De beste vochtbestrijding deals
Ontvang offertes en bespaar tot 40%
 

Gratis en vrijblijvend

Homedeal.be Vochtbestrijding Offerte vochtbestrijding

Offerte vochtbestrijding

Op zoek naar een betrouwbare specialist in vochtbestrijding? En wil je niet te veel betalen voor jouw project? Op deze pagina vind je handige informatie en tips over het aanvragen van offertes vochtbestrijding en het inhuren van een specialist in vochtbestrijding.

1. Voordeel | 2. Hoe werkt het? | 3.Vergelijking tips | 4. Veelgestelde vragen

Waarom vochtbestrijding offertes aanvragen via Homedeal?

 1. Op Homedeal vind je alleen specialisten in vochtbestrijding die aangesloten zijn bij de Kamer van Koophandel.
 2. Je persoonlijke gegevens worden alleen gebruikt voor de offerteaanvraag.
 3. De aanvraag van vochtbestrijding offertes is gratis en geheel vrijblijvend.

Hoe werkt de aanvraag van vochtbestrijding offertes?

 1. Vraag kosteloos en vrijblijvend tot wel 6 vochtbestrijding offertes aan.
 2. Homedeal selecteert automatisch de beste specialisten in vochtbestrijding voor jouw project.
 3. Je ontvangt eenvoudig via e-mail meerdere offertes van specialisten in vochtbestrijding bij jouw uit de buurt.
 4. Binnen 2 werkdagen nemen de specialisten contact met je op.
 5. Vergelijk offertes op basis van kwaliteit en prijs en kies de beste specialist in vochtbestrijding voor jouw project.

Hoe maak ik de beste vergelijking in vochtbestrijding offertes?

Het is natuurlijk nooit leuk om teveel te betalen voor een project. Door meerdere offertes aan te vragen via Homedeal, start je direct met vergelijken. Waar je op moet letten tijdens deze vergelijking? De onderstaande tips helpen je bij het maken van de beste keuze.

 • Bekijk de diagnose. Aan de hand van jouw omschrijving over het vochtprobleem zal de specialist een diagnose trekken. Is er bijvoorbeeld sprake van optrekkend vocht of van doorslaand vocht. De diagnose heeft invloed op de aanpak en de prijs. In de meeste gevallen is later nog een grondige analyse nodig voordat de specialist een definitieve diagnose stelt. Deze analyse is in sommige gevallen gratis. Het is belangrijk om hiernaar te vragen wanneer dit het geval is.
 • Lees de vochtbestrijding aanpak. De specialist beschrijft de aanpak om het vochtprobleem op te lossen in de offerte. Het is belangrijk om te kijken of er nog verdere maatregelen moeten worden uitgevoerd. Dit is vaak wel het geval. Hiermee wordt voorkomen dat het vochtprobleem terugkeert.
 • Check de prijs. De kosten voor het bestrijden van het vochtprobleem hangt zeer af van de vorm van het probleem. De kosten zijn opgebouwd uit materiaalkosten en uurloon van de specialist. Het uurloon is gebaseerd op het aantal vierkante meter waar het probleem zich voordoet. Materiaalkosten lopen vaak hoog op. Lees meer over de gemiddelde kosten in de prijsgids: Vochtbestrijding.
 • Bekijk de website. Hierop lees je belangrijke informatie over de garantie op behandelingen en de kwaliteit van producten waarmee de specialist werkt. In sommige gevallen werken specialisten alleen met kwaliteitsproducten die milieuvriendelijk zijn.

Veelgestelde vragen rondom vochtbestrijding offertes:

Waarom een specialist in vochtbestrijding inhuren?
Vochtige ruimtes creƫren doorgaans een ongezond leefklimaat. Vocht in de muren leidt op lange termijn tot schimmelvorming in je huis. Schimmel en vochtproblemen zijn slecht voor de gezondheid en voor de levensduur van meubelen. Probeer daarom zo vroeg mogelijk actie te ondernemen. Zo kan een vochtprobleem in de kruipruimte ertoe leiden dat de hele vloer vervangen moet worden. Schakel dus altijd tijdig de hulp van een specialist in.

Bij welke problemen kan een specialist in vochtbestrijding mij helpen?
Een specialist in vochtbestrijding schakel je in bij vocht- of schimmelproblemen. Er zijn verschillende vormen van vocht- en schimmelproblemen:

 • Optrekkend vocht
 • Lekke kelder
 • Doorslaand vocht
 • Muurzouten
 • Lekke klimnaad
 • Condensatievocht
 • Water in kruipruimte
 • Bouwvocht
 • Vochtige badkamer
 • Condens op ramen
 • Schimmel in huis

Beschrijf in de offerteaanvraag duidelijk jouw vochtprobleem.

Hoe bepaal ik de betrouwbaarheid van een specialist in vochtbestrijding?
Alle specialisten van Homedeal zijn aangesloten bij de Belgische Kamer van Koophandel. Ook kun je natuurlijk zelf op de website van een specialist kijken naar een aantal factoren. Op de website vind je soms informatie over een garantieverklaring, het portfolio en eventuele keurmerken.
Het KOMO-procescertificaat is een voorbeeld van een keurmerk dat de kwaliteit van een specialist in vochtbestrijding verzekert. Dit betekent echter niet dat specialisten zonder dit keurmerk direct onbetrouwbaar zijn.

Wat is de procedure voor het bestrijden van het vochtprobleem?
Na het aanvragen van een offerte, zal de specialist in vochtbestrijding een afspraak maken om de ernst van het vochtprobleem in kaart te brengen. Het vaststellen van de oorzaak is noodzakelijk voor het bepalen van de juiste oplossing. Naar aanleiding van de diagnose stelt de specialist een plan van aanpak met daarin de werkzaamheden op. Afhankelijk van het probleem, gebruikt de professional in de meeste gevallen de volgende technieken: injecteren, impregneren of kelderdichting. In sommige gevallen komen hier bouwwerkzaamheden bij, omdat het vocht dusdanig schade heeft aangericht in de woning dat vervanging van beschadigde plekken nodig is. Hierbij kun je denken aan: nieuwe gevelbekleding, een nieuwe vloer of het dichten van kelder. Een specialist in vochtbestrijding voert in sommige gevallen deze bijkomende werkzaamheden zelf uit. Mocht dit niet lukken, dan huurt hij hiervoor een aannemer in.

Wat is het verschil tussen optrekkend en doorslaand vocht?
Optrekkend vocht is een van de meest voorkomende vochtproblemen. Dit probleem is vaak een gevolg van een missende waterkering ter hoogte van het grondniveau. Deze waterkering mist vaak in oudere huizen. Het grondvocht wordt geabsorbeerd door de muur en leidt dus uiteindelijk tot vochtproblemen aan de binnen- en buitenmuren van de woning. Doorslaand vocht ontstaat door regen, sneeuw en hagel. Dit vocht dringt van buitenaf de muur in en beschadigt zowel de buiten- als binnenmuur van de woning. Opstijgend vocht en doorslaand vocht zijn ook vaak de oorzaak van schimmelvorming.

Ben jij klaar om gratis vochtbestrijdingsoffertes te ontvangen?

Vraag nu gratis en vrijblijvend tot 6 offertes aan van betrouwbare specialisten bij jou uit de buurt.

Hoe werkt het?
1
Beschrijf je project

Vertel ons waar je naar op zoek bent. Wat zijn je wensen?

2
Vergelijk vakspecialisten

Kom in contact en vergelijk offertes van vakspecialisten.

3
Kies jouw vakspecialist

Ga voor de vakspecialist die het best past bij jouw project.

4
Geniet van het resultaat

Deel het met anderen en laat een review achter.

Waarom Homedeal?
350.000

350.000 geplaatste opdrachten per jaar

2.000

Ruim 2.000 aangesloten vakspecialisten

169

169 verschillende vakgebieden