bewijst zijn waarde jaar in, jaar uit. Dit levert namelijk een voordeel op tot wel 40%. Homedeal raadt dan ook aan om dit altijd te doen alvorens een definitieve keuze te maken.

Hoe werkt het?
1
Beschrijf je project

Vertel ons waar je naar op zoek bent. Wat zijn je wensen?

2
Vergelijk vakspecialisten

Kom in contact en vergelijk offertes van vakspecialisten.

3
Kies jouw vakspecialist

Ga voor de vakspecialist die het best past bij jouw project.

4
Geniet van het resultaat

Deel het met anderen en laat een review achter.

Waarom Homedeal?
350.000

350.000 geplaatste opdrachten per jaar

2.000

Ruim 2.000 aangesloten vakspecialisten

169

169 verschillende vakgebieden