De beste cv-ketel deals
Ontvang offertes en bespaar tot 40%
 

Gratis en vrijblijvend

Homedeal.be Cv-ketels Thermostaat kopen

Thermostaat kopen

Minimale kosten
€ 110
Gemiddelde kosten
€ 245
Maximale kosten
€ 400
Dit project kost gemiddeld tussen de
€ 200 - € 285

Wil je een nieuwe thermostaat kopen, zodat je het verbruik in je woning gemakkelijk in de gaten houdt, maar weet je nog niet precies welke thermostaat geschikt is en hoeveel het kost? Homedeal heeft deze informatie verzameld en in een compleet overzicht gezet.

Wat kost een thermostaat?

Gemiddeld kost een thermostaat € 245 per stuk, inclusief installatie. Wil jij een slimme thermostaat, klokthermostaat of een kamerthermostaat kopen? Zie in onderstaand kostenoverzicht welke opties je hebt, een uitleg en de gemiddelde prijzen inclusief plaatsing.

SoortGemiddelde prijzenBelangrijkste kenmerk
Klokthermostaat€150 - €300Temperatuur instellen voor meerdere periodes op een dag
Kamerthermostaat€80 - €200Niet programmeerbaar. Constant de temperatuur die jij instelt
Slimme thermostaat€200 - €400Op afstand bestuurbaar via app op smartphone. Monitoort je verbruik
Vraag hier gratis en vrijblijvend offertes aan en ontdek de exacte prijzen voor jouw situatie

Afhankelijk van je wensen zijn dit de thermostaat prijzen:

Het goedkoopste

De uitgebreide opties van een thermostaat zijn niet belangrijk voor je. Je wil alleen dat je woning behaaglijk voelt. Kies dan voor een kamerthermostaat. Een nieuwe kamerthermostaat laat je al installeren vanaf € 80.

Het meest praktisch

Je wilt weinig omkijken hebben naar de thermostaat, maar ook wil je dat je huis effectief wordt verwarmd. Je bent namelijk overdag niet altijd thuis en ‘s nachts stoken hoeft niet, omdat je dan in bed ligt. Je maakt dan de keuze voor een klokthermostaat. Met deze thermostaat stel je van tevoren de tijden in dat er gestookt moet worden. Dit gaat onnodig stoken tegen. De klokthermostaat is al te verkrijgen vanaf € 150.

Het meest luxe

Elke avond thuiskomen in een huis dat nog opgewarmd moet worden vind je niet prettig. Je wil graag dat de thermostaat aangaat zodra je bijna thuis bent, zodat het lekker warm is op het moment dat je je huis in loopt. Je wilt je thermostaat ook van afstand kunnen bedienen met je tablet of smartphone, en je wilt inzicht hebben in je verbruikskosten. Je kiest dan voor een slimme thermostaat. Zo’n thermostaat wordt al in je huis geïnstalleerd vanaf € 200.

Hoe zijn de thermostaat prijzen opgebouwd?

thermostaat kopen

De thermostaat prijzen bestaan uit arbeidskosten, materiaalkosten en voorrijkosten. De arbeidskosten zijn tussen de € 50 en € 60. De installatie van een thermostaat duurt doorgaans niet langer dan een uur. De voorrijkosten zijn afhankelijk van de afstand die de specialist moet afleggen. Deze kosten zijn zo’n 5% van de totaalprijs. Voor de exacte kosten raden wij aan om meerdere offertes aan te vragen en deze met elkaar te vergelijken. De materiaalkosten zijn vooral afhankelijk van een aantal keuzes die je maakt. Er wordt hieronder dieper op die keuzes ingegaan.

Welke keuzes hebben invloed op de prijs?

Je hebt invloed op de prijs van een thermostaat door middel van de volgende keuzes:

Keuze 1: Welke soort?

Wil je een thermostaat kopen? De eerste keuze die je maakt is de keuze voor het soort thermostaat dat je wil hebben. Zoals eerder aangegeven zijn er 3 soorten: klokthermostaat, kamerthermostaat en de slimme thermostaat. De kamerthermostaat is de goedkoopste optie en de slimme thermostaat de meest luxe. Je hebt bepaalde wensen en eisen waaraan de thermostaat moet voldoen. Zet deze op een rijtje voor jezelf en kies de thermostaat die het beste bij je situatie past.

Keuze 2: Extra opties

Naast de noodzakelijke keuzes heb je ook extra opties om je woning te verrijken:

  • Thermostaatknop op radiator: Een thermostaatknop op je radiator zorgt ervoor dat je niet alleen de keuze hebt tussen open en dicht, maar ook voor een (klein) beetje open of een (klein) beetje dicht. Hiermee heb je meer invloed op de warmte die je radiator afgeeft. Een thermostaatknop kost ongeveer € 40.
  • Thermostaatkraan: Een thermostaatkraan is simpel gezegd een kraan waarbij je draait aan de knop om de warmte van het water te veranderen. Als je eenmaal de juiste temperatuur hebt gevonden, dan laat je gemakkelijk de kraan op deze temperatuur staan. Dit kan doordat de aan-/uit-knop en de temperatuurknop gescheiden zijn. Een thermostaatkraan wordt vooral gebruikt in de keuken en in de douche. De prijs van een thermostaatkraan varieert van € 300 tot € 1.000.

Vind de beste deal

Vraag gratis en vrijblijvend meerdere offertes aan via Homedeal en wij zorgen ervoor dat je binnen 48 uur de informatie hebt om een juiste keuze te maken. Het vergelijken van verschillende tarieven is al jaren een effectief middel om tot wel 40% te besparen op de kosten van je project. Heb je alles al op een rijtje staan? Dan duurt het invullen van het aanvraagformulier maar 2 minuten. Dus vraag die offertes aan en bespaar op de kosten voor een nieuwe thermostaat.

Homedeal Bespaartips

Kwantumkorting

Kies je ervoor om naast een nieuwe thermostaat ook nieuwe kranen en/of radiatoren te laten plaatsen? Dan heeft de specialist misschien de mogelijkheid om te besparen op de materialen door deze in veelvoud aan te schaffen. Vraag altijd na bij de specialist wat de mogelijkheden zijn.

Offertes aanvragen

Bespaar op de kosten voor een thermostaat door de tarieven van verschillende specialisten te vergelijken en de beste optie te kiezen voor je specifieke klus. Het vergelijken van offertes kan zo tot 40% schelen op de uiteindelijke prijs.

Controleer het merk

Om alle opties van je verwarmingsketel te benutten is het soms nodig om voor de thermostaat hetzelfde merk te kiezen. De meeste thermostaten zijn geschikt voor alle soorten Verwarmingsketels, maar om onverwachte kosten te vermijden, is het verstandig na te gaan of dat in jouw geval ook zo is.

Hoe werkt het?
1
Beschrijf je project

Vertel ons waar je naar op zoek bent. Wat zijn je wensen?

2
Vergelijk vakspecialisten

Kom in contact en vergelijk offertes van vakspecialisten.

3
Kies jouw vakspecialist

Ga voor de vakspecialist die het best past bij jouw project.

4
Geniet van het resultaat

Deel het met anderen en laat een review achter.

Waarom Homedeal?
350.000

350.000 geplaatste opdrachten per jaar

2.000

Ruim 2.000 aangesloten vakspecialisten

169

169 verschillende vakgebieden