De beste elektricien deals
Ontvang offertes en bespaar tot 40%
 

Gratis en vrijblijvend

Homedeal.be Elektricien Verlichting aanleggen

Verlichting aanleggen

Minimale kosten
€ 460
Gemiddelde kosten
€ 1.665
Maximale kosten
€ 4.615
Dit project kost gemiddeld tussen de
€ 1.550 - € 2.000

Je wilt graag de verlichting in je huis of tuin aan laten leggen door een erkend specialist en je bent benieuwd naar wat het je gaat kosten. Homedeal helpt je graag verder met een duidelijk prijsoverzicht en informatie over het aanleggen van verlichting.

Wat kost verlichting aanleggen?

Laat het aanleggen van verlichting altijd uitvoeren door een erkend specialist. Een elektricien weet precies hoe de verlichting aangesloten dient te worden. Hierdoor verklein je de kans op kortsluiting, overbelasting of andere complicaties achteraf. De kostprijs voor het aanleggen van verlichting is sterk afhankelijk van de grootte van je project, het type verlichting en je wensen en behoeften. Hieronder volgt een prijsoverzicht over het aanleggen van verlichting in je woning. Alle prijzen zijn inclusief aansluitmateriaal, montage en btw weergeven, maar exclusief armaturen.

Type projectGemiddelde prijzen (incl. materiaal, montage en btw) (excl. armaturen)Bijzonderheden
Complete woning€ 1.700 - € 2.0009 - 16 lichtpunten
Keuken€ 450 - € 5703 - 4 lichtpunten
Woonkamer€ 390 - € 5702 - 4 lichtpunten
Gang€ 140 - € 2601 - 2 lichtpunten
Slaapkamer€ 140 - € 2601 - 2 lichtpunten
Badkamer€ 140 - € 2601 - 2 lichtpunten
Buitenverlichting€ 90 - € 280Gemiddelde prijs is voor een normale verdeling van het aantal lichtpunten (gemiddeld 8 lichtpunten)
Vraag hier gratis en vrijblijvend offertes aan en ontdek de exacte prijzen voor jouw situatie

Goedkoopste:
Je wilt een kleine ruimte voorzien van slechts enkele verlichtingspunten waardoor de totaalkosten beperkt blijven. In relatief kleine ruimtes, zoals de hal, badkamer of slaapkamer moet je rekening houden met gemiddeld € 140 per ruimte.

Grotere ruimte:
Je kiest ervoor om meerdere verlichtingspunten in een ruimte die veel licht behoeft aan te brengen. Voorbeelden van ruimtes die veel belichting nodig hebben zijn de keuken en de woonkamer. Voor een project als deze dien je rekening te houden met gemiddeld € 390 – € 660.

Grote lichtbehoefte:
Ga je binnenkort intrekken in een nieuwbouwwoning en wil je de complete woning voorzien van verlichting? Houd voor een groot project als dit rekening met prijzen van gemiddeld € 1.700 – € 2.000.

Hoe ziet deze prijsopbouw eruit?

verlichting aanleggen

De prijs voor het aanleggen van verlichting is opgebouwd uit verschillende onderdelen. In de totale kosten zijn de volgende onderdelen opgenomen: arbeidskosten en materiaalkosten. De afvoer- en voorrijkosten zijn vaak opgenomen in de arbeidskosten van een elektricien.

Waar is deze prijs van afhankelijk?

Keuze 1: Uurtarief elektricien
Elektriciens rekenen een uurtarief voor de te verrichten werkzaamheden of een totaalprijs per project. De prijzen voor het aanleggen van verlichting door een erkend specialist lopen uiteen. Het uurloon verschilt tot wel € 25 per uur. Een lager uurtarief van de elektricien betekent niet per se dat je goedkoper uit bent. Het kan namelijk zijn dat deze specialist minder efficiënt te werk gaat dan een duurdere elektricien en het je dus zelfs geld bespaart om te kiezen voor een specialist die een iets hoger uurloon hanteert. Het is dus belangrijk dat je kiest voor de beste prijs-kwaliteitverhouding. Kijk of je te maken hebt met een echte vakman. KOMO instal is een voorbeeld van een erkend keurmerk voor elektriciens en Uneto-VNI is de brancheorganisatie voor elektriciens. Je mag ervan uitgaan dat je te maken hebt met een vakman als de  elektricien hierbij is aangesloten. Met een specialist die in bezit is van een VCA-certificering ben je er daarnaast van verzekerd dat deze elektricien er alles aan doet om onveilige situaties te voorkomen.

Keuze 2: Grootte van het project
De grootte van je project is bepalend voor de uiteindelijke kosten. Laat je de complete woning van verlichting voorzien of alleen de gang en de woonkamer? Hoe meer lichtpunten je in de woning wilt aanbrengen, hoe duurder het project wordt. Reken op ongeveer € 100 per extra lichtpunt.

Keuze 3: Extra opties
Bij verlichting denk je niet alleen aan plafonieres en wandlampen, maar ook aan schemerlampen en staande verlichting. De plekken van beschikbare stopcontacten in je woning zijn daarbij erg belangrijk. Een elektricien heeft de mogelijkheid om stopcontacten te verplaatsen naar een betere plek indien dat gewenst is.

Extra optieGemiddelde prijs per stopcontact (inclusief materiaal, montage en btw)Gemiddelde prijs per extra meter
(inclusief materiaal, montage en btw)
Inbouwstopcontact plaatsen€ 60 - € 115n.v.t.
Stopcontact verplaatsen (minder dan 2 meter in gips of cellenbeton) € 50 - €75€ 10
Stopcontact verplaatsen (minder dan 2 m in vast beton)€ 75 - € 90€ 15

Vind de beste deal

Wil je precies weten wat de kosten zijn voor verlichting aanleggen in jouw woning? Vraag direct geheel gratis en vrijblijvend offertes aan op Homedeal en vind een erkend elektricien bij jou in de buurt. Binnen 48 uur ontvang je tot wel 6 offertes en kies jij de beste deal voor het aanleggen van de verlichting in jouw woning. Je bespaart tot wel 40% door offertes te vergelijken.

Homedeal bespaartips

Onderhandel over de prijs

Voornamelijk bij grote projecten, zoals het aanleggen van de verlichting in een complete woning, is het vaak mogelijk om te onderhandelen met de elektricien over de totaalprijs van het project. Hier bespaar je tot wel € 300 mee.

Extra projecten

In het geval dat de elektricien voorrijkosten berekent is het een goed idee om de specialist ook andere elektriciteit gerelateerde projecten uit te laten voeren, zoals een stopcontact plaatsen of de meterkast vervangen. Op die manier bespaar je tot wel € 40 aan extra voorrijkosten per keer.

Help mee

Het aanleggen van verlichting is niet altijd een eenvoudige opgave. Toch zijn er genoeg dingen waarbij je kunt helpen. Denk hierbij vooral aan opruimwerkzaamheden en kabels doortrekken. Door mee te helpen waar het nodig is bespaar je tot wel € 30 aan arbeidskosten van de elektricien.

Meer informatie over
Hoe werkt het?
1
Beschrijf je project

Vertel ons waar je naar op zoek bent. Wat zijn je wensen?

2
Vergelijk vakspecialisten

Kom in contact en vergelijk offertes van vakspecialisten.

3
Kies jouw vakspecialist

Ga voor de vakspecialist die het best past bij jouw project.

4
Geniet van het resultaat

Deel het met anderen en laat een review achter.

Waarom Homedeal?
350.000

350.000 geplaatste opdrachten per jaar

2.000

Ruim 2.000 aangesloten vakspecialisten

169

169 verschillende vakgebieden